search

Otok Zlarin - kuće i apartmani za odmor

Želite provesti odmor u Hrvatskoj? Možda romantični ili obiteljski odmor na otoku na kojem nema automobila u Dalmaciji?

Lijepi Zlarin

Otok Zlarin od kopna odvaja Šibenski kanal kojim svakodnevno prometuje brodska linija Šibenik - Zlarin. Otočani se tradicionalno bave poljodjelstvom, ribarstvom i vinogradarstvom te spužvarstvom. Predivni i bogati šibenski akvatorij brojnim otocima privlači nautičare, a u neposrednoj se blizini nalazi nacionalni park Kornati. Značajna znamenitost Zlarina je „Pravilnik“ odnosno matrikula pučke bratovštine crkve Gospe od Rašelja koja je i prva matrikula pisana na čakavštini uopće. Nastala je 1456. te je veliki kulturni spomenik Zlarinjana. Posjetite najdulju otočku rivu u Lijepoj našoj. Zlarin je postao poznat zahvaljujući području bogatom koraljima i koraljarstvu. Tradicionalno, svake godine, krajem srpnja, na otoku Zlarinu u uvali Fingac održava se Večer otočnih nota Bodulska balada. Jedan od najpoznatijih kulturno-povijesnih spomenika otoka Zlarina jest i tradicionalna zlarinska ženska narodna nošnja. Raspredaju se legende o izvoru koji se nalazi ispod župne crkve izvan središta mjesta. Na otoku se nalaze kupališta s pješčanom plažom, mirne atmosfere, slikovite prirode i gostoljubivih ljudi pa ga preporučujemo obiteljima s malom djecom i svima željnima istinskog odmora, jer na otoku nisu dozvoljeni automobili. Dođite po lijepo izrađen primjerak nakita od koralja i odmor s okusom soli.

Zlarin

Odlučite li se otići na neki izlet, sigurno bismo vam preporučili Kornate, Zmajan, Prvić, Žirje, Kaprije i Kakan. Na Zlarinu ćete provesti miran romantični ili obiteljski odmor koji će vam ponuditi odmak od užurbane svakodnevice. Svi oni koji požele otići u malo življi noći život to sigurno mogu pronaći na kopnu, dakle u Vodicama, Šibeniku ili Primoštenu. Ostanete li na kopnu nakon noćnog izlaska, možete se osvježiti kupanjem u nacionalnom parku Krka. Jeste li ikad plivali pored slapova? Ovo je prava prilika.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana u Hrvatskoj i rezervirajte svoj smještaj na Zlarinu za odmor iz snova u Dalmaciji.