Kuće za odmor Danska

Odmor? Tko ga ne treba? Budimo iskreni: zašto bi to uvijek bile sobe s tipiziranim sadržajem i četiri uska zida. Jeste li ikad pomislili „Danska“? Kada imate izbora, birajte najbolje! Neka to bude cijela vila, kuća ili apartman. Ipak se radi o najvažnijim tjednima u godini. To nije mala stvar, zar ne?

Kuće za odmor Danska

Popularne kuće za odmor u Danska

Loading...

Apartmani Danska

Otkrijte Dansku kao destinaciju za odmor. Provedite odmor u jednoj od potpuno opremljenih vila, kuća i apartmana u Danskoj. Svaka vila, kuća za odmor i apartman u Danskoj uređeni su prema osobnom ukusu vlasnika što čini odmor u Danskoj jedinstvenim i osobitim doživljajem iako, vjerovali ili ne, ovdje nudimo nekoliko tisuća kuća za odmor.

Doživite Dansku

Vile, kuće i apartmani u Danskoj idealni su za odmor u privatnom ozračju. Započnite otkrivanje Danske upravo iz naših vila, kuća i apartmana. Pogledajte koje atrakcije u Danskoj možete otkriti i rezervirajte svoj smještaj u vili, kući za odmor ili apartmanu. Nekoliko tisuća tih kuća nudi saune, a čak nekoliko stotina se može pohvaliti vlastitim unutarnjim bazenom koji je na raspolaganju u svim godišnjim dobima. Ova je zemlja idealna za ljubitelje suvremenih metropola, poput Kopenhagena, sanjivih sela poput Ribea ili Skagena, ali i brojnih pješčanih plaža i otoka poput Bornholma. U svim svojim dijelovima Danska nudi aktivnosti i atrakcije za sve uzraste. Ovdje ćete se moći opustiti, ali i dobro provesti, jer ne samo da NOVASOL u svim dijelovima Danske nudi kuće za odmor, već i posvuda ima zabavne sadržaje.

Atrakcije Danska

Rodna zemlja Hansa Christiana Andersena također ima u sebi nešto bajkovito. Bezbrojni dvorci i utvrde, vrtovi i parkovi u cvatu, mirna sela uz plaže čekaju da ih otkrijete na svom odmoru u Danskoj. Najmlađi će se zasigurno najviše veseliti izvornom LOGOLANDu u Billundu, muzej na otvorenom Den Gamle By u Aarhusu te zoološki vrt u lijepom gradu Odensee. Naravno da će se odrasli osjećati još bolje pod kozmopolitskim svjetlima glavnog grada – Kopenhagena. Danski krajolici kojima dominiraju blagi brežuljci i ravnice idealno su igralište za starije i mlađe posjetitelje. Na jugu otoka Zelanda, najvećeg danskog otoka, svakako posjetite Camp Adventure gdje se možete zabaviti adrenalinskim aktivnostima na otvorenom. Radi se o ogromnom kompleksu na otvorenom sa 45 metara visokim drvenim tornjem, mogućnosti šetnje među krošnjama te jedim od najduljih ziplinea u Europi. U Kopenhagenu obvezno posjetite zabavni park Tivoli u samom središtu. Na središtu Jutlanda u Givskundu nalazi se jedan od najpoznatijih zooloških vrtova sjeverne Europe. Posjetite bijele litice na otoku Mon koji leži jugoistočno otoka Zelanda.

Aktivni odmor Danska

Svi ljubitelji aktivnog odmora i boravka na otvorenom doći će na svoje u Danskoj. Uživajte u gotovo svim vrstama vožnje biciklom, ribolova, daskanja, pješačenja i igranja golfa. Ovi prekrasni i na prvi pogled pitomi, ali i krajnje dramatični krajolici nude tolike mogućnosti da ćete morati dobro planirati, želite li sve doživjeti i iskusiti. Nevjerojatno velik broj kuća za odmor nalazi se u blizini plaže. Rijetko gdje ćete biti udaljeni više od pedeset kilometara od mora, a veliki broj kuća za odmor nudi rezervaciju koja uključuje besplatan ulaz u vodene parkove odnosno uređena kupališta za koja se inače plaća ulaznica. Posjetite lijepo otok Fano sa safarijem s tuljanima ili nacionalni park Vadensko more na krajnjem jugozapadu zemlje koji se proteže preko Njemačke pa sve do Nizozemske, a nalazi se i na UNESCO-vom popisu svjetske prirodne baštine.

Danska kultura

Uvijek iznova Danska osvaja titule jedne od najpoželjnijih zemalja za život na zemlji, a Dance se „proziva“ najsretnijim ljudima svijeta. Kao i njene skandinavske susjede, Danska vrlo ljubomorno štiti svoje prirodne krajolike, a većina stanovnika vozi se biciklom. Zato se ovdašnje stanovništvo odlično nosi s izazovima koje donosi izdašna lokalna gastronomija i jake žestice. Možda čujete riječ hygge koja predstavlja danski način života, a objedinjuje više aspekata: udobnost, mirno druženje s dragim osobama, smijeh i toplo ozračje. Danski mentalitet, kultura i stav lako se mogu otkriti boravkom u kući za odmor. Posjetite galerije i muzeje diljem ove zemlje ljubaznih ljudi. Saznajte više o načinu života i umjetnosti od doba Vikinga, preko kasnijih tradicija, sve do suvremenih tekovina.

Danska gastronomija

Ljubitelji malo teže hrane, ali i ribe te morskih plodova, neće ostati razočarani ponudom namirnica i restorana u Danskoj. Bakalar, jastog, jegulje, haringe, losos i kozice standardna su ponuda u trgovinama i lokalima. Također ćete primijetiti da je sve često začinjeno koprom i koromačem. NOVASOL nudi kuće za odmor u Danskoj koje se nalaze u blizini tržnica i ribarskih mjesta gdje možda možete kupiti ribu od samih ribara. No nije sve u Danskoj morsko. Tu su i poznate mesne okruglice, „sendviči“ Smørrebrød na raženom kruhu i različite odlične krepke juhe. Lokalni deserti uključuju rižu na mlijeku, uštipke s jabukama i začinjena peciva. Okušajte se u pripremi danskih jela, a ne propustite otići u pokoji restoran.

Omiljena odredišta Danske

Najudaljeniji danski Otok koji leži usred Baltika između Švedske i Poljske ujedno je i najpoželjnije dansko odredište – otok Bornholm gdje nudimo nekoliko stotina kuća za odmor uz same plaže. Ostale poznate destinacije su Blavand, na središnjem dijelu zapadne obale poluotoka Jutlanda, područje oko Limfjorda na sjeveru, otok Romo na zapadu u okruženju nacionalnih parkova i Skagen koji leži na krajnjem sjeveru Danske. Ljubitelji kulture, umjetnosti i urbanijih sredina sigurno neće biti razočarani glavnim gradom ili Aalborgom, Roskildeom te Aarhusom. Dansko se kopno nalazi na poluotoku Jutlandu koji je okružen stotinama otoka od kojih je stotinjak naseljeno. Osim spomenutih Zelanda i Bornholma, tu su i prekrasni Fyn te Lolland s Falsterom (koji su povezani mostom). Tu su i brojni drugi manji otoci koji su osobito prikladni za miran obiteljski odmor ili romantični odmor udvoje u Skandinaviji.

Jeste li znali da Grenland i Farski otoci pripadaju danskoj kruni? Na njima ne nudimo kuće za odmor, ali ih zato nudimo na većini ostalih otoka ili kopnenih danskih destinacija. Posjetite lijepe pješčane dine koje se protežu u plaže koje završavaju romantičnim svjetionicima, a onda se vratite u svoju lijepu kuću za odmor uz tradicionalno dansko pecivo.