Kuće za odmor Luksemburg

Jeste li znali da je je puno ime ove države Veliko Vojvodstvo Luksemburg? Luksemburg je nevelika država koja graniči s Belgijom, Francuskom i Njemačkom. Postoji luksemburški jezik, iako su još dva službena uz njega: francuski i njemački. Unatoč svojoj veličini, u njemu se skriva veliki broj odličnih kuća za odmor zato što se radi doista o prelijepim i raznolikim krajolicima, iznimno profinjenom kulturnom okolišu, vrhunskim sportskim i wellness sadržajima te gastronomskoj ponudi u lokalima koji ne ni u čemu ne zaostaju. Uživajte u nekim od najboljih restorana cijele Europe, kušajte probrana vina i priuštite si sve što ste oduvijek željeli raditi na odmoru, a sve na jednom mjestu. Rezervirajte apartman ili kuću za odmor u Luksemburgu i otkrijte sve što odmor može biti.

Kuće za odmor Luksemburg

Popularne kuće za odmor u Luksemburg

Loading...

Apartmani Luksemburg

Prvo u što ćete se uvjeriti nakon dolaska u svoju kuću za odmor ili apartman u državi Luksemburg je činjenica da se doista radi o idiličnoj i vrlo raznolikoj prirodi. Odabirom Luksemburga kao odredišta za svoj sljedeći odmor, dobit ćete odličnu priliku za bijeg od užurbane svakodnevice i buke prometa, dok ostajete u iznimnom prirodnom okruženju sa svim mogućim sadržajima koje vam može ponuditi suvremeno društvo. Prošećite uz bistre rijeke kroje prolaze gustim šumama, kroz ruralne sredine pune vinograda i brežuljaka, a poslije se zaputite u restoran ili izravno u svoju kuću za odmor ili apartman. Zato je odmor u Luksemburgu idealan za sve one koje se žele malo odmaknuti od svoje svakodnevice i uroniti u neku zeleniju i raskošniju, a mirniju u svakom pogledu jer ovdje se možete opuštati pasivno i aktivno.

Smještaj Luksemburg

Bijeg na aktivni odmor

Luksemburški krajolici pozivaju vas na duge šetnje svojim čarobnim krajolicima s beskrajnim označenim stazama za pješačenje i planinarenje. Rijeka Moselle i vinorodni brežuljci na jugu nude vam spektakularne mogućnosti aktivnog odmora, ali i toliko ljepote da će vam možda biti dovoljna šetnja i fotografiranje. Malo sjevernije, u regiji Mullerthal koju nazivaju Luksemburškom Malom Švicarskom, u blizini mjesta Berdorf nalazi se Perekop, jedan od najpoznatijih izletničkih lokaliteta Luksemburga. Leži na cesti između Berdorfa i Echternacha, a radi se o jednoj od najvećih stjenovitih formacija tog tipa u regiji, a ujedno se radi o geoparku. Ne radi se o jednoj stijeni već o cijelom kompleksu koji se isplati pogledati, a u što se svakodnevno uvjeri na stotine posjetitelja. Na sjeveru leže Ardeni i njihov park prirode s brojnim dvorcima i brojnim stazama. Posjetite još dva parka prirode na sjeveru: Upper Sure i Our. U središnjem i zapadnom dijelu nalazi se regija Guttland sa svojom „dolinom sedam dvoraca“, nalazištima galskih i rimskih naselja u seoskim muzejima. Ovdje se ponose svojom inačicom turizma – zovu ga „spori turizam“. Obilasci se rade laganim ritmom, a čak ćete ponegdje vidjeti i „meditacijske postaje“. Na krajnjem jugu zemlje nalazi se sveučilišna i industrijska regija koju nazivaju „crvenom zemljom“ (Terres Rouges).

Odmor Luksemburg

Glavni grad Luxembourg

Glavni grad Velikog Vojvodstva neviđen je spoj suvremenih sadržaja i arhitekture s jedne strane te povijesnih građevina i prirodne baštine s druge te važno financijsko središte ne samo Europe već i svijeta. Nudi nevjerojatnu kulturnu platformu prepunu različitih događanja raznih profila u muzejima, kazalištima i koncertnim dvoranama. Nigdje drugdje nećete pronaći ovako fantastičan spoj tradicionalnog i suvremenog. Stari dio glavnog grada sa svojom tvrđavom nalazi se na UNESCO-vom popisu svjetske kulturne baštine. Zašto ne biste krenuli na vođenu turu biciklom ili autobusom i saznali sve o lijepom gradu čija je trećina prekrivena zelenim površinama? Žitelji ovog grada vole reći da se radi o modernom mjestu s dubokim povijesnim korijenima.

Putovanje Luksemburg

Luksemburg za djecu

Možda ste stekli dojam da je Luksemburg raj za odmor odraslim ljudima, ali daleko od toga da to ne predstavlja i djeci. Ovdje su se pobrinuli da u svakom kutku zemlje postoje brojni sadržaji s dječjim aktivnostima odnosno ponude koje će osigurati da se i djeca odlično zabave na odmoru. Ovdje njihovo zadovoljstvo i zabava neće ovisti o tome kakvo je vrijeme. Ovdje se nude aktivnosti i ponude u zatvorenom i na otvorenom za sve moguće uzraste, od klasičnih do avanturističkih poput slobodnog penjanja. Samo pokušajte pronaći područje koje ima više sportskih terena i igrališta od ovog. Posjetite Parc Merveilleux i kombinirajte jahanje i obilazak zoološkog vrta, a ljubitelji životinja bi još trebali posjetiti Gaalgebierg i Esch-sur-Alzette. Cijela obitelj će uživati u obilasku podzemlja glavnog grada koje nazivaju Casemates ili starih rudnika na jugu zemlje. Posjetite dvorac Vianden gdje postoji odličan program za djecu, no ni drugi muzeji ne zaostaju. Posjetite gradić Roost i njegov Vitarium gdje možete saznati sve o mliječnim proizvodima. Centar i park Robbesscheier odvest će vas na nekoliko sati u stara vremena.

Svaki dan u Luksemburgu može biti zabavan i opuštajući, ali i edukativan. Naučite nešto o njegovoj prirodi i gastronomiji, a vaša djeca neka se zabave na međunarodnim radionicama ili iznimno zabavnim sadržajima koji se nude diljem cijele lijepe i zelene zemlje. Rezervirajte svoj smještaj Luksemburg još danas – lijepi apartmani i kuće za odmor vas čekaju.

Posjetite Luksemburg