Apartmani Biograd na Moru

Biograd na Moru, nekad krunidbeni grad hrvatskih kraljeva, danas je poznati turistički centar u samom središtu jadranske obale u lijepoj Dalmaciji. Gradić leži na poluotoku okruženom suvremenim pristaništima i šetnicom s koje se pruža nezaboravan pogled na slikoviti Pašmanski kanal i otočiće koji su po njemu razasuti. Središnji položaj na jadranskoj obali, blizina nacionalnih parkova i parkova prirode, nezanemariva turistička tradicija, te bogata turistička, kulturna, sportska i ugostiteljska ponuda samo su neki od razloga za odabir Biograda kao destinacije za zanimljiv i aktivan godišnji odmor. Kao hrvatski kraljevski grad Biograd na Moru se prvi put spominje sredinom X. stoljeća, dok je u XI. stoljeću bio sjedište hrvatskih kraljeva i biskupa. Biograd je centar rivijere koja obuhvaća Sveti Petar na Moru, Turanj, Sveti Filip i Jakov, Biograd, Pakoštane i Drage.

Apartmani Biograd

Popularne kuće za odmor u Biograd

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Biograd

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Biograd

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Biograd

Loading...

Sport i rekreacija

Zahvaljujući svom izuzetnom položaju u središnjem dijelu hrvatskog Jadrana te izuzetno velikom broju vezova za plovila u moderno opremljenim marinama Kornati i Šangulin, raznovrsnoj ponudi brodova za iznajmljivanje te velikom broju organiziranih regata, Biograd je postao stjecište nautičara. Ako volite šetnje ili vožnju biciklom, posjetite susjedstvo nacionalnih parkova na moru (Kornatsko otočje), planini (Paklenica), rijeci (Slapovi Krke) i na jezerima (Plitvice), parkovi prirode (dugootočna Telaščica) i Vransko jezero bogato slatkovodnom ribom, rubove kojega naseljavaju ptice močvarice, te mnoštvo otoka i otočića u prelijepom Pašmanskom kanalu. U Biogradu ne nedostaje sadržaja: suvremeni tenis centar, mini golf, akvagan, surfing, skijanje na vodi, ronjenje, odbojka na pijesku, boćanje, košarka, rukomet, mali nogomet te još mnogo toga.

Kuće za odmor Biograd

Zabava

U Biogradu su tijekom ljetnih mjeseci u ponudi brojni kulturni i zabavni programi i sportska događanja: pučke fešte na otvorenom, na vaterpolskom bazenu ili u kinu. Nude se izleti s brodom u Kornatski arhipelag, kao i izleti u obližnji Park prirode Telaščica. U neposrednoj blizini je Vransko jezero, najveće prirodno jezero u Hrvatskoj, iznimno bogato slatkovodnom ribom. Zašto ne biste otišli na jedan od ribolovnih izleta koji se također organiziraju na ovom području? Sportski turniri i natjecanja redovito se održavaju te skrbe za živahnost ovog grada. Cijela obitelj može posjetiti zabavni park Fun Park Biograd u kojem ćete sigurno "izgubiti" cijeli dan.

Smještaj Biograd

Biograd - plaže

Samo stotinjak metara daleko od centra grada moguće je kupanje u čistom i bistrom moru, gdje se prostiru nepregledne šljunčane i pješčane plaže s brojnim sadržajima u sjeni dalmatinskih borova iz kojih se ori pjesma cvrčaka, a za one koji više vole osamu, preporučujemo pošumljene otočiće u Pašmanskom kanalu. U Biogradu svatko može naći plažu prema vlastitom ukusu. Na jugoistočnoj strani obale grada nalazi se nekoliko plaža okruženih borovom šumom. Prve su hotelske plaže, slijedi im krasna šljunčana plaža Dražica, a nakon nje dolazi nezboravni pijesak i šljunak plaže Soline. Uz te se plaže nude razni zabavni i ugostiteljski sadržaji, trgovine, ponuda aktivnosti na moru, pa čak i masaže. Na sjeverozapadnim obalama pronaći ćete šljunčanu plažu blagog pada koja se zove Bošana. Crvena luka je pješčana uvala okružena gustim borovim krošnjama, a nalazi se samo tri kilometra izvan grada u smjeru Pakoštana.

Znamenitosti

  • Zavičajni muzej grada Biograda na Moru s brojnim materijalnim svjedočanstvima bogate povijesti biogradskog prostora

  • Park prirode Vransko jezero s posebnim ornitološkim rezervatom

  • Crkva svetog Roka - zavjetna crkva iz 16-tog stoljeća, koja je podignuta u čast svetog Roka, zaštitnika oboljelih od kuge. Otvorena je tijekom ljeta za razgledavanje, samo na dan svetog Roka vrši se bogoslužje

  • Crkva svete Katarine - nedaleko od luke i austougarskog svjetionika iz 1885. smjestila se ova srednjovjekovna crkvica na stijeni iznad kamenoloma koji se koristio još u antici

  • Crkva svetog Ante - datira iz 13. stoljeća, sagrađena je u ranoromaničkom stilu. U njoj se održavaju razne likovne izložbe.

Smještaj Biograd

Pregledjte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana za odmor u Dalmaciji i rezervirajte svoj smještaj za odmor iz snova u Hrvatskoj.

Apartmani Biograd: možemo vam ponuditi različite apartmane u Biogradu, od ljupkih i jednostavnih apartmana do onih luksuznih sa svime što biste mogli poželjeti na odmoru: studio apartman s pogledom na more za romantični odmor udvoje, obiteljski odmor na bazenu, odmor s prijateljima u središtu mjesta blizu plaže.

Apartmani Vransko jezero - apartmani Pakoštane: Tražite li lijepo mjesto za obiteljski odmor, zašto ne izabrati Pakoštane gdje se nalazi veliki broj apartmana za odmor u našoj ponudi upravo na jugozapadnoj obali Vranskog jezera? Tako možete imati sve: odmor blizu mora, malog mjesta, jezera te parka prirode. Smještaj Pakoštane: Uvjereni smo da vas na našoj ponudi čeka ne samo apartmanska ponuda već i upravo ona kuća za odmor ili baš ona vila s bazenom za koju niste ni znali da je tražite.