Ploče - kuće i apartmani za odmor u dolini Neretve

Na području Ploča u Dalmaciji nalaze se neka od nekoliko europskih močvarnih područja uvrštenih u područja značajna za ptice kao i Barcelonskom konvencijom posebno štićena područja. Ploče i okolica sadrže raznolikost staništa koji tvore prekrasan i izuzetan krajolik. Šaš, močvarna polja, pješčane plaže, grebeni, krš i pećine pružaju dobro stanište raznim vrstama biljaka i životinja. Dolina rijeke Neretve uključuje pet zaštićenih područja. Jezera Kuti i Parila predložena su kao ornitološki i ihtiološki rezervati.

Uz voće, osobito mandarine, tipični proizvodi ovog dijela Hrvatske su domaće vino, rakija i dalmatinski pršut.

Predlažemo vam rekreaciju na nekoliko pješačkih i biciklističkih staza. Biciklističke staze slijede manje lokalne ceste. Neke su asfaltirane i može se voziti običan bicikl, a neke su makadamske pa se za njih preporuča brdski bicikl. Pješačke staze neasfaltirani su putovi i šumski putovi, a nekima se može voziti brdski bicikl. Staze su lako uočljive i većina je označena. Tijekom listopada i studenog se možete uključiti u berbu mandarina. Ne treba zaboraviti ni na morski i riječni ribolov.

Ploče

Popularne kuće za odmor u Ploče

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Ploče

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Ploče

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Ploče

Loading...

Ploče i rijeka Neretva

Lokalni poljoprivrednici i danas koriste tradicionalna plovila na rijeci Neretvi, lađe i trupe, za prijevoz proizvoda cijelom dolinom, kanalima do tržnica uz rijeku Neretvu. Stare lađe sada su ponovno oživjele zahvaljujući Maratonu lađa, događaju koji se održava svake godine druge subote u kolovozu. Svake godine u kolovozu više od trideset ekipa ljudi vesla 22,5 km od Metkovića do Ploča. Neke od lađa u utrci starije su od 100 godina. Zašto ne biste razgledali pokrajinu iz izletničkog brodića? U svibnju možete posjetiti smotru folklora dok se tijekom ljetnih mjeseci odražavaju razne proslave vezane uz lokalne svetkovine.

Dolina rijeke Neretve nudi različite plaže od pješčanih do stjenovitih. Na morskoj obali od Baćinskih jezera preko Kremene i Kleka pa sve do poluotoka Pelješca među plažama prevladavaju lijepe šljunčane plaže. Na plažama uz mjesta ćete naći razne turističke i zabavne sadržaje.

Ovdje nema velikih gradova ni urbanog turizma tako da su Ploče u Dalmaciji iznimno dobro odredište za miran obiteljski odmor u Hrvatskoj u apartmanu ili lijepoj kući za odmor.

Ploče
Ploče