Kuće za odmor Grčka

Provedite odmor u kolijevci Europe. Rezervirajte jednu od NOVASOL vila, kuća ili apartmana u Grčkoj,  zemlji sunca i bogova, te krenite na putovanje u prošlost, tragovima mitova i legendi o grčkim junacima. Osjetite snagu povijesnih gradova poput Olimpije, Atene ili grčkih otoka bajkovite ljepote.

kuce za odmor grcka

Popularne kuće za odmor u Grčka

Loading...

Putovanje u Grčku

Odvedite svoju obitelj na putovanje u predivnu mediteransku zemlju Grčku i priuštite sebi i obitelji odmor iz snova! NOVASOL apartmani u Grčkoj su komforni i potpuno opremljeni stoga će vaš boravak biti bezbrižan i ugodan.

Grčku ne čini zanimljivom samo bogata prošlost i tajanstveni mitovi, već i bijeli pijesak, beskrajno plavetnilo mora i mnoštvo toplih sunčanih zraka. Rezervirajte apartman u Grčkoj iz NOVASOL ponude smještaja još danas kako bi bili spremni za putovanje! Ne brinite, svi naši apartmani i kuće za odmor su komforni te imaju sve što vam je potrebno za ispunjen godišnji odmor. Popijte prvu jutarnju kavu na terasi svog NOVASOL apartmana i krenite u avanturu.

Ne morate predugo razmišljati, gdje provesti odmor, jer je upravo Grčka, savršeno odredište jedinstvene atmosfere. Grčki bogovi Vas očekuju da podijele s Vama božanstvenu ljepotu ove zemlje! Iz Grčke dolaze mnogi plesovi, stoga vam je na odmoru u Grčkoj idealna prilika da naučite plesati ako to već niste učinili! Ako niste za ples, onda se samo opustite na nekoj od terasa i uživajte u izvedbama grčkih plesača i plesačica. Znate li da grčka broji oko 4000 tradicionalnih plesova? Sigurni smo da ćete izabrati neke koji vam se dopadaju.

Grčka je savršena destinacija za odmor. Na raspolaganju su Vam dobro opremljene vile, kuće za odmor i apartmani naše ponude. Smještajni objekti su uređeni prema osobnom ukusu vlasnika što svaki čini posebnim i jedinstvenim doživljajem. Izaberite i rezervirajte NOVASOL vilu, kuću ili apartman u Grčkoj.

smjestaj grcka

Odmor Grčka

Znate li da Grčku godišnje posjeti i do 20 milijuna gostiju! Budite i vi jedan od gostiju i tijekom putovanja otkrijete sve čari jedne od najpopularnijih destinacije za godišnji odmor!

Vile, kuće za odmor i apartmani u Grčkoj idealni su izbor za odmor privatnog ozračja. Istraživanje Grčke započnite biranjem jedne od vila, kuća za odmor ili apartmana naše ponude. Upravo ovdje možete pogledati i odmah rezervirati kuću ili apartman u Grčkoj te dodatno pronaći informacije o atrakcijama u Grčkoj.

Zemlja bogova i mitova - Grčka

Ako ste ljubitelj kulturne baštine onda ćete ovdje imati ispunjene dane posjetom muzejima kao i znamenitostima i kulturnoj baštini. Grčka slovi za zemlju sa najvećim brojem muzeja na svijetu! Istražite povijest i kulturne znamenitosti ove predivne zemlje. NOVASOL kuće za odmor smještene su na idealnim pozicijama te su potpuno opremljena za idealan odmor u Grčkoj.

smještaj grcki otoci

Predivna Atena

U niti jednom drugom gradu na svijetu ne susreću se dva tako različita svijeta kao u Ateni, gradu, koji je ime dobio po grčkoj boginji mudrosti, Ateni. Ovdje su bogovi i mitovi antike još uvijek tako živi kao prošlost i sadašnjost.

Nekada su posjetitelji Grčke pravili veliki luk oko Atene, jer se grad smatrao prljavim i kaotičnim, dok se danas grad pokazuje u najljepšem svjetlu, osobito nakon što se značajno poboljšala infrastruktura za Olimpijske igre 2004. godine. To je dobro, jer postoji još mnogo toga za otkriti u ovom gradu.

Zdanja poput akropole i samostana Dahne su već odavno na listi UNESCO-ve svjetske kulturne baštine. Bez obzira na njenu prošlost, Atena je danas moderna kao i svaki drugi veliki grad u Europi i obiluje restoranima, centrima, barovima i tavernama i mnogobrojnim sadržajima. Dođite i sami se uvjerite u ljepote ovog grada!

Atenska akropola

Ako se priča o akropoli, onda se najčešće misli na onu u Ateni. Akropola tvrđava smještena na najvišem dijelu jednoga grada. Mnogi gradovi u Grčkoj, osim Atene, posjeduju svoju akropolu, ali atenska akropola je zasigurno najpoznatija među njima. Na ravnoj, oko 150 m visokoj stijeni u središtu Atene nalazi se impresivna tvrđava - akropola, koja stražari nad gradom te se danas ubraja u UNESCO-vu svjetsku kulturnu baštinu.

Znamenitosti Epidaurus Grčka

Nedaleko od Atene, u Epidaurusu, nalaze se istovremeno dvije poznate znamenitosti - kazalište i asklepijevo svetište.

Odmah ponad Epidarusa uzdiže se planina Arahneo - Arachnaion, kao što se u Agamemnonu naziva Eshil. Tu na zelenom obronku brežuljka, leži kazalište u Epidauru. Najpoznatije i najbolje očuvano antičko kazalište je izgrađeno u 3. st.pr.Kr. Kazalište može primiti oko 14.000 gledatelja, a pored svog jedinstvenog položaja i izgleda poznat je i po nevjerojatnoj akustici - čak i na najvišim  stepenicama, na visini od 22 m, svaka riječ izgovorena na pozornici čuje se jasno i glasno. Po ljeti se ovdje održava Festival igara Epidaurus.

Druga atrakcija je asklepijevo svetište, boga liječništva. Od 6. st. prije Krista služilo je kao bolnica, gdje su se ljudi liječili kroz ritualna pročišćavanja. Zdanje je jako dobro očuvano i mnogi dijelovo kompleksa se mogu posjetiti, npr.: spavaonice, dnevni boravak i asklepijeva tvrđava. Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor u Grčkoj i krenite u razgledavanje!

Olimp Grčka

Na Olimp planini su, prema grčkoj mitologiji, živjeli bogovi. Olimp je i najviša i najljepša planina Grčke, visoka 2.917 m, a nalazi se na poluotoku Peloponezu u Tesaliji. Njen najviši vrh je Mitikas, visine 2.917 m. Do njega se dođe vrlo lako i to preko vrha Skala (2.866 m). Njena flora i fauna su jako posebni, a geološki oblici također. Od 1938 Olimp je zaštićeno prirodno područje. Pogledajte ponudu kuća za odmor u Grčkoj i rezervirajte NOVASOL smještaj već danas!

Korintski kanal

Korintski kanal spaja Korintski zaljev sa Saronskim zaljevom u Egejskom moru. Prolazi kroz uski Korintski prolaz i razdvaja poluotok Peloponez sa ostatkom grčkog kopna, čineći ga tako otokom. Kanal je dug 6,3 km, širok 21 metar i građen je u periodu od 1881.-1893.

Korintski kanal je smatran velikim tehničkim dostignućem svoga vremena. Preko njega se put za manje brodove skraćuje za 400 km. Danas ovaj kanal pretežno koriste turistički brodovi (godišnje prođe oko 11.000 brodova). Na oba kraja kanala se nalaze pokretni mostovi za promet, koji kada prolaze brodovi se spuštaju na dno kanala.

Atrakcija na otoku Zakynthos

U napuštenoj uvali, na Jonskom otoku Zakynthos, leži najpoznatija olupina u cijeloj Grčkoj. Samo preko mora se može doći do ove uvale, čije strme hridi vode i do 200 m u ponor. Brod je u svoje vrijeme bio nakrcan krijumčarskom robom te je zapao u oluju. Kada im se približavala obalna patrola, sa namjerom da im pomogne, posada broda se uspaničila, radi robe koja se nalazila na brodu, te su ga zapalili. Od tada se ostaci broda nalaze u uvali.

Toplice Embros na otoku Kos

Nedaleko od grada Kos nalaze se toplice Embros, prirodnim izvorom sa temperaturom vode oko 80 stupnjeva, koji izvire u planinama, a ulijeva se u more. U toplicama se može kupati što mnogi posjetitelji i čine u prirodnom kamenom bazenu. Izvoru se pripisuju ljekovite moći koje pomažu pri reumi i bolesti zglobova.

Odaberite otok po želji

Preko 6.000 otoka najrazličitijih veličina leže u Egejskom i Jonskom moru, od kojih je svega 4% naseljeno. Otoci raspolažu sa preko 7.500 kilometara obale, dakle dosta mjesta za uživanje u suncu i moru. Posvuda ćete naći kilometarske pješčane ili tipične crne, od vulkanskih stijena nastale plaže sa malenim i skrivenim uvalama. Mnoge plaže su označene ˝Plavom zastavom˝, što znači da imaju certifikat za izuzetno čisto more.

Ljubitelji sportova na vodi, kao što su jedrenje, ronjenje, plivanje, skijanje na vodi, surfanje  naći će ovdje idealne uvjete i povoljan vjetar. Arheološka blaga koja se još mogu naći na mnogim otocima, svjedoče o povijesti Grčke i njene drevne kulture. Još i danas se ovo nasljeđe čuva i oživljava u mnogim tradicijskim slavljima i svečanostima. Grčki otoci su veoma omiljeni kako među Grcima tako i gostima zbog svoje ugodne klime, blizine i optimalnih uvjeta na plažama i u vodi.

Gastronomija Grčka

Grčka kuhinja je puno više od samog gyrosa, musake ili suvlakija. Njena raznovrsnost ima korijene koji datiru četiri tisuće godina unatrag u povijest, a prva kuharica uopće napisana je u Grčkoj 330 g. prije n.e. Naravno, neizostavno je spomenuti i izuzetna grčka vina. Vino je još od antičkog doba kontrolirano kroz stroge zakone o vinu i danas je to istinski užitak i dodatak svakom dobrom jelu. Stoga se i Vi prepustite tom užitku i obradujte svoje čulo okusa bogatom grčkom kuhinjom.

A da bi mogli grčke recepte pripremati već dok ste na odmoru odaberite NOVASOL kuću za odmor koja ima potpuno opremljenu kuhinju i krenite u istraživanje raznovrsnih okusa i jela te pripremite grčku večeru na terasi uz bazen s pogledom na more. Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor i uživajte u brojnim pogodnosti te u odmoru s obitelji!