Sveti Filip i Jakov, plaže Pašmanskog kanala

Sveti Filip i Jakov se nalazi na obalama Pašmanskog kanala jugoistočno od Sukošana i sjeverozapadno od Biograda na moru. Sastoji se od nekoliko obalnih i nekoliko naselja u zaleđu. Cijela općina pripada pitomim Ravnim kotarima tako da ovdje nema napornih uspona ni strmina. U zaleđu se nalaze Sikovo te Gornje i Donje Raštane, dok se obalom od sjevera prema jugu nižu Sveti Petar na moru, Turanj i naselje Sveti Filip i Jakov koje samo nekoliko stotina metara dijeli od Biograda. Pašmanski je kanal pun otočića među kojima se nalazi i Galešnjak, prirodno srcoliki otok koji se često nalazi na razglednicama i turističkim plakatima s prikazima Hrvatske. Jeste li znali da u podmorju kraj ovih otočića pronađene koštice maslina stare tri i pol tisuće godina čime je dokazano da se ovdašnje stanovništvo maslinarstvom bavilo puno prije nego su Grci kolonizirali područje? Najnovija istraživanja i arheološki nalazi pokazuju da se ovdje stanovalo prije čak sedam tisuća godina, a danas potopljeni kameni nasip između Galešnjaka i otočića Ričula najstarija je podvodna konstrukcija u našem dijelu Jadrana.

Apartmani Sveti Filip i Jakov

Popularne kuće za odmor u Sveti Filip i Jakov

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sveti Filip i Jakov

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sveti Filip i Jakov

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sveti Filip i Jakov

Loading...

Aktivni odmor Sveti Filip i Jakov

Pašmanski kanal uvijek je izložen nekom pa makar malom vjetru te je stoga idealan za jedrenje. Cijela rivijera Sveti Filip i Jakov ima dovoljno sunčanih i vjetrovitih dana da bi bila dobar ambijent za jedrenje na dasci. Ljeti možete promatrati vaterpolo turnire u moru. Ovdje su vam na raspolaganju tereni za odbojku u pijesku, a možete ju zaigrati i na plaži. Nekoliko teniskih terena pobrinut će se za ljubitelje bijelog sporta. Ljubiteljima biciklizma preporučujemo staze nad Svetim Filipom i Jakovom koje vode do vidikovca Crni krug s kojeg se vidi ne samo Pašmanski kana, već i nacionalni park Kornati, park prirode Vransko jezero te Ravni kotari. Lokalna zanimljivost je polupodmornica kojom možete razgledati ovo zanimljivo podmorje. Ako ste pak strastveni ronilac, vjerujemo da vam ovdje neće biti dosadno i bez podmornice. Ma što radili, uvijek se možete odmoriti na obližnjoj šljunčanoj plaži koje se u općini Sveti Filip i Jakov samo nižu jedna za drugom.

Svojim iznajmljivačima NOVASOL nudi 25 % popusta na iznos rezervacije. Zašto to ne biste iskoristili kod sljedećeg odmora?

Sveti Filip i Jakov će vam ponuditi apartmane na plaži, vile s bazenom i kuće za odmor. Pregledajte našu ponudu smještaja i rezervirajte svoj sljedeći odmor u Dalmaciji još danas.