Kuće za odmor Drvenik Veli

Zašto ne provesti odmor na mirnom otoku u Hrvatskoj? Otok Drvenik Veli u Dalmaciji posljednji je veći i krajnji sjeverozapadni otok srednjodalmatinske skupine. Najbliža kopnena lučica mu je Vinišće smješteno u dubokom zaljevu koji stanovništvo otoka koristi za nužno povezivanje vlastitim čamcima. Najbliži grad mu je nekoliko nautičkih milja udaljeni Trogir sa svojim predgrađem Seget Donji. Od tamo kao i iz nove trogirske luke Soline plovi trajekt kojemu su cilj otoci Drvenik Mali i Drvenik Veli. Osim trajektne na raspolaganju Vam je i brodska linija koja otok povezuje izravno sa središtem Trogira. Na Drveniku Velom ćete naći restoran i konobu, a osim toga na usluzi su vam trgovina s dnevno svježim namirnicama, štandovi s voćem i povrćem te pošta.

Kuće za odmor Drvenik Veli

Popularne kuće za odmor u Drvenik Veli, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Drvenik Veli, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Drvenik Veli, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Drvenik Veli, otok

Loading...

Drvenik Veli - zanimljivosti

Drvenik Veli je relativno nizak otok, oblici donekle blagi, a većih nagiba, padina i strmina je malo, dok je najviša uzvisina brdo Buhaj na istoku. Na otoku je nekoliko većih zaljeva među kojima se ističe Veli porat, a tu su i Mala luka, Kokošinje i Solinska te niz manjih. Vodoopskrba se odvija putem bunara koji se pune kišnicom. Pojačan uzgoj maslina i vinove loze u drugoj polovici 19. stoljeća oživjeli su značenje Drvenika Velikog, koji nakon nadolazećih teških razdoblja i prevage motornih plovila gubi raniju vrijednost svog položaja te ostaje izoliran i van glavnih pomorskih putova. Ako ste se odlučili za aktivan odmor, na otoku ćete pronaći biciklističke staze od kojih su neke asfaltirane, a većina ih je šljunčana. Omiljeno odredište su otočići Krknjaši na krajnjem istoku otoka koji s Drvenikom Velim uokviruju takozvanu "Plavu lagunu" s pješčanim dnom. Plićina između Krknjaša velog, Malog te Drvenika često je puna brodica s izletnicima. Također, možete se odlučiti za najam plovila te ronjenje ili podvodni ribolov.

Apartmani Drvenik Veli

Drvenik Veli - smještaj

Otkrijte brojne pješčane i šljunčane plaže na Drveniku. Prije samog dolaska rezervirajte smještaj. Inspiraciju za smještaj pronađite na NOVASOL stranciama. Rezervirajte kuću za odmor ili apartman u mjestu Drvenik Veli. Šume su se prirodno obnavljale te šumarci česmine, planike i bora ponovno niču tamo gdje su nekada bili vinogradi ili maslinici. Između makije ponegdje izbija smokva, badem ili šipak kao nijemi dokazi nekadašnje kultiviranosti ovog prostora. Posjetite atraktivne južne uvale koje uvijek - ugodne i tople, okupane u vječnom suncu i bistrini mora, u mirisu kadulje, ružmarina, lavande i metvice - blistaju tijekom svih godišnjih doba. Osjetite autentične pejzaže, izvornu ruralnu arhitekturu i duh otočnog ambijenta.

Pregledajte NOVASOL ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Drveniku Velom i uživajte na odmoru u Dalmaciji.