Orebić, odmor na zapadu Pelješca

Orebić se nalazi na zapadu poluotoka Pelješca, na njegovim južnim obalama. Donjega lako možete doći iz više smjerova. Dolazite li sa sjevera, preko neumskog pojasa možete stići cestom, a ako ne želite voziti preko Bosne i Hercegovine, u Pločama se možete ukrcati na trajekt za Trpanj koji leži na sjevernim obalama i za manje od pola sata autom doći do Orebića. Naravno, trajektna luka Dominče na Korčuli također je dostupna trajektom i plovidba do Orebića traje samo petnaestak minuta. Nekoliko kilometara dalje od luke Dominče, u gradu Korčuli se nalazi i međunarodna trajekta luka koja Hrvatsku povezuje s Italijom, a grad Korčulu s gradovima Rijekom, Splitom, Dubrovnikom i Barijem. Stižete li cestom, posljednjih nekoliko kilometara imat ćete priliku vidjeti nezaboravnu panoramu peljeških padina koje se obrušavaju u more, a okuke koje vas vode do mjesta, od milja se nazivaju „kapetani“, baš kao što je Orebić poznat kao grad kapetana. Nigdje u Hrvatskoj nema mjesta koje je u svojoj povijesti imalo toliko brodskih kapetana, a o tome svjedoči ne samo fantastični Pomorski muzej već i njihove stare, mahom obnovljene kuće koje su poput manjih palača okružene elegantnim vrtovima. Jeste li znali da se u Orebiću nalazi sedam fontana iz devetnaestog stoljeća?

Orebić apartmani

Popularne kuće za odmor u Orebić

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Orebić

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Orebić

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Orebić

Loading...

Aktivni odmor Orebić

Najveća i omiljena gradska plaža pješčana je ljepotica Trstenica. Pijesak i fini šljunak obrubljeni su šetnicom i mediteranskim grmljem te krošnjama alepskog bora. Ovaj predio Dalmacije poznat je po odličnim vjetrovima i strujama pogodnim za daskanje s jedrom ili padobranom odnosno windsurfing, kitesurfing i paragliding. Cijeli pojas zapadno od Orebića, osobito mjesto Viganj, kao i obala otoka Korčule „preko puta“ od proljeća do kasne jeseni znaju izgledati poput plavog polja sa šarenim leptirima, a radi se o raznim jedrima ili padobranima. Na visini od 961 metara nad morem nalaze se ostaci crkve Svetog Ilije čije razgledavanje može biti odlična motivacija za panoramski uspon od četiri sata planinarskim stazama. Na brdu izvan naselja nalazi se i samostan Gospe od anđela sa vidikovcem s kojeg puca pogled na Pelješki arhipelag koji se sastoji od dvadesetak otočića, među njima otočić imena Badija s franjevačkim samostanom. Odlična ideja za dnevni izlet! Ljubiteljima brdskog biciklizma na raspolaganju stoje markirane biciklističke staze. Orebićko podmorje ponudit će vam čak i olupine ako se želite okušati u ronjenju. Odmor u Orebiću podrazumijeva kušanje vina. Plavac mali poznata je autohtona hrvatska sorta vina koja će vas malo opustiti nakon napornog istraživanja lijepog Orebića.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana u mjestu Orebić i vjerujemo da ćete pronaći idealan smještaj za svoj sljedeći odmor. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Dalmaciji još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.