Pakoštane, odmor uz more i jezero

Pakoštane su mjesto na pola puta između Zadra i Šibenika. Područje koje im pripada naziva se i Pakoškom regijom. Nalazi se u Ravnim kotarima i zato nema dramatičnih uspona i nizbrdica, a jedinstvena je na svijetu jer leži u trokutu između tri morfološki sasvim različita nacionalna parka: kanjon Paklenice je planina, slapovi Krke riječni sliv, a Kornati su arhipelag. Malo gdje u zemlji možete odmor provesti uz more, a da vam je u zaleđu veliko, čak najveće naše prirodno jezero koje je ujedno park prirode. Zbog toga je ovdašnje podneblje jedinstveno ne samo klimatski: gdje još u Hrvatskoj u predvečerje možete vidjeti više od stotinu tisuća ptica kako se odmara na površini jezera? Ovdje možete uživati na plažama s pogledom na brojne otočiće. Većinom se radi o šljunčanim plažama sa stjenovitim dijelovima i pješčanim dnom, a bez iznimke nude hladovinu pod krošnjama alepskog bora. Plaža Bužakovina idealna je za obitelji s manjom djecom jer je prekivana najfinijim šljunkom i pijeskom s plitkim ulazom u more.

Putovanje Pakoštane

Popularne kuće za odmor u Pakoštane

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pakoštane

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pakoštane

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pakoštane

Loading...

Aktivni odmor Pakoštane

Otkrijte Pakoštane i okolicu pješačeći: ovdje vam je na raspolaganju čak šesnaest staza od kojih su neke djelomično ili cijele na otocima pa to nisu samo pješačke već plivačko-pješačke staze. Selo Vrana leži na blagoj uzvisini sjeveroistočno od Vranskog jezera, a staza koja vodi iz njegovog središta vodi vas do izvora u zaseoku Pećina koji su Rimljani posvetili vodenim nimfama. Krenete li po hrptu sjeverno od sela i uspijete proći krševiti krajolik pun špilja prići ćete pored liburnske gradine na Baku te one rimske na Zamini. Majdan staza će vam otkriti Maškovića Han, najzapadniju otomansku tvrđavu na svijetu. Najviši vrh parka prirode je Kamenjak, a istoimena staza vas vodi do fantastičnog vidikovca s dvije dodatne poučne staze. Onom botaničkom se spuštate do pristaništa na jezeru. Bedemska staza će vam pomoći upoznati priobalje od nekadašnje antičke luke i plaže Janica do naselja Drage na južnom rubu županije. Za oseke možete bolje vidjeti ostatke rimskog lukobrana. Uz Vransko jezero možete otkriti staze Jezerski put i Ornitološka staza, a Grebenska staza vodi do vidikovca Čelinka s pogledom na more i jezero. Vrgada je najveći otok Pakoške regije, a na njega svakog dana plovi brod pa tako možete doći do Staze suhozida ili Ribarske staze.

Iznajmljivačima suradnicima NOVASOL nudi 25 % popusta na iznos rezervacije – iskoristite popust za svoj sljedeći odmor.

Pakoštane nude vile s bazenom, apartmane te kuće za odmor u Dalmaciji. Pregledajte našu ponudu i rezervirajte svoj sljedeći odmor u Hrvatskoj još danas.