Kuće za odmor Belgija

Belgija će vam ponuditi brojne apartmane, luksuzne vile, još više kuća za odmor pa čak i kuće za splavi. Nalaze se u blizini fantastičnih atrakcija i živahnih gradova poput Bruxellesa, Antwerpena, Genta, Luevena i romantičnih urbanih središta poput Brugesa, Liegea i Charleroia. Priroda i seoski krajolici ovdje su prelijepi, od pješčanih dina i poldera koji su nekoć bili močvare preko flandrijske nizine, središnjeg brežuljkastog ravnjaka do zelenog gorja Ardeni na jugu gdje je očuvan prirodni pokrov i gdje se prirodne šume hrasta i bukve. U nizinskom dijelu zemlje možete vidjeti mješovite bjelogorične šume, a većina crnogoričnih šuma nastala je pošumljavanjem pustih terena. Istražite rijeke, duboke špilje i duboke šume. Belgija vam ima toliko toga za ponuditi, od bijelog pijeska Sjevernog mora do bogatih šumovitih brežuljaka u Ardenima.

Kuće za odmor Belgija

Popularne kuće za odmor u Belgija

Loading...

Apartmani Belgija

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Belgiji i započnite s istraživanjem svih zanimljivosti. Zašto ne izabrati jedno od trinaest mjesta na flamanskoj obali, poput gradića Oostende. Posjetite predivne dvorce u Liegeu ili Lavaux-Sainte-Anne, a zašto ne i pivovaru Orval gdje se proizvodi nekoliko vrsta trapističkog piva. Ako ste ljubitelj piva, posjetite Valoniju i kušajte neke od omiljenih vrsta i okusa. Ovdašnje su pivovare puno više od proizvođača piva, one su jedno muzeji, čuvari tradicije i arhitektonska blaga definitivno vrijedna posjeta. Bruges je idealan gradić za romantični bijeg na jedan dan kao odredište za izlet ili na više dana, rezervirate li apartman ili kuću za odmor u njemu. Možda ćete jedino tako stići posjetiti sve njegove lokalitete u staroj jezgri koja se nalazi pod zaštitom UNESCO-a.

Smještaj Belgija

Gastronomija Belgije

Belgijske čokoladne praline i belgijski vafli poznati su diljem svijeta. Poznate čokoladice Godiva ovdje se rade ručno i čak možete posjetiti kušaonicu. Možete čak posjetiti više mjesta gdje se čokolada proizvodi i nabaviti najzanimljivije i, svakako, najslađe suvenire i tako organizirati vlastiti čokoladni izlet. Kušajte krokete od kozica, tradicionalnu riblju juhu, mesna variva, školjke u vrhnju s prženim krumpirićima. Iako ih većina svijeta naziva French fries, možda niste znali da su oni dio belgijske, ne francuske kulinarske tradicije. Naravno, na kraju ćete nazdraviti nekim poznatim belgijskim pivom.

Aktivnosti Belgija

Duga i pitoma obala idealna je za šetnje, trčanje i vožnju biciklom, a u mjestima na obali ćete pronaći uređene plaže, zabavne sadržaje i bogate ponude sportova na vodi. Prekrasni Ardeni nisu samo lijepa priroda već i mjesto bogat povijesti. Prednost odmora u Belgiji je činjenica da niste daleko od Francuske, Njemačke, Francuske ni prekrasnog Luksemburga. Kao i susjedna Nizozemska, Belgija je također puna odličnih tematskih zabavnih parkova. U mjestu Wavre nalaze se čak sva možda najpopularnija u zemlji: Adventure Parc i Walibi. U Ypresu vas čeka Bellewaerde. Adrenalinski park Dinat se nalazi u istoimenom gradiću. U Bruxellesu možete posjetiti Mini-Europe, park s minijaturama europskih znamenitosti od Eiffelovog tornja do Big bena u omjeru 1:25. Osobito su  omiljeni brojni vodeni parkovi. Ovdje vam neće biti dosadno bez obzira u kojem godišnjem dobu dolazite na svoj odmor u Belgiju.

Kuće za odmor u Flandriji

Flandrija je povijesna pokrajina koja se proteže sjevernom Belgijom, a stanovništvo govori dijalektom nizozemskog jezika. Otkrijte male luke s ljupkim kafićima i malenim privatnim prodavaonicama domaće čokolade. Bruges i Gent reprezentativni su gradovi u kojima se ogleda ne samo tradicija i kultura već se možete upoznati s burnom poviješću ove regije u kojoj su se vodile slavne bitke te dobivali i gubili ratovi. Kada saznate sve što vas zanima, prošećite seoskim krajolicima ili krenite na izlet biciklom i uvjerite se da prirodne zanimljivosti ne zaostaju za povijesnima.

Putovanje Belgija

Smještaj u Valoniji

Kao što smo spomenuli, u Flandriji na sjeveru se govori posebnim nizozemskim narječjem, ako izuzmemo regiju glavnog grada i mali istočni dio gdje se govori njemačkim jezikom, na jugu nam ostaje Valonija u kojoj se govori francuskim jezikom i koja zauzima najveći dio zemlje. Možda najpoznatiji književnik lik koji potječe iz tog dijela Belgije je slavni detektiv Hercule Poirot „rođen“ od pera Agathe Christie. Posjetite zanimljive gradiće Namur, Liege, Dinant i Charleroi i prošećite njihovim starim jezgrama s popločanim ulicama, a ljubitelji prirode neka ne propuste šetnju ili vožnju biciklom kroz brežuljke i šume Ardena. Ovdje ćete pronaći bezbroj mogućnosti za izlet ili piknik u prirodi. Ne zaboravite sa sobom ponijeti valonsku šunku, sir i sveže pečena tradicionalna peciva.

Šetnja glavnim gradom Belgije

Bruxelles je direktnim letom spojen s našim glavnim gradom tako da ne morate do njega voziti, a možete stići i vlakom. Prvu dojam koji Bruxelles ostavlja na nas sigurno su impozantne građevine kakvih kod nas jednostavno nema. Bogatstvo i raskoš arhitekture ne samo zgrada, već cijelih četvrti s uređenim parkovima i ulicama nešto je što oduzima dah. Glavni trg (Grand Place) s goričkom vijećnicom, katedralom i dvorcem Laken se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske baštine. Na raspolaganju vam je impresivan gradski prijevoz. Ovdje se nalaze sjedišta Europske Unije, NATO-a te brojnih drugih međunarodnih organizacija što prate svi mogući sadržaji poput galerija, muzeja, vrhunskih restorana i trgovina za poželjeti. Možda niste znali da je ovaj lijepi grad ujedno i svjetska prijestolnica stripa.

Rezervirajte kuću za odmor ili apartman i otkrijte Belgiju! Putovanje u Belgiju učinit će vaš odmor s obitelji, prijateljima ili boljom polovicom nezaboravnim doživljajem s lijepim uspomenama za cijeli život.