Politika kolačića

Ova politika objašnjava zašto i kako koristimo kolačiće i slične instrumente (dalje u tekstu “kolačići”) i na koji način možete kontrolirati korištenje kolačića. Naši kolačići u načelu ne prikupljaju osobne podatke, ali to ipak može biti slučaj, stoga vam savjetujemo da pročitate i našu Politiku o osobnim podacima.   

ŠTO JE KOLAČIĆ?

Kolačić je malena datoteka spremljena na vaše računalo, tablet ili mobilni telefon. Kolačić ne sadrži štetne programe ili viruse. 

ZAŠTO KORISTIMO KOLAČIĆE?

Kolačiće možemo podijeliti u 4 kategorije, ovisno o njihovoj svrsi: 

  • Obvezni kolačići: oni omogućuju funkcionalnost internet stranice i ne mogu se isključiti, služe za npr. memoriranje sadržaja vaše košarice. 
  • Funkcionalni kolačići – koriste se za memoriranje vaših odabira, kao što su npr. odabir jezika na stranici. 
  • Kolačići za uspješnost – koriste se za procjenu uspjeha naše stranice, otkrivaju nam npr. koji su sadržaji najposjećeniji. 
  • Promidžbeni kolačići – potrebni su nam za informacije o vašim preferencijama te učinkovitiji marketing. 

ELEKTRONIČKA POŠTA

Koristimo kolačiće u našim porukama elektroničke pošte (dalje u tekstu: e-mail) s ciljem unaprjeđenja komunikacije; npr. kolačići nam otkrivaju jeste li pročitali naš e-mail ili kliknuli na poslanu poveznicu. Ako to ne želite nemojte preuzimati poslane slike kada otvorite e-mail, nemojte kliknuti na poveznice, promijenite pretraživač ili postavke vašeg sandučića e-pošte. 

KOLIKO SE DUGO ČUVAJU KOLAČIĆI?

Vrijeme čuvanja kolačića na vašem uređaju ovisi o prethodnim postavkama samih kolačića i o tome kada ste zadnji put posjetili određenu stranicu. Kada njihovo vrijeme istekne oni se obrišu automatizmom. Dolje možete pogledati popis svih kolačića.

KAKO ODBITI ILI OBRISATI KOLAČIĆE

Možete se predomisliti o prethodnom odabiru kolačića prilikom ponovnog otvaranja naše internet stranice i promijeniti postavke u skočnom prozorčiću. Također možete odbiti ili obrisati kolačiće u postavkama svojeg pretraživača, ovisno o korištenom pretraživaču. Ako promijenite postavke pretraživača morate znati da određene funkcije ili usluge nećete moći koristiti jer one ovise o prethodno memoriranim podacima spremljenim na pojedinoj stranici, tj. odabranim kolačićima. Ovdje možete pronaći upute za promjenu postavki pretraživača.


•    Internet Explorer
•    Mozilla Firefox
•    Google Chrome
•    Opera
•    Safari
•    Flash cookies
•    Apple
•    Android

Važno: ako koristite više različitih pretraživača, na svakome od njih morate obrisati kolačiće. 

Ovdje možete vidjeti kako odabrati da ne prihvaćate kolačiće od pojedinih kompanija koje se bave dijeljenjem informacija na mreži.

IMATE LI PITANJA? 

Ako imate pitanja ili komentara vezano uz ovu politiku, molimo da nas kontaktirate. Izjava o kolačićima ažurira se jednom mjesečno putem Informacija o kolačićima. Želite li znati više o kolačićima pišite nam na datainformation@novasol.com


Ovom stranicom upravlja njen vlasnik: 

Awaze A/S
Virumgårdsvej 27
DK-2830 Virum
Phone: +45 70 424 424

Manage my cookie preferences