Dugopolje, odmor u splitskom zaleđu

Dugopolje je malo mjesto u Dalmatinskoj zagori samo dvadeset kilometara od središta Splita. Budući da se nalazi u neposrednoj blizini izlaza s autoceste, lako možete ne samo stići do Splita već i „skoknuti“ bilo kamo dok ste na svom odmoru u Dalmaciji. Osim Splita lako možete posjetiti gradove poput Trogira i Omiša koju su udaljeni manje od četrdeset kilometara. Ovo je srce Splitsko-dalmatinske županije pa su sve njene destinacije nadohvat ruke. Iz trajektne luke Split možete posjetiti Brač, Šoltu, Hvar, Vis, Lastovo i Korčulu, a iz Trogira Drvenik Mali i Veli tako da su vam svi otoci središnje i neki južne Dalmacije na dlanu. Dugopolje je idealno mjesto za miran odmor kamo se možete vratiti nakon dana aktivnosti i istraživanja zanimljivosti.

Kuće s bazenom Dugopolje

Popularne kuće za odmor u Dugopolje

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Dugopolje

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Dugopolje

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Dugopolje

Loading...

Putovanje Dugopolje

Dugopolje nije samo tipični krški krajolik već i jako dobar odabir za sve one koji na svom  odmoru traže blizinu gradova, ali opet dovoljnu udaljenost od njih da mogu uživati u potpunom miru u apartmanu ili kući za odmor u malenom mjestu.  Ako ste ljubitelj istraživanja prirode, oduševit će vas planina Mosor i špilja Vranjača smještena u sjevernom podnožju njegovog središnjega dijela. Špilja se nalazi približno sedam i pol kilometara od središta Dugopolja, a do tamo možete voziti ili čak prošetati asfaltnom cestom do sela Kotlenice, a onda makadamom do ulaza u špilju u zaseoku Punde. Špilja Vranjača je zakonom o zaštiti prirode zaštićena 1963. godine kao geomorfološki spomenik prirode. Svrstavaju je u najljepšu turistički uređenu špilju u Dalmaciji. Uređeni okoliš, s kamenim i drvenim klupama i stolovima, borova šuma te čista priroda zaokružit će vaše razgledavanje Vranjače. Mnogo pješačkih i osobito brdskih biciklističkih staza ovdje  čeka na one željne aktivnog odmora. Iako se radi o krškom krajoliku, Dugopolje je prilično ravno i dobro je povezano starim lokalnim cestama s malenim selima koja su razasuta splitskim zaleđem. Nisu vam daleko ni Trilj ni Sinj u kojima možete otkriti još više čari Dalmatinske zagore, poput žabljih specijaliteta ili odlaska u lov.

Mosor je omiljena planinarska destinacija Splićanima i ostalim žiteljima ovog dijela Hrvatske. Najviši vrh Mosora je 1339 m visoki Ljuti kamen ili Veliki Kabal, a upravo iz spomenutih Kotlenica do Vickovog stupa (drugog najvišeg vrha Mosora) kroz šikaru i krš vodi prilično zahtjevna označena planinarska staza. Usprkos relativno velikoj visini vrh je lako dostupan izletnicima i rekreativcima kojima bismo radije preporučili uspon s južnih obronaka na jednom od kojih se nalazi zvjezdarnica (Zvjezdano selo), a na drugom prelijepi planinarski dom s pogledom na planinski pašnjak obrubljen šumarcima crnog bora. Obližnja i malo niža planina Kozjak nalazi se u kaštelanskom zaleđu i također nudi odlične i manje zahtjevne planinarske staze na kraju kojih se nalaze planinarski domovi.

Dugopolje može biti izvrsni odabir i onima koji se danju žele provesti u gradu ili na pješčanoj ili šljunčanoj plaži, jer su zanimljivi gradovi i plaže udaljeni niti pola sata vožnje ili onima koji na odmoru samo traže mir i dobar smještaj. Za šoping čak ne morate otići ni tako daleko jer se u samom Dugopolju nalazi više outleta.

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor iz NOVASOLove ponude i uživajte na svom odmoru u Hrvatskoj!