Šestanovac - skriveno blago Dalmatinske zagore

Ovo manje mjesto idealno je za miran i relaksirajući odmor. Omeđeno je brdima sa gotovo svih strana, osim na jugoistoku, gdje mu čini prirodnu granicu planina Biokovo, i na jugu gdje je omeđeno veličanstvenim kanjonom rijeke Cetine. Dobra povezanost s obalom i plažama Brele, Baške, Piska, Marušića, Mimice i ostalih obalnih naselja s prekrasnim uvala, čini od Šestanovca mjesto gdje možete uživati od proljeća do kasne jeseni.

Šestanovac Dalmatinska zagora

Popularne kuće za odmor u Šestanovac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Šestanovac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Šestanovac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Šestanovac

Loading...

Izuzetna pozicija, dobra povezanost s obalom

Zbog svoje izuzetne pozicije općina Šestanovac raspolaže s čak 5 tematskih staza na kojima ćete uživati u prirodnim ljepotama i koje možete preuzeti na stranici općine ili na stranici projekta eu-medpaths, koji je u suradnji s EU kreirao ove staze kako bi se šira javnost upoznala s ljepotama dalmatinskog zaleđa i njegovim prirodnim bogatstvima.  Za ljubitelje aktivnog odmora ova su manja mjesta u sklopu općine odličan odabir. Smještaj u našoj ponudi je raznolik, iako na ovom području možete pronaći najviše prekrasnih kuća s bazenom, koje se savršeno stapaju u zelenilo ovog kraja. Bilo da ste došli na kratak odmor ili na duži period, ovdje ćete moći provesti ugodne trenutke u šetnjama, pješačenju, penjanju, biciklizmu, raftingu na rijeci Cetini ili kupanju na prekrasnim plažama udaljenim niti 20 kilometara.

Čak i ako ste za vaš odmor odabrali kuću s bazenom, nemojte propustiti posjetiti prekrasne plaže koje se protežu prema sjeveru i prema jugu. Obala je udaljena manje od 20 kilometara i povezana brzom cestom. Osim što će vas oduševiti svojim kristalnim morem i prekrasnim plažama, ponuditi će vam razonodu, morske specijalitete i mnoge sportove na vodi. Krenete li na jug stići ćete u Makarsku, dok vas put prema sjeveru vodi u Omiš. Ako imate vremena i volje obje su destinacije vrijedne posjeta, ali ako ne volite  gradsku gužvu, Šestanovac je pravo mjesto za vas.

kuće s bazenom Šestanovac

Aktivan i relaksirajući odmor

U ovoj se općini posebno razvija i eko turizam a sve je više poznata i kao vinska destinacija zbog proizvodnje crnog i sivog pinota. Iako je dio Šestanovca zapravo krška zaravan, ovdje su još uvijek mnoga plodna polja zahvaljujući Cetini i mnoga očuvana prirodna staništa biljnih i životinjskih vrsta. To ćete najbolje uočiti krenete li u razgledavanje parka prirode Biokovo koji je vrijedan posjeta u bilo koje doba godine. Ovdje ćete osim botaničkog vrta i kaštela vidjeti i pastirsko naselje, a možete se okušati i u paraglidingu, ili samo otići nadisati se svježeg zraka i odmoriti oči od gužvi, ulica i automobila dok vam se pogled gubi u nezaboravnim panoramskim pogledima na more.

Isti će dojam na vas ostaviti i prekrasan kanjon rijeke Cetine. Odlučite li samo šetati ili krenuti na vrtoglavi rafting, Cetina vas neće razočarati. Prekrasna priroda i moćna, čista i osvježavajuća voda oprati će vas od svih teških misli i povratiti vam iskonsku radost.

Panorama s parka prirode Biokovo
aktivnosti Cetina