Apartmani Split

Za ovaj grad će vam njegovi stanovnici s mnogo ponosa reći kako je "najlipši grad na svitu", ne samo u Hravtskoj, a savjetujemo vam da s njima o tome ne raspravljate, jer smo uvjereni da će vas tisućljetni Split vedra duha koji ćete ubrzo otkriti u srcu Dalmacije, uvjeriti u to. Taj vječno mlad grad s oko 200 tisuća stanovnika koji mu daju topli mediteranski temperament, živi svojim urbanim ritmom već više od 1700 godina, sa srcem u Dioklecijanovoj palači i duhom koji vas prihvaća srdačno te raširenih ruku.

Od tada do danas tisućljetno postojanje grada pod zaštitom UNESCO-a i upisanog u registar Svjetske kulturne baštine piše povijest i sadašnjost jedinstvene metropole hrvatskog juga. Split svoje ime duguje antičkoj inačici imena biljke brnistre (žuke) koja ovdje raste u izobilju, a ljeti žutom bojom prelije okolne planine.

Smještaj Split

Popularne kuće za odmor u Split

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Split

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Split

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Split

Loading...

Sport i rekreacija

Doista će vam malo toga moći pasti na pamet, a da se time ne možete baviti u najvećem gradu Dalmacije. Ta Split je grad s jedim od najvećih udjela sportaša i njihovih medalja na svijetu. Teniski tereni na kojima su trenirali slavni tenisači, bazeni, golf teren, dječji sadržaji na plaži, vodeni sportovi svih vrsta, jahanje u zaleđu regije, vožnja biciklom po park-šumi Marjanu – sve to i mnogo više se nudi u Splitu. U svakom slučaju nemojte propustiti priliku okušati se u igranju popularnog „picigina“ na plaži Bačvice. Zaljubljenicima u planinarenje neće nedostajati inspiracije, jer je Split od svog zaleđa odvojen planinama s označenim stazama. Na ovom području nalazi se više ACI marina. Obližnje planine Kozjak i Mosor idealne su za obilazak izvan visoke sezone, a nude brojne pješačke i planinarske staze te nekoliko planinarskih domova.

Apartmani Split - Plaža Žnjan

Zabava

Što reći o zabavi u Splitu osim da sadržaja ne nedostaje? Od Rive pa sve do zabavnih ponuda pojedinih hotelskih kompleksa s casinom ili klubom – splitsko je područje najbogatije u regiji. U predsezoni posjetite Croatia Boat Show u samom središtu grada. Split se ljeti pretvara u grad scenskih umjetnosti. Već tradicionalno, Splitsko se ljeto najviše koncentrira na operne produkcije predstavljajući splitskoj publici prominentne operne izvedbe probranih kazališnih kuća iz cijeloga svijeta. Slavni vokalisti pred auditorij izlaze nadahnuti antičkim ambijentom stare splitske jezgre, a ulice Dioklecijanove palače čine savršenu zvučnu kulisu. Uz opere, Splitsko ljeto svojim posjetiteljima nudi i brojne dramske predstave te balete i izložbe, a posljednjih godina njegovi su se organizatori okrenuli i promoviranju određenih formi suvremene umjetnosti kao što su jazz koncerti, filmske projekcije te ulično kazalište i performansi. Idealan izbor za sve one koji u Dalmaciji jednako uživaju u moru i vrhunskoj umjetnosti. Split obiluje muzejima i galerijama, a ne treba previše trošiti riječi na veliki broj odličnih restorana čija se ponuda kreće od tradicionalne do suvremene u brojnim nijansama svih kombinacija.

Luksuzni apartmani Split - plaža Bačvice

Split - plaže

Osim popularnih pješčanih Bačvica i uopće najpoznatije plaže u Splitu možete posjetiti brojne šljunčane plaže koje se protežu južnom stranom Marjana. Sjeverna obala tog poluotoka nudi zavjetrinu i pokoju mirniju plažicu u zelenom okruženju. Ako nastavite južno prate vas stjenovite i šljunčane plaže poput onih na Zenti, Žnjanu i Pazdigradu sve do Stobreča gdje se nalaze i pješčani dijelovi. Podstrana kao južno predgrađe Splita poznata po svojim kilometarskim plažama. Od Splita u smjeru Trogira pružaju se simpatične i pretežno šljunčane te poneka stjenovita plaža Kaštela. Ovo je područje možda najraznovrsnije što se plaža u Dalmaciji tiče.

Šetalište Peristil u Dioklecijanovoj palači

Split - znamenitosti

  • Dioklecijanova palača u Splitu – 1979. godine uvrštena na UNESCO-ov popis svjetske baštine. U njoj se nalazi i katedrala sv. Duje sa slavnim zvonikom koji je simbol grada i fantastičnim vratnicama majstora Andrije Buvine

  • Arheološko nalazište Salona u Solinu s antičkim akvaduktom koji je i danas u funkciji

  • Dvorci u Kaštelima – nekad 24 dvorca prema kojima je ovo područje i dobilo ime

  • „Poljudska ljepotica“ – stadion NK Hajduk u obliku školjke smatra se jedim od najljepših nogometnih stadiona na svijetu

  • Park-šuma Marjan

  • Galerija „Meštrović“ galerija i Meštrovićev kaštelet s južne strane Marjana – ostavština jednog od najvećih svjetski poznatih kipara

  • Tvrđava Klis - Klis je u 9. st. bio sjedište hrvatskih knezova i kraljeva Trpimirovića, odnosno u tom svojstvu je bio hrvatskim glavnim gradom te je kasnije služio za obranu od turskih i mletačkih najezda.

Split

Luksuzne vile Split

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Splitu i uživajte na odmoru u Dalmaciji. Vjerujemo da se barem jednom razmišljali kako bi idealan izbor za vaš odmor bila neka lijepa kuća s bazenom. Split, ali i mala mjesta u njegovoj široj okolici mogu vam ponuditi puno različitih kuća s bazenom. Hrvace, Neorić ili Trilj mogli bi vas iznenaditi svojom bogatom ponudom. Možda su ono tražite apartmani s bazenom? Split i okolica nude apartmane s unutarnjim, vanjskim, bazenima i whirlpoolima, saunama te drugim sadržajima koji će vam zajamčiti opuštajući odmor.