Apartmani Pelješac

Poluotok Pelješac je najveći dalmatinski poluotok. Od Stonske prevlake do rta Lovišta na sjeverozapadu dug je 65 km. Veća mjesta su Ston, Trpanj, Viganj i Orebić, kojeg nazivaju Kolijevkom kapetana. Na poluotoku Pelješcu je poznato lovište muflona (divlje ovce) u brdskim predjelima. Stanovnici se najviše bave turizmom, vinogradarstvom za koje je karakteristična proizvodnja dingača, vinski podrumi u Potomju i Stonu, te stočarstvom i ribarstvom. Poznate su solane te uzgoj školjkaša. Svoje čari Pelješac duguje podjednako crkvama i plemićkim vilama, kao i svojim izvrsnim crnim vinima, dingaču i postupu. Mirni ribarski gradići, mnoštvo rekreativnih aktivnosti u prirodi i na moru, poznati pelješki specijaliteti od kamenica i stara kamena arhitektura prepoznatljiva za južnu Dalmaciju, ono je po čemu ćete pamtiti odmor na Pelješcu. Ukoliko želite miran odmor u malim mjestima, neka vaš izbor bude smještaj u Žuljani, Dračama ili Potomju. Na Pelješcu ćete naći sve što biste trebali na mirnom odmoru u Hrvatskoj. Volite li mirne plaže, potražite neku od skrivenih uvala poput one s plažom Jezero.

apartmani Pelješac

Popularne kuće za odmor u Pelješac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Pelješac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pelješac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pelješac

Loading...

Kuće za odmor Pelješac

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor na Pelješcu iz NOVASOL ponude smještaja i uživajte u mirnom odmoru okruženi prekrasnom prirodom, te kristalno čistim morem. Zamislite samo; opuštate se na terasi apartmana s pogledom na more dok kušate izvrsna vina peljeških vinograda, ne zvuči li dobro? NOVASOL kuće i apartmani za odmor idealni su za boravak i potpuno opremljeni ​za vaš bezbrižan odmor.

Sport i rekreacija - Pelješac

Surfanje i kite surfanje na području Vignja je velika sportska atrakcija ovog poluotoka, jer tamo povoljni vjetrovi stvaraju lijepe, jednolične i dugačke valove. Lovni turizam na Pelješcu ima dugu tradiciju. Lovišta su posebno bogata muflonima i divljim svinjama. Okolica Orebića je pogodna za šetnje, planinarenje i skupljanje bilja, a nudi vam se i mogućnost da kušate i kupite domaće pelješko vino ili prošek od samog proizvođača. Ljubitelji planinarenja, šetnji i vožnje biciklom u prirodi svjedočit će i biti opijeni aromom polja, vinograda i šumaraka sredozemnog drveća i grmlja. Podvodni i uopće sportski ribolov ne zaostaje za drugim rekreacijama na ovom prekrasnom poluotoku u lijepoj Dalmaciji.

Zabavni sadržaji - Pelješac

Čitavo područje stonskog zaljeva poznato je po gastronomskoj ponudi, a ljubitelji specijaliteta od školjaka i plodova mora došli na najbolje mjesto na Jadranu. Restorani i konobe u Stonu te vinski podrumi u zaleđu neki su od najboljih u Hrvatskoj i oduševit će vas ponudom jela i iznimnošću njihove priprave pa vam ne prestaje drugo nego prepustiti se okusima i mirisima. Popnite se na Svetog Iliju, 961 metara, najvišu vrh poluotoka i zaljubite se u najljepšu panoramu. U Orebiću kao najvećem mjestu poluotoka možete posjetiti različite kafiće i beach barove te kušati neponovljiva pelješka vina. Trpanj, iako inače mirno ribarsko mjesto, mladima tijekom ljeta pruža dovoljno zabave. Iz Prapratnog voze trajekti za otok Mljet, što je izvrsna prilika za posjet nacionalnom parku.

Pelješac - plaže

Tihe i male plaže, uopće veliki broj romantičnih uvala na cijelom otoku jamče miran odmor za parove ili obitelji s djecom. Na Pelješcu vam neće nedostajati mirnih stjenovitih uvala, ali ni prostranih šljunčanih kao što su one u Vignju, gdje se okupljaju sportaši ne samo iz Hrvatske već i cijelog svijeta, i pješčanih plaža kao što su Trstenica u Orebiću ili plaža u Prapratnom. U uvali Žuljana nalazi se jedna od najduljih šljunčanih plaža južne Dalmacije, dok je susjedna uvala Vučine odredište sportskih ribolovaca. Osim spomenutih doista se isplati vidjeti i sljedeće plaže: Mokalo, Trstenica, Podobno, Borak, Duba, Divna i Dingač.

Znamenitosti

  • Pomorski muzej u Orebiću gdje je očuvana pomorska povijest Pelješca

  • Mali i Veliki Ston su dva mjesta na ulasku na poluotok koja su poznata po bogatoj povijesti koja datira još iz antike

  • Stonske zidine u Stonu zovu se Europskim kineskim zidom, građene su u XIV. stoljeću, sagrađene su da bi odvajale Pelješac od dalmatinskog kopna s četrdesetak kula u pet tvrđava

  • Čempresada Pod Gospu – park šuma piramidalnog čempresa i alepskog bora na padini uz more ispod franjevačkog samostana Velike Gospe u Orebiću

  • Povijesni prostor Nakovana (Nakovanj): sela Donja i Gornja Nakovana, Ilirska gradina Grad, arheološko nalazište Spila - prema istraživanjima prostor je naseljen najmanje 8000 god. što ga čini jednim od najstarijih mjesta sa kontinuiranim življenjem