Polača - najljepši odmor u Ravnim kotarima

Područje Ravnih kotara jedna je od najzanimljivijih i najmanje tipično dalmatinskih regija. Daleko od toga da ne nedostaje brežuljaka no ovdje nema strašnih planina kao u svim ostalim dijelovima Dalmacije. Zato je Polača jedno od najvećih i vrlo tipičnih ravno-kotarskih područja. Rezervirajte NOVASOL kuću za odmor u mjestu Polače. 

Polača se nalazi na pola puta između dva gradska središta, Biograda na Moru i Benkovca. Leži na upravo pravoj udaljenosti od mora, na približno deset kilometara, za sve one koji žele odmor provesti daleko od vreve, a kada požele otići na plažu, samo deset minuta vožnje ono je što vas dijeli od nje. Naselja koja pripadaju ovoj općini su Jagodnja Donja, Jagodnja Gornja, Kakma i Polača. Naselje Polača općinsko je središte. Kada se mjesto nalazi između gradova, to dobro utječe na njegov gospodarski razvoj, a sigurno i na kvalitetu života. područje Polače bilo je poprištem pustošenja više puta u povijesti. Zato postoje neki lijepi ostaci utvrda.

Bitno obilježje ovog područja je kaštel iz četrnaestog stoljeća. Polača se tada prvi put pojavljuje kao naziv. Na okolnim uzvisinama nazale se druga povijesna svjedočanstva ljudskog postojanja poput kamenih gradina koje datiraju iz kasnog neolitika. U jedanaestom stoljeću Polača se spominje kao jedno pod središta staroslavenske županije Sidrage. Ovdje vam neće nedostajati povijesnih lokaliteta jer je cijelo područje bogato arheološkim i kulturnim lokalitetima. Posjetite ostatke crkve sv. Kuzme i Damjana iz 1836. godine, crkvu svetog Simeona iz 1868. godine kao i ostatke utvrde u samoj Polači koju se naziva Gradina. Ovo je područje tipičan predstavnik Ravnih kotara čiji je čitavi prostor pogodan za sve oblike poljoprivredne djelatnosti, osobito za voćarstvo, maslinarstvo, vinogradarstvo i proizvodnju povrća. Danas se ovdje nalazi ruralna idila i središte autohtone gastronomske ponude.

kuće s bazenom Polača

Popularne kuće za odmor u Polača

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Polača

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Polača

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Polača

Loading...

Polača događanja

  • U Polači se nalazi i hipodrom na kojem se organiziraju Međunarodne konjičke utrke.

  • Posjetite Međunarodni sajam vina Vincro, najstariju vinsku manifestaciju sjeverne i srednje Dalmacije.

Kuće za odmor Polača

U zaleđu sjeverne Dalmacije ponekad imate osjećaj da gledate krajolike divljeg zapada iz prvih vesterna u boji. Ovdje su se čak snimali neki filmovi o divljem zapadu. Ono što vas nikad neće prevariti su mirisi Sredozemlja. U slikovitim selima imat ćete osjećaj da se vrijeme zaustavilo. Nije samo sačuvana izvorna ruralna arhitektura, već i stari običaji i način života, kao i narodne nošnje koje stariji stanovnici nerijetko nose i danas. Ovdje možete iskusiti istinski dašak prošlosti, koji je uzeo samo najbolje od navale suvremenog svijeta. Polača nudi doživljaj kojem se trebate prepustiti i okusiti ga kroz izvorna jela, domaće vino, pjesmu, ples i običaje gostoljubivih i srdačnih domaćina.

Pregledajte našu ponudu vila, apartmana i kuća za odmor i rezervirajte svoj smještaj iz snova u Hrvatskoj.