Dicmo, odmor između Splita i Sinja

Dicmo je općina u neposrednom zaleđu najvećeg grada Dalmacije, Splita. Do njega lako stignete od izlaza s autoceste ako se cestom zaputite prema obližnjem Sinju. Iako ga planine Kozjak i Mosor dijele od mora, za samo dvadesetak minuta vožnje stižete do pješčanih i šljunčanih plaža na području Splita, Kaštela i Splita. Selo Kraj središte je općine kojem još pripadaju seoca Osoje, Prisoje, Sičane, Sušci, Ercegovci i Krušvar sa svojim zaselcima. U njima ćete pronaći NOVASOLove apartmane kuće za odmor u mirnom i ugodnom okruženju dalmatinskog zaleđa gdje vas bude ptice, a uspavljuje miris poljskog cvijeća.

Smještaj Dicmo

Popularne kuće za odmor u Dicmo

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Dicmo

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Dicmo

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Dicmo

Loading...

Putovanje Dicmo

Dicmo pripada Dalmatinskoj zagori i tako ovdje možete i ljeti uživati u svježim noćima unatoč jednako vrućim danima kao i drugdje u Dalmaciji. Iako se radi o krševitom području, ovo je relativno ravničarski kraj s mrežom uskih lokalnih cesta koje vas vode kroz polja i nasade obrubljene kamenim suhozidima. Zato ovdje možete bez velikog napora pješačiti ili voziti bicikl i otkrivati okolna sela, šumarke i stare kamene pastirske kućice koje prkose zubu vremena. Područje je naseljeno još od antičkog doba, a ime je dobilo po svojoj udaljenosti od drevne Salone: na latinskom decima millia ili na hrvatskom deset milja (od Salone). U Prisoju postoji arheološki lokalitet na istoimenom brdu Čemernica koji je povezan sa starom rimskom cestom osvajanja i utvrđivanja granica. Kada rezervirate apartman ili kuću za odmor u Dicmu, iznenadite žitelje svojim poznavanjem njihove povijesti i kulture: stanovnici Dicma zovu se Dicmanjke i Dicmanjci.

Apartmani Dicmo

Polje Dicmo

Dicmo je ujedno i naziv za suho i plitko polje u kršu Zagore splitskog zaleđa, a od dvadesetog stoljeća i skupni naziv za naselja na rubu polja, osobito za predio oko bivše željezničke postaje ukinute pruge, župne crkve sv. Jakova i Ane i škole. Polje Dicmo dugo je približno petnaest kilometara od sjeverozapada (Gornje Dicmo) do jugoistoka (Donje Dicmo), a široko do 2,5 kilometra. Ovdje će dobru zabavu moći pronaći ljubitelji lova koji je ovdje popularan, što za posljedicu ima odličnu ponudu specijaliteta od razne divljači u ovdašnjim restoranima i konobama. Lov, pješačenje i biciklizam idealan su izbor aktivnosti na otvorenom u polju Dicmo, ali i ljubitelji planinarenja mogu uživati na obližnjim planinama, spomenutim Mosoru i Kozjaku na jugu, te Svilaji na zapadu. Svugdje ćete pronaći označene staze i nekoliko planinarskih domova.

Kuća za odmor Dicmo

Cetinska krajina

Dicmo je rubni dio Cetinske krajine koja obuhvaća područja Dalmatinske zagore uz rijeku Cetinu. Iako Cetina ne prolazi kroz samo Dicmo, prolazi kroz susjedne regije gradova Sinj i Trilj, koje su povijesno povezane s Dicmom još od Rimskog Carstava. Cetina je najdulja rijeka Dalmacije na kojoj se možete okušati u raftingu, kajakingu i ribolovu, a skriva mnoštvo malih uređenih kupališta sa šljunčanim pa čak i pješčanim plažama. U Sinju možete pogledati znamenitu Sinjsku alku, a Trilj je poznat po svojoj gostoljubivosti koja se očituje u bezbrojnim lokalima i specijalitetima od cetinskih žaba. U susjednom Dugopolju prostoji šoping zona s nekoliko velikih outleta za sve koji se s odmora žele vratiti s bogatijom garderobom ili poklonima. Nemojte propustiti posjetiti Solin i arheološko nalazište antikne Salone za koju se vjeruje da skriva prvi kršćanski oratorij. Ljubitelji gradske vreve neka posjetite Split i Trogir čije se gradske jezgre nalaze pod zaštitom UNESCO-a.

Općina Dicmo je bogata prirodnim ljepotama i pružiti će vam ugodno okruženje za miran odmor. NOVASOL vam nudi lijepe kuće s bazenima potpuno opremljene za idealni odmor u Hrvatskoj.

Kuće s bazenom Dicmo