Vrgorac - vile, kuće i apartmani u dalmatinskom zaleđu

Vrgoračko područje nalazi se u Dalmaciji južno od imotske regije, a u zaleđu Makarske rivijere, odnosno istočno od planine Biokovo. Sela naselja i gradići koji se u njemu nalaze su: Banja, Dragljane, Draževitići, Duge Njive, Dusina, Kljenak, Kokozići, Kotezi, Kozica, Mijaca, Orah, Podprolog, Poljica Kozička, Prapatnice, Rašćane, Ravča, Stilja, Umčani, Veliki Prolog, Vina, Višnjica, Zavojane, Kutac i Vrgorac.

Vrgorac leži na brdskom prijevoju podno strme planine Matokrit, smješten na jugoistočnom obroncima planine Biokovo, u neposrednoj blizini zapadne Hercegovine. Okružen je još s tri kraška polja: s istoka Rastokom, s jugoistoka Vrgoračkim poljem koje nazivaju Jezero, a s jugozapada Buninom, koja se prostire između Matokrita, brda Radović i planine Rilić. Svojim položajem u podnožju impozantne planine Matokita i tvrđave Gradine, Vrgorac je dominantan nad obzorjem vidikovca i plodnih kraških polja.

Regija Vrgorac

Popularne kuće za odmor u Vrgorac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Vrgorac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Vrgorac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Vrgorac

Loading...

Zanimljivost i znamenitosti Vrgorca

  • Tvrđava Gradina – Vrgorska tvrđava smještena je na povišenom položaju i raskrižju putova od mora prema unutrašnjosti. Bila je sjedištem Gorske župe do druge polovine petnaestog stoljeća, a onda pada pod tursku vlast. Krajem sedamnaestog stoljeća osvajaju je Mlečani.

  • Stara jezgra – Stari grad s glavnim trgom (Korzom) središte je naselja koje se razvilo u podnožju uzvisine s Gradinom. Nakon mletačke vlasti dolazi francuska uprava. Danas možete vidjeti lijepa pročelja kuća koje su pripadale imućnom obiteljima ili sjesti na neku od lijepih terasa gdje se održavaju brojne gradske manifestacije.

  • Vrgorske kule – Vrgorac obiluje kulama. Rijetko gdje u Dalmaciji su toliko brojne i smještene u naselju. U njima su stanovali feudalci, turski begovi, mletački upravitelji i vojni  i kapetani. Bile su sigurna prenoćišta za imućnije putnike. U jednoj od njih rodio se i stanovao veliki hrvatski bard Augustin Tin Ujević.

  • Elezova kuća – Radi se o zaštićenom kulturnom dobru Hrvatske u kojem je na svom obilasku Dalmacije prenoćio austrijski car i ugarsko-hrvatski kralj Franjo Josip I.

  • Veliki Godinj – Ovo je pravi očuvani biser i muzejski primjerak graditeljstva u Dalmatinskoj zagori s urbanom gradnjom kamenih kuća, popločanih ulica, odvodnih kanala te pomoćnih objekata. Radi se o zaselku sela Raščane na sjevernim obroncima Parka prirode Biokovo.

Inače je cijelo područje bogato arheološkim nalazištima od kojih najstarija sežu do početka drugog tisućljeća prije naše ere. Posjetite Kozicu i Kokoriće, a u Prapatnicama u zaseoku Vukojevići nalazi se nekropola tridesetak stećaka, jedinstveno povijesno nalazište i jedno od najvećih u Dalmaciji.

Regija Vrgorac

Vrgorac - kamo na izlet?

Iz ovog područja možete unutar polusatne vožnje stići do zanimljivih odredišta i mjesta poput Makarske i ostalih prelijepih bisera njene rivijere, Metkovića i mjesta Vid, ali i prirodnih ljepota i atrakcija, među kojima se ističu Park prirode Biokovo i slapovi u Bosni i Hercegovini Koćuša i Kravica. Vrgorac je odlično prometno povezan ne samo s obližnjim regijama već ima i vlastiti izlaz s autoceste A1. Zgodna je činjenica da je Makarska trajektnom linijom više puta dnevno povezana  s istokom otoka Brača. odnosno mjestom Sumartin, a mjesto Drvenik koje se nalazi na jugu rivijere ima trajektnu vezu sa Sućurjem na otoku Hvaru.

Tražite li smještaj u mirnom dalmatinskom zaleđu, Vrgorac je idealno područje za Vas. Pregledajte našu ponudu vila s bazenom, kuća za odmor i apartmana i rezervirajte svoj odmor iz snova u Hrvatskoj!

kuća za odmor Vrgorac

kuće s bazenom Vrgorac