Imotski, grad Modrog i Crvenog jezera

Grad Imotski nalazi se na tromeđi povijesnih regije: Dalmacije, Bosne i Hercegovine. Imotska regija dijelom je Dalmatinske zagore koja se odnosi na dalmatinsko zaleđe od ruba Like do Vrgoračke krajine. Dva najpoznatija lokaliteta u Imotskom su dva jezera – Modro jezero i Crveno jezero, a oba su zaštićeni spomenici prirode. Radi se o krškim geološkim fenomenima. Crveno jezero najdublje je jezero Hrvatske i jedno od najdubljih u Europi. Posjetite li ga, vidjet ćete zastrašujuće litice koje se gotovo okomito spuštaju do jezera i mjesto nevjerojatne ljepote. Modro jezero puno je pitomije i oko njega postoje stube koje vode do vidikovaca, ali i do same površine. Ljeti se u jezeru čak možete okupati, osim ako je ljeto toliko vruće da jezero presuši. U tom slučaju biste mogli imati priliku pogledati nogometnu utakmicu koju stanovnici ponekad uprizore na dnu suhog jezera koje je tada prekriveno travom.

Kuće s bazenom Imotski

Popularne kuće za odmor u Imotski

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Imotski

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Imotski

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Imotski

Loading...

Imotski - podneblje

Iako ste samo pola sata vožnje od najljepših plaža rivijere srednje Dalmacije, klima bi vas mogla iznenaditi. Ljetni dani su iznimno topli zbog krškog krajolika, a noći svježe. Zimi ćete se moći sanjkati i napraviti snjegovića s najmlađim članovima svoje obitelji. Zahvaljujući klimi i buri ova se regija može podičiti odličnom tradicionalnom gastronomijom, pogađate, dalmatinskim pršutom. Imotsko polje hranilo je ovaj kraj u povijesnim godinama gladi, a danas će vam ponuditi najsvježije voće i povrće. Pravi znalci kušat će i lokalnu janjetinu. Ljubitelji divljači bit će zadovoljni jer je lov tradicija ovog kraja.

Kuće za odmor Imotski

Kamo na izlet?

U Imotskom ćete se odmoriti od gradske gužve i uživati u svježim noćima dok su na ostatku Jadrana nesnošljive vrućine. Gradovi poput Splita, Makarske i Omiša udaljeni su samo kraću vožnju i zato možete svakog dana birati kakav biste odmor željeli imati. Zašto ne biste posjetili obližnji Mostar u Bosni i Hercegovini? Možda će biti dovoljno da prošećete nekim poljem ili livadom i vjerujemo da ćete vidjeti biljne vrste s kojima se nemate često priliku sresti.

Putovanje Imotski - Crveno jezero

Imotski - zanimljivosti

Iznad samog grada i Modrog jezera nalazi se staroslavenska utvrda Topana o kojoj postoje zapisi iz devetog stoljeća, a o religioznosti stanovništva svjedoči kapelica koja se u njoj nalazi, a posvećena je „Gospi od anđela“. Stanovništvo ju je podiglo početkom osamnaestog stoljeća kao znak zahvalnosti svetici jer su vjerovali da ih je štitila od osmanlijske najezde i bila na strani lokalnog katoličkog pučanstva u bitci 1717. godine. Posjeta vrijedna zasigurno je i Crkva sv. Frane u lijepom središtu grada u sklopu koje se nalaze i vrijedni samostanski muzej i knjižnica.

Pregledajte našu ponudu vila, kuća i apartmana u Imotskom i rezervirajte smještaj za svoj odmor iz snova u zaleđu Dalmacije.

Smještaj Imotski