Apartmani Rogoznica

Želite provesti odmor u Hrvatskoj? Možda biste voljeli doći u Dalmaciju? Rogoznica bi mogla biti mjesto za vas.

Apartmani Rogoznica

Popularne kuće za odmor u Rogoznica

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Rogoznica

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Rogoznica

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Rogoznica

Loading...

Kuće za odmor Rogoznica

Rogoznica je omanje ribarsko mjesto smješteno u širokom zaljevu koje svakim danom postaje sve poznatijim turističkim odredištem. Mir i tišina u mirisnom hladu borove šume, pjesma cvrčaka, šljunčane i stjenovite prirodne plaže omogućit će vam opuštanje daleko od gradske vreve, no u blizini velike i bogate marine.

Putovanje Rogoznica

Sport i rekreacija

Rogoznicu odlikuje izuzetno razvedena obala te je stoga prikladna za sve vrste vodenih sportova. U mjestu djeluje nekoliko ronilačkih centara koji će vam ponuditi pogled na plave ljepote ovog bogatog podmorja. Nezaobilazna je luka nautičkog turizma u Dalmaciji Marina Frapa koja redovito dobiva prestižne nagrade za najljepšu marinu na Jadranu. Otvorena je tijekom cijele godine i raspolaže s 300 vezova u moru te 150 suhih vezova, a da ne govorimo o odličnoj ugostiteljskoj ponudi.

Kuće s bazenom Rogoznica

Zabava

Posjetite li Rogoznicu tijekom kolovoza, imat ćete priliku svjedočiti i sudjelovati u pučkim feštama kao što su Ribarska noć i Noć Rogoznice kada ulice ožive tradicionalnim dalmatinskim ugođajem u duhu mediterana. Rogoznica raspolaže velikim brojem restorana, konoba i taverni koje vam nude široku paletu gastronomske ponude. Osim zabavnih fešti i sadržaja koje nudi u cijeloj Hrvatskoj poznata Marina Frapa možete posjetiti i obližnje nacionalne parkove Krku ili Kornate ili se možda zaputiti u kulturnom i povijesnom baštinom bogate gradove Šibenik, Trogir ili Split.

Rogoznica - plaže

Posjetite jednu od lijepih šljunčanih plaža kojim ima i u mjestima u okolici Rogoznice ili neku od mirnijih, stjenovitih plaža kojih ima posvuda. Ovo relativno malo područje toliko je razvedeno da ima čak 50 kilometara obale. Svako toliko ćete naići na mali pojas šljunka u nekoj uvali ili tikrizno more između stijena koje nude sigurno utočište daleko od vreve. Što ste bliže samom mjestu i marini to je više uređenijih platoa.

Znamenitosti

Spomenički kulturni objekti u Rogoznici pripadaju sakralnoj sferi. Župna crkva iz XVII. stoljeća i crkveni toranj dominiraju naseljem. Na rtu poluotoka Gradina nalazi se crkvica iz XVIII. stoljeća posvećena zaštitnici rogozničkog puka i luke. Nemojte propustiti pogledati Zmajevo oko koje je posebna zanimljivost mjesta. Radi se o jezeru koje je prirodni fenomen prema nekima nastao djelovanjem plime i oseke, dok drugi tvrde da je meteorskog porijekla. Jezero je duboko petnaestak metara, a povezano je s morem špiljom čiji je maleni otvor vidljiv na njegovoj površini, ali je sama špilja veća i dublja od samog jezera. Zbog svog oblika, jezero je dobilo ime Zmajevo oko, a špilja Zmajevo uho. Ljubitelji prirodnih fenomena bi trebali posjetiti i obližnju špilju Milina.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Rogoznici i provedite odmor iz snova u Dalmaciji.