Makarska, odmor između plaže i parka prirode

Makarska je omiljeno mjesto za odmor u srcu Dalmacije. Njena rivijera u podnožju strme planine Biokovo omiljeno je ljetovalište ne samo Hrvatske već cijele šire regije. S koje god strane da prilazite Makarskoj rivijeri, vašim pogledom dominira veličanstven prizor - planina Biokovo u svojoj impresivnoj veličini i ljepoti. Na Makarsku rivijeru možete stići iz smjera Omiša kod spektakularnog prijevoja Dubci do kojeg vodi i cesta iz unutrašnjosti od Šestanovca te autoceste, kroz tunel Sveti Ilija koji spaja autocestu i Bašku Vodu te s juga jadranskom magistralom. Ako tražite kilometarske šljunčane plaže zaštićene planinom te okružene mirisom borova i bistro more, na pravom ste mjestu.

Apartmani Makarska

Popularne kuće za odmor u Makarska

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Makarska

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Makarska

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Makarska

Loading...

Makarska zanimljivosti

S otokom Bračem i mjestom Sumartin Makarska je povezana trajektom u koji se ukrcavate u samom centru s rive od bijelog kamena. Tako možete vrlo lako otići na jednodnevni izlet automobilom ili još bolje biciklom, pa čak i pješice jer je i sam Sumartin lijepo i zanimljivo mjesto. Svetište Vepric udaljeno je samo 8 kilometara od središta Makarske, a krasi ga predivan krajolik s prirodnom špiljom i potokom. Katedrala svetog Marka nalazi se u strogom centru mjesta koje je puno starih ali očuvanih i renoviranih kuća od poznatog bračkog kamena, a malo istočnije od nje pronaći ćete iznimno lijepi franjevački samostan s jednom od najbogatijih zbirki školjaka iz cijelog svijeta koje su u Malakološki muzej mahom donosili pomorci uz molitve da ih se štiti na dugim plovidbama. Malo koji grad ima park šumu u svom središtu. Makarska ima čak dva i to svaki leži na svom poluotoku ispresijecanim stazicama s klupama: Sveti Petar i Osejava.

Makarska aktivni odmor

Gdje završava bijela šetnica i počinje spomenuta Osejava, nalaze se igrališta za nogomet, košarku, ragbi, rukomet, tenis, atletiku te tereni za takozvane male sportove. U Makarskoj postoji više od dvadeset aktivnih sportskih klubova i društava što se odražava i u turističkoj ponudi za profesionalce i rekreativce. Jedriličarsko društvo, ribarsko društvo, ragbi klub, vaterpolo klub te brojni drugi organizatori su mnogih natjecanja i priredbi tijekom turističke sezone. Naravno da će i adrenalinski sportovi ponuditi čari svojim ljubiteljima: paragliding, sportsko penjanje po stijenama, alpinizam, brdski biciklizam, jedrenje na dasci, ronjenje, parasailing, treking i speleologija. Biokovo nije samo planina već i dom jedinom parku prirode ove županije. Bezbrojne označene staze mogu vam ponuditi panorame kao nigdje u Dalmaciji, a s vrha sveti Jure za vedra vremena možete vidjeti vrhove Apenina u Italiji kao i planine u Bosni. Ne propustite posjetiti botanički vrt Kotišina u sklopu parka prirode koji je uspostavio poznati franjevački znanstvenik dr. fra Jure Radić. Pravi biciklisti avanturisti dobre kondicije odvažit će se na vožnju 30 km (jedan smjer) dugom stazom koja se penje na sam vrh planine Biokovo - staza Biokovo. Dobar dio teče najvišom asfaltiranom cestom u Hrvatskoj. Malo manje zahtjevna tura počinje u Makarskoj, a obilazi okolna mjesta - staza Makarska.

Apartmani, kuće za odmor i vile s bazenom u Makarskoj ponudit će vam odlično polazište, ali i cilj na kraju napornog dana istraživanja ljepota bisera središnje Dalmacije zvanog Makarska.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Makarskoj još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Hrvatske.