Francuska - vrhunska gastronomija i odličan smještaj

Francuska je srce Europe, pozornica povijesnih i kulturnih događanja te dom prelijepih vila, kuća i apartmana za odmor. Već stoljećima plijeni pozornost svojom kulturom, povijesnom baštinom, vrhunskom kuhinjom i vinima te čarobnim krajolicima i gradovima. 

Francuska je zemlja koju vrijedi posjetiti u bilo koje doba godine. Ljeti ćete uživati u sportovima na vodi, zimi u skijanju i sportovima na snijegu, u proljeće i jesen uživati ćete u blagoj klimi i prekrasnim krajolicima, muzejima, gradovima, u kupnji suvenira i rukotvorina, dugim šetnjama, vrhunskoj kuhinji i romantičnim i uređenim uličicama.

Posjetite Francusku

Popularne kuće za odmor u Francuska

Loading...

Putovanje u Francusku

Otkrijte Francusku kao destinaciju za odmor. Smještaj u Francuskoj potpuno je opremljen i uređen prema osobnom ukusu pojedinog vlasnika, što svaku vilu, kuću ili apartman čini sasvim jedinstvenim odredištem. Francuska je najveća zemlja u Europskoj Uniji po veličini teritorija te je također i najposjećenija zemlja svijeta. Ona je također jedna od najrazvijenijih i najbogatijih država, a njena naseljenost svjedoči o tome koliko je zapravo dobro živjeti u Francuskoj. Identitet Francuske prepoznatljiv je u svijetu, a odličja ove zemlje nebrojena su. Odmor u Francuskoj svakako je nešto što treba doživjeti, a smještaj možete potražiti u nebrojenim destinacijama, ovisno o vašim željama. Što god da vam padne na pamet, sigurni smo da ćete to pronaći u prekrasnoj Francuskoj. 

Francuska je poznata po svojoj visokoj modi i modnim događanjima. Njena kultura i umjetnost nadaleko su poznate, a njeni krajolici nerijetko inspiriraju posjetitelje. Slavna povijest i kulturna svjesnost Francuza utječu na opremanje i uređenje apartmana i kuća za odmor, a posebna pažnja posvećena je uređenju vrtova i zelenilu. Mnoge su okućnice uređene kao da okružuju dvorac, a velika je pažnja posvećena i aromatičnom bilju i ukrasnim sadnicama čije cvijeće krasi prekrasne terase i balkone. Nasadi lavande u Francuskoj su uobičajena pojava, a tisuće je hektara prekriveno vinogradima. Francuska je uređena zemlja no mnogi njeni dijelovi prirodni su rezervati i nacionalni parkovi, s prekrasnim planinama, šumamama i riječnim tokovima. Francuska je u svakom pogledu napravljena na mjeru čovjeka, stoga smo sigurni da ćete i vi u njoj pronaći smještaj kakav tražite.

Doživjeti Francusku

Kuće za odmor u Francuskoj idealna je za boravak u intimnom ozračju privatnosti, ako je privatnost ono što tražite. Ukoliko želite vrevu ljudi i zabavu, također ste na pravom mjestu. Započnite otkrivanje Francuske upravo boravkom u jednoj od kuća iz NOVASOL ponude. Planirajte posjet i razgledavanje atrakcija u Francuskoj, ovisno o periodu posjeta i onome što želite doživjeti, odaberite vaše idealno odredište. Francuska je dijelom pokrivena planinama; na jugozapadu je omeđuju Pireneji koji je odvajaju od Španjolske, na jugoistoku Alpe, dok se u njenom centralnom dijelu uzdiže Središnji masiv. Na sjeveru i zapadu Francuske nalaze se goleme ravnice prekrivene nasadima i šumama, ispresijecane rijekama. Njene najveće rijeke su dobro poznate Seine, Loire, Garonne i Rhône. Ne zaboravite da u Francusku spada i predivna Korzika. Dok na jugu Francuske prevladava mediteranska klima koja poziva na ljetne radosti, u središtu zemlje dočekati će vas kontinentalna klima s oštrim zimama, idealnim za ljubitelje skijanja i zimskih radosti. U Alpama prevladava alpska klima, također idealna za skijanje ali i za odmor od ljetnih vrućina, te ćete ovdje provesti ugodan odmor i zimi i ljeti, kao i u graničnoj Italiji, dok sjeverni i zapadni dio imaju oceansku klimu, pogodnu za posjet tijekom proljeća, ljeta i jeseni, jer je u zimi više padalina. 

Francuska je zapravo toliko velika, da je nije dovoljno samo jednom posjetiti. Čak je 27 administrativnih regija u Francuskoj koje su podijeljene na 101 departman, a departmane čine okruzi (franc. arrondissement). Teško je odabrati najpoznatije regije ili najposjećenije gradove. Svakako su omiljene mete Francuske Alpe, Azurna obala, Provansa, Pariz, ali nemojte se ograničiti na najpoznatije destinacije, jer je čitava zemlja jednostavno idealna destinacija. Idealna je prava riječ i za opisati Francusku kuhinju, koja se smatra vodećom u Europi, a svjetski poznati su njeni sirevi, vina i famozni pjenušac koje je rodom iz Francuske pokrajine Champagne.

Omiljena odredišta Francuske

Saznajte više o popularnim odredištima Francuske. Odabirom regije moći ćete odabrati vaš idealan smještaj. Pročitajte više o svakoj regiji Francuske i o njenim zanimljivostima. Odaberite regiju, pa zatim pogledajte smještaj koji imamo u ponudi. Smještaj je raznolik i prilagođen velikim i malim obiteljima, grupi prijatelja ili paru te pristupačan svakome. Ovisno o godišnjem dobu i vašim interesima, pronađite savršenu destinaciju za vas.