Kuće za odmor Šolta

Zašto ne odabrati odmor u Hrvatskoj? U azurnoj kolijevci neba i mora, čudom tektonske snage prirode, iz tihog plavog platna Jadrana zamahom vlastite ljepote iznjedrio se otok Šolta. Nemirna i prkosna tekstura otoka te birana ljepota i ljekovito zdrava klima obećavaju potpunu smirenost te nadasve ugodne trenutke boravka u skladu s prirodom. Znali su to i rimski car Dioklecijan i ilirska kraljica Teuta, a Šoltu kao inspiraciju svojih pjesničkih doživljaja nisu zaobišli ni Marko Marulić ni Petar Hektorović. Istu takvu Šoltu sa tvrdoglavo lijepom prirodom i fascinantnom ljepotom imamo priliku i dan danas gledati. Kao glavna luka, Rogač je sa Splitom povezan dnevno putem više trajektnih i brzobrodskih linija, a sa ostatkom otoka povezan je autobusnim i taksi prijevozom. Ugostiteljski sadržaji u Rogaču, te neokrnjena priroda nude idealan okvir pravi odmor.

apartmani Šolta

Popularne kuće za odmor u Šolta, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Šolta, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Šolta, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Šolta, otok

Loading...

Apartmani Šolta ​

Otok je idealno mjesto za nezaboravan odmor. Šolta se nalazi u blizini grada Splita te ćete prvo proći kroz Split. Tako imate priliku i skoknuti do Splita zaželite li se gradske vreve, trgovina i drugih urbanih sadržaja, a na otoku Šolti se možete u potpunosti opustiti. Ovaj je otok dovoljno blizu svih događanja i znamenitosti Splita, a na samoj Šolti u ljetnim mjesecima ćete također pronaći brojne manifestacije i događanja koja će vam upotpuniti odmor. Treba vam samo smještaj! Ne brinite, NOVASOL nudi predivne apartmane i kuće za odmor na Šolti! Odaberite još danas smještaj na Šolti i započnite svoj nezaboravni odmor na otoku.

Putovanje Šolta

Šolta - sport i rekreacija

Za one koji vole šetnje preporučujemo polja šoltanskih težaka. Predlažemo ugodnu šetnju kroz vinograde i maslinike Grohota ili Gornjeg Sela, a ako više uživate u šetnji uz more tada predlažemo šetnju uz Nečujamsku uvalu. Ljubitelje šetnje „kroz vrijeme“ oduševit će stara mjesta kao što su Gornje, Donje i Srednje Selo koja vas vraćaju desetljećima unazad. Ondje kao da je sat zauvijek stao. Ako uživate u vožnji bicikla onda su ceste Šolte idealne za vas. Ugodna vožnja po čistom zraku koji miriše na ružmarin zaista opušta. Bicikle možete unajmiti u Stomorskoj i Maslinici. U Stomorskoj se također nalazi kvalitetni teren za tenis osvijetljen reflektorima za noćnu igru. Treba li posebno isticati ronjenje kojim se možete najbolje upoznati s plavim ljepotama netaknute Šolte? Osim u moru, postoji i dobra ponuda aktivnosti na morskoj površiti poput sea kayakinga.

Smještaj Šolta

Zabava - Šolta

Nečujam je najveća i po mnogima najljepša uvala na Šolti. Središte je otočkog turizma, te svojim turističkim naseljem i sadržajima pruža ugodan odmor turistima svih nivoa, a mnogi su tradicionalni posjetioci desetljećima. Prvo mjesto u noćnoj zabavi drži Stomorska s najvećim brojem ugostiteljskih objekata na otoku, ali u Gornjem Selu ćete naći i manji klub. I ostala mjesta na otoku imaju svoje male ugostiteljske čari koje ćete najbolje osjetiti ako ih posjetite za vrijeme njihovih svetkovina kada se organiziraju dalmatinske fešte.

Kuće s bazenom Šolta

Šolta - plaže

Plaža u Nečujmu je najveća na cijelom otoku. Umjetno je nasuta sitno granuliranim oblutcima koji su po ispitivanjima idealan agregat za nasipanje plaža. Plaža se redovito održava i čisti, a uz nju postoje dodatni sadržaji poput tuševa, beach bar, vodeni tobogan, iznajmljivanje brodova, tenis igrališta i stolovi za stolni tenis. U Rogaču i Stomorskoj ćete pronaći šljunčane plaže. Većina ostalih plaža na ovom lijepom dalmatinskom otoku odnosi se na blažu ili strmiju stjenovitu obalu koja kupačima pruža poseban užitak u prirodi zbog posebne bistrine mora i dovoljno mjesta gdje svatko može pronaći kutak obale samo za sebe, a svako toliko doći ćete do malenog pojasa šljunka. Otkrijte skrivene uvale koje se nižu južnom stranom otoka od lijepog mjesta Maslinica na zapadu sve do uvale Livke koja gleda prema Braču. Osim spomenutih, ostale omiljene uvale su Šešula, Gornja i Donja Krušica, Stračinska, Senjska, Zaglav, Poganica, Tatinja, i Jorja.

Znamenitosti

  • Uvala Šešula na jugozapadu s arhipelagom od sedam otočića, a na najvećem od njih nalaze se ostaci starokršćanske crkve sa samostanom iz petog odnosno šestog stoljeća

  • Spomen kuća Marka Marulića u Nečujmu

  • Još od Ilirskih provincija poznati i višestruko međunarodno nagrađivani šoltanski med od samoniklog ružmarina

  • Zaštićeno "zlatno" maslinovo ulje

  • Najveća i najljepša župna crkva na otoku je ona Svetog Stjepana u Grohotama, čiji interijer ostavlja bez daha, a pred kojom se nalaze i poklopci antičkih sarkofaga

  • Zaštitni znak i simbol Šolte je podvrsta sove čuvitar, tipična ptica ovog otoka

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Šolti i uživajte na odmoru u Dalmaciji.