Konavle | Vile, kuće i apartmani

Konavle su prelijepo područje na samom jugu Dalmacije. U njima ćete uživati u obiluju sunčanih danima, zanimljivom sredozemnom i otvorenom moru lijepog juga Hrvatske. Nudimo vam vile, kuće za odmor i apartmane koji će vam pružiti odmor od svakodnevnice i napuniti vaše baterije energijom sunčanog juga. Gradić Cavtat najveće je naselje najjužnije hrvatske općine koja graniči s Bosnom i Hercegovinom te Crnom Gorom.  Dubrovačka Republika još je u 15. stoljeću kupila ove zemlje kako bi zaokružila svoj teritorij, a tako su Konavle postale dijelom dubrovačke rivijere. Prirodne ljepote i bogata kulturna baština čine ovo područje posebnom cjelinom koju vrijedi doživjeti.

Cavtat - Konavle

Popularne kuće za odmor u Konavle

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Konavle

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Konavle

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Konavle

Loading...

Konavle - krajolik

Konavle su rijetko naseljene, stoga je boravak u nekoj od kuća ili apartmana NOVASOLa užitak u miru bez mnogo gužve i užurbane vreve prometnih gradskih sredina. Osim prekrasne obale, sa mnoštvom uvala, zaljeva, poluotočića i otočića, Konavle se odlikuju središnjim poljoprivrednim dijelom, koji će vam ponuditi mnoštvo okusa i obilje svježih proizvoda u lokalnim restoranima i gostionicama. Zaleđe Konavala omeđeno je masivima Snježnice i Bjelotine koji ujedno određuju granicu Hrvatske i Bosne odnosno Crne Gore. Gotovo trećina Konavala prekrivena je šumama koje stvaraju prekrasan kolaž boja s modrim morem i sivim krškim tlom. Krajolici su idealni za sve ljubitelje dugih šetnji, pješačenja, biciklizma, planinarenja i sličnih sportova na otvorenom.

Cavtat - Konavle

Povijest Konavala

Konavle su bile naseljene još u paleolitiku. Postoje arheološki koji ukazuju da se naseljenost nastavljala kroz mlađe kameno doba, a tu su bili Iliri, a u antici Rimljani. Slijede im Avari te u konačnici Slaveni. Spomenuta Dubrovačka Republika preuzela je vlast sredinom prošlog tisućljeća i uz borbe s Osmanskim carstvom vladala sve do Napoleonovog rušenja Republike. Austrijsko-mađarska kruna vladala je ovdje sve do uspostave Kraljevine Jugoslavije u dvadesetom stoljeću. Konavle obiluju povijesnom baštinom, a posebno mjesto zauzima konavoska nošnja i konavoski vez, kao osnovni ukrasni motiv ženske narodne nošnje. Samo ime Konavle povijesno je i dolazi iz latinske riječi „canalis“ što su u prijevodu kanali, a mislilo se na akvadukt koji je u rimsko doba opskrbljivao vodom Cavtat (latinski: Epidaurus).

Cavtat - Konavle

Cavtat

Cavtat je svakako najpoznatije i možda najljepše mjesto Konavala, a ujedno i jedini gradić na ovom području. Smješten na poluotoku Rat, i pomalo zavučen u uvalu. U njemu vas očekuju kamene kuće, a samo mjesto i njegova okolica savršeno su mjesto za miran odmor uz zvuke pjesme cvrčaka i mirise jadranskog bilja. Brojne male uvale i plaže ponuditi će vam mir i opuštanje, a onima željnim zabave na otvorenom mnoge sportske aktivnosti, dok gradić ljeti obiluje kulturnim i zabavnim programima. Blizina Dubrovnika čini ga još privlačnijim, jer kada se zaželite gradskih sadržaja, lako ćete stići u nekadašnju Ragusu. Uz mala mjesta ljupkih Konavala, njihove konobe, restorančiće i ladanjska domaćinstva gdje se toče konavoska vina i poslužuju izvorna domaća jela teško da ćete poželjeti otići iz Konavala.

Smještaj u Konavlima na jugu Dalmacije odličan je odabir svih koji žele pravi odmor u gotovo netaknutom kutku Sredozemlja, kod srdačnih domaćina u nekoj od NOVASOLovih kuća ili apartmana.

Cavtat - Konavle