Benkovac, odmor u Ravnim kotarima

Benkovac je grad bogate kulture i povijesti u srcu Ravnih kotara. Smatra se njihovim središtem iako se nalazi na istočnom rubu same ravnokotarske ravnice. Benkovac i njegova okolica dobar su izbor onima koji na svom odmoru traže mir, manja ruralna mjesta te netaknutu prirodu. S druge strane, udaljen je svega 15 minuta vožnje od mora te odlično prometno povezan s obližnjim Biogradom na Moru kao i Zadrom. Ovdje ćete moći predahnuti te upoznati tradiciju i način života ovog kraja Dalmacije. Kroz gastronomiju ćete imati priliku upoznati mirise i okuse krševitih Ravnih kotara te uživati u opuštenoj atmosferi dalmatinskog zaleđa gdje su ljetni dani topli i puni mirisa ljekovitog bilja koje raste posvuda, a noći ugodno ohlađene svježim zrakom koji preko Novigradskog i Karinskog mora stiže s Velebita. Ako želite odmor daleko od gužvi, dođite u Benkovac. Rezervirajte smještaj iz NOVASOLove ponude i potpuno se opustite na sigurnoj udaljenosti od gradske buke.

Benkovac je smješten 30 kilometara istočno od Zadra te 20 kilometara sjeveroistočno od Biograda na Moru. Dok ste ovdje na odmoru, svakako posjetite ova dva omiljena turistička mjesta. Nemojte propustiti zalazak sunca uz morske orgulje ("morgulje") na zadarskoj rivi. Kažu da je u Zadru najljepši zalazak na svijetu, a tamo možete i "pozdraviti Sunce" na arhitektonskoj instalaciji Pozdrav Suncu.

Kuće za odmor benkovac

Popularne kuće za odmor u Benkovac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Benkovac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Benkovac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Benkovac

Loading...

Sajam Benkovac i druge zanimljivosti

Benkovac okružuju prirodna bogatstva nacionalnih parkova i parkova prirode. Ako ste ljubitelj prirode, ovdje ćete pronaći odmor za dušu i udahnuti prštavi svježi zrak. Posjetite i drevni kaštel Benković iz 15. stoljeća koji ćete zamijetiti odmah pri dolasku. Benkovačko kulturno ljeto koje traje od lipnja do kolovoza puno je koncerata i događaja koji uključuju jedinstvene kulturne manifestacije povezane s ovdašnjom tradicijom i drevnim zanimljivostima. Budite i vi dio ljetnih večeri i uživajte u svim događanjima tijekom boravka. Ono što je poznato ne samo diljem Hrvatske već i dalje je Benkovački sajam. Već više od stoljeća svaki mjesec se nude autohtoni proizvodi, a možete upoznati zanimljive običaje, zanate i obrte ovog kraja. Benkovac je dom suvremenoj gradskoj knjižnici sa stalnim postavom na benkovačkoj utvrdi - Kaštelu Benković. U gradu se nalazi bogati Etnografski muzej. Posjetite i okolna sela kako biste doživjeli ugođaj nekih minulih vremena među kamenim kućicama.

Benkovac i Karinsko more

Možda niste znali da Hrvatska ima izlaz na čak tri mora: Jadransko, Novigradsko i Karinsko. Posjetite mjesto Karin na obali Karinskog mora, 16 km udaljeno od Benkovca, nastalo na temeljima rimskog Coriniuma. U Karinsko se more ulijevaju dvije rijeke: Karišnica i Bijela, a u takvom ambijentu miješanja slatke i slane vode formirao se ljekoviti mulj koji se koristi u terapijske svrhe. Posjetite obalu najmanjeg hrvatskog mora dok ste na odmoru u Benkovcu.

NOVASOL vam nudi apartmane i kuće diljem ovog dijela Hrvatske. Priuštite si nezaboravan odmor s obitelji ili s prijateljima. Ukoliko imate kućnog ljubimca, povedite i njega jer vam nudimo brojne kuće i apartmane gdje barem jedan ako ne i više ljubimaca dobrodošlo! Dolazite li s djecom, s prijateljima, s ljubimcima ili udvoje, NOVASOL ima smještaj za vas.