Poličnik - kuće i apartmani za odmor u Ravnim kotarima

Poličnik je općina na sjeveru Dalmacije koje leži između jadranske obale na području Zadra i priobalja Novigradskog mora. Svježi zrak s masiva Velebit nudi vam ugodne večeri i noći čak za vrlo vrućih ljetnih mjeseci. Područje Ravnih kotara, u kojem Poličnik leži, geografski je najpitomiji je dio Dalmacije, a radi se o blagim brežuljcima nad koje se u daljini mršti moćni masiv Velebit. Ovdje postoji nekoliko manjih naselja odnosno sela gdje Vam možemo ponuditi apartmane i kuće za odmor.

Lei feriehus med basseng i Policnik

Popularne kuće za odmor u Poličnik

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Poličnik

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Poličnik

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Poličnik

Loading...

Briševo

Briševo je selo u Ravnim kotarima smješteno približno deset kilometara sjeverno od Zadra, između Murvice koja se nalazi istočno i Poljica koja leže zapadno. Da je ovo uvijek bilo lijepo mjesto za život govore nalazi ostatak iz mlađeg kamenog doba, a na nekoliko lokaliteta možete vidjeti ostatke rimskih antičkih građevina. Prvi se put spominje u jedanaestom stoljeću nakon dolaska Slavena , a naziva se Grusi. Ime se sačuvano do današnjeg vremena kao naziv stare jezgre sela.

Dračevac Ninski

Naselje Dračevac Ninski prvi put se spominje još u ranom četrnaestom stoljeću. Ravni kotari su oduvijek bili poprište brojnih osvajanja, rušenja i obnova. Svjedok svega toga crvka je svetog Marina na groblju koja se spominje od 1550. godine. Tijekom obnove crkve za vrijeme rata koji je slijedio raspadu Jugoslavije otkriveni su nalazi koji svjedoče da građevina potječe iz dvanaestog stoljeća i imala je polukružnu apsidu koja je nažalost uništena u kasnijim adaptacijama.

Lovinac

Lovinac se nalazi istočno od Poličnika, uz prometnicu koja vodi prema Posedarju. Crkva svetog Luke obnovljena je još u devetnaestom stoljeću. U njoj se nalazi zanimljivi drveni oltar uz zid s kipom svetog Luke kao i kamena škropionica.

Murvica

Samo osam kilometara sjeveroistočno od Zadra. Zadarski plemići i dijelom građani bili su vlasnici sela tijekom srednjeg vijeka. Mletačka republika i Osmansko carstvo svojim su ratovanjem pomicali su granicu koja je bila upravo na ovom području. Murvica je se zbog toga često spominje kao granično naselje u povijenim zapisima o tim ratovanjima.

Poličnik

Naselje po kojem je općina dobila ime, a njeno je središte i leži približno šesnaest kilometara sjeveroistočno od Zadra. Uz arheološke nalaze iz mlađeg kamenog doba nalaze se i brojni ilirski grobni humci. Rimske utvrde služile su obrani od prodora naroda sa sjeveroistoka. Ta je utvrda dio cjeline koju čine još one u Slivnici, Ljubni i Radovinu.

Ostala naselja su Gornji Poličnik, Murvica Gornja, Rupalj, Suhovare i Visočane.

Kultura u Poličniku

Na području Poličnika djeluje kulturno-umjetničko društvo Carza. Djelovanje njegovih članova je većinom na području promicanja izvornih poličanskih običaja, govora, tradicije i rada kroz sekcije. Oni organiziraju priredbe, koncerte, karnevale i većinu događanja vezanih uz turizam. Njeguje je klapska pjesma i tradicionalno održava klapska večer „Pisme će uspomene čuvat“. Jedn aod manifestacija također je postala tradicijom, a radi se o suradnji više kulturno-umjetničkih društava „Poličniče, lipši si od grada“. Budete li imali sreće, možda ćete vidjeti i nastup dječje folklorne sekcije.

Pregledajte našu ponudu smještaja za odmor na području općine Poličnik i provedite svoj odmor iz snova u Hrvatskoj!