Apartmani Ugljan

Želite provesti odmor u Hrvatskoj, na otoku u Dalmaciji, a u blizini većeg grada? Zašto ne Ugljan? Otok Ugljan leži nasuprot gradu Zadru od kojeg ga dijeli samo nekoliko nautičkih milja širok Zadarski kanal.

Kuće za odmor Ugljan

Popularne kuće za odmor u Ugljan, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Ugljan, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Ugljan, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Ugljan, otok

Loading...

Kuće za odmor Ugljan

Predivni otok čeka da ga u potpunosti otkrijete i uživate u njegovim čarima. Apartman ili kuća za odmor na Ugljanu pravo je mjesto za nezaboravan odmor. Otkrijte predivne plaže i mjesta za dnevna lutanja, a navečer u udobnosti svoga smještaja iz NOVASOLove ponude apartmana i kuća za odmor na Ugljanu pripremite večeru i uživajte u druženju s obitelji na terasi odabranog smještaja. Apartmani i kuće za odmor potpuno su opremljeni stoga vam ništa neće nedostajati.

Apartmani Ugljan

Zanimljivosti - Ugljan

Prekriven je zelenim borovim šumama, makijom, smokvama, vinovom lozom i prvenstveno maslinama. Generacijama je vezan uz pomorstvo i ribarstvo, a dvije tisuće godina tradicije u maslinarstvu ostavilo je stotine tisuća stabala maslina od kojih se dobiva ulje izuzetne kvalitete i arome. Cijelom sjeveroistočnom obalom otoka u prirodnim uvalama nižu se ribarska i turistička mjesta od kojih su najpoznatija, Kukljica, Kali, Preko i Ugljan. Jugozapadna obala otoka uglavnom je strma i nenastanjena, a s pripadajućim uvalama, otočićima te bogatim i raznolikim podmorjem pravi je izazov roniocima i sportskim ribolovcima.

Putovanje Ugljan

Atrakcije - Ugljan

Naročito su atraktivni prostori uvala Velika i Mala Lamjana te Sabuša na krajnjem jugozapadu. Brdovita no pitoma unutrašnjost ispresijecana je brojnim stazama pogodnim za šetnje i biciklističke pothvate. Ljubitelji mediteranskih pejzaža mogu uživati u nezaboravnim panoramama od kojih je posebno upečatljiva ona s mletačke utvrde svetog Mihovila iz XIII. stoljeća s koje se vide ne samo grad Zadar sa zaleđem već i Nacionali park Kornati. O ranom boravku čovjeka na ovom prostoru svjedoče ostaci iz antičkog razdoblja, starohrvatske crkvice, samostani, kamena otočka arhitektura te brojni ljetnikovci. Više od dvije i pol tisuće sunčanih sati godišnje, kamene i pješčane plaže, kristalno čisto more, izvorni gastronomski doživljaji i dobre trajektne veze sa Zadrom i Biogradom (koji je povezan s Pašmanom) samo su neki od razloga za posjet i boravak na ovom otoku. Ugljan je mostom povezan sa susjednim otokom Pašmanom. U uvali Muline koja je dva kilometra udaljena od mjesta Ugljan nalazi se, prema nekima, najljepša pješčana plaža na cijelom otoku. U samom se mjestu nalazi nekoliko restorana koji nude domaće specijalitete, pa ovo odredište preporučujemo prvenstveno za miran obiteljski odmor, ali i za aktivni sportski te odmor u istraživanju lokalne kulture i gastronomije. neka od najpoznatijih uzgajališta ribe u Hrvatskoj nalaze se tamo upravo zbog iznimno čistog mora.

Volite pješčane plaže i odmor u Hrvatskoj? Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za odmor u Ugljanu i rezervirajte svoj odmor iz snova u Dalmaciji!