Kuće s bazenom Cipar

Cipar je omiljeno europsko turističko odredište. Pitate se zašto? Plaže su predivne, klima je blaga, a krajolici raznoliki i idealni za razne aktivnosti na otvorenom. Možete se opustiti i odmoriti od buke svakodnevnice dok šećete jednom od mnogih pješčanih ili šljunčanih plaža ili okusite gurmanske specijalitete u jednom od restorana duž šetnice. Oni koji žele malo aktivniji odmor mogu uživati u šetnjama planinariti stazama vulkanskog područja Troodos na zapadnom dijelu fantastičnog otoka Cipra.

Kuće s bazenom Cipar

Popularne kuće za odmor u Cipar

Loading...

Kuće za odmor Cipar

Brojne zanimljivosti i mnogo toga još možete doživjeti nakon što izaberete svoj idealni smještaj iz naše ponude. Apartmani i odlične kuće za odmor pa i vile s bazenom čekaju vašu rezervaciju. Rezervirajte let, odaberite upravo onakav apartman ili kuću za odmor kakvu želite i provedite nezaboravan odmor na Cipru u društvu prijatelja, obitelji ili udvoje s voljenom osobom. Arheološke iskopine ukazuju na to da je Cipar naseljen od pet tisućljeća, a ni danas se ne zna duguje li ime čempresima ili bakru zbog kojeg je od pamtivijeka bio važan svim civilizacijama koje su se na njemu smjenjivale. Na njemu su tragove ostavili Mikenjani, Feničani, Asirci, Egipćani, Perzijanci, Rimljani, Bizant, templari, francuski kraljevi (Luzinjani), Mleci, Turci te u konačnici Britanci. Posljednji pokušaj osvajanja Cipra zbio se 1974. kada se sjeverni dio proglasio neovisnim turskim dijelom, dok je većina otoka naseljena Grcima. Svi ti utjecaji ne odražavaju se samo u iskopinama i građevinama već i kulturi, osobito glazbi, a možda najviše prepoznatljivo u gastronomiji. Obvezno kušajte halloumi, kojeg opisuju kao sir za roštilj ili prženje, a blizak je našem škripavcu. Kušajte souvlaki s umakom tzatziki, kobasicu sheftalia, povrće kolokasi, razne pripreme janjetine, artičoke, slanutak i stifado, poznato varivo od zečetine.

Putovanje Cipar

Nikozija - glavni grad

Posjet ovom gradu definitivno se isplati. Nikozija leži na rijeci Pedieos, između planina Kyrenia na sjeveru i Troodos na jugozapadu. Nikozija je poznata i po svojim muzejima. Nadbiskupska palača sadrži Bizantinski muzej, gdje se nalazi ogromna kolekcija ikona. Gradski muzej ima predivnu kolekciju ciparskih arheoloških iskopina, a 1991. osvojio je naziv Europskog muzeja godine. Ovo je grad u kojem se možete dobro zabaviti, ali i posjetiti brojne zanimljivosti. Luzinjani su od Nikozije stvorili fantastičnu urbanu sredinu s kraljevskom palačom i više od pedeset crkava. Staru jezgru okružuju Venecijanski bedemi iz kasnijeg razdoblja pod mletačkom vlašću. Posjetite bivšu katedralu svete Sofije koja je danas mošeja u kojoj se nalaze grobovi Luzinjanskih kraljeva. Vrata Famagusta danas su kulturni centar, a neki dijelovi zidina imaju administrativne funkcije. Kasnije se zabavite i odmorite u ulici Ledera ili Lidra gdje vas očekuju trgovine, kafići te druge ljupke i uske ulice.

Vile s bazenom Cipar

Cipar i opuštanje

Cipar je raj za ronioce. More je ovdje iznimno bistro i čisto, a podvodni svijet je zanimljiv. Posjetite neki od brojnih ronilačkih centara i sigurno nećete požaliti. Na zapadu Cipra leži gradić Pafos uz kojeg se možete zaputiti cestom i voziti dvadesetak minuta do Afroditine stijene i plaže, najpoznatije šljunčane plaže Cipra. Na suprotnoj strani otoka nalazi se fantastična pješčana uređena plaža u zaljevu Konnos nekoliko kilometara istočno od mjesta Ayia Napa, a neposredno sjeverno od nacionalnog parka Cape Greco. Sa suprotne strane gradića leži prekrasna plaža Nissi s bijelim pijeskom i ponudom zabavnih sadržaja. Na krajnjem zapadu nalazi se pješčana plaža Lara Bay skrivena na poluotoku Akamas. Divlja zapadna obala krije još jednu prekrasnu plažu, a to je porto Pomos na sjevernoj obali zapadnog dijela otoka. Naravno da su ovo samo one poznatije i omiljenije. Na Copru se možete opustiti i u wellnessu. Nalaze se u mjestu Tseri nedaleko Nikozije; zatim u Polisu Crysochusu na zelenom brežuljku s odličnim pogledom; planinsko područje Miliou ponudit će vam wellness centar s odličnim izborom medicinskih tretmana; u Kavalosu na središnjem dijelu južnog priobalja pronaći ćete odličan wellness centar s ponudom sadržaja koji su dostupni i zimi, a radi se o manjem selu u kojem možete osjetiti izvorni Cipar i njegovu ljupkost; u unutrašnjosti sjeverno od Pafosa nalazi se veliki wellness centar u blizini sela Drouseia, a daleko od vreve koja vas čeka na obali i u gradu.

Apartmani Cipar

Putovanje Cipar

Izaberite između manjih apartmana do velikih modernih vila s privatnim bazenom za nezaboravni odmor. Naš glavni grad povezan je sa zračnim lukama u gradovima Larnaka, Tymbou i Pafos. Naše kuće i apartmani za odmor nude vam privatnost i udobnost, a ima li što bolje od toga da na odmoru imate i udobnost na koju sta naviknuli kod kuće? U svojoj kući za odmor na Cipru, imate mogućnost pripremati gurmanske specijalitete obogaćene lokalnim sastojcima i tradicionalnim namirnicama. Prvu jutarnju kavu možete ispijati na vlastitoj terasi bez žurbe. Pregledajte našu ponudu kuća za odmor i još danas odlučite otputovati na Cipar. Ovisno o tome što više volite vi, ali i vaša obitelj, prijatelji ili druga polovica, izaberite upravo onu pravu NOVASOL kuću ili apartman za odmor za sebe, svoju obitelj i prijatelje.

Pretražite našu ponudu na Cipru i rezervirajte odmah svoju kuću s bazenom ili apartman za odmor!