Apartmani Šibenik

Najstariji samorodni hrvatski grad na Jadranu, Šibenik je smješten gotovo na središnjem dijelu hrvatske obale, u slikovitom, razvedenom zaljevu u koji utječe Krka, jedna od najljepših kraških rijeka Hrvatske. Danas je Šibenik administrativno-političko, gospodarsko i društveno-kulturno središte Šibensko-kninske županije, kojoj se područje prostire uz obalu između zadarskog i splitskog, a u unutrašnjosti joj zaleđe dopire do Dinare. Brojni gastronomski lokaliteti ovog vinorodnog područja nude tradicionalne dalmatinske poslastice. Jeste li znali da je stari dio Šibenika pokriven mrežom bežičnog pristupa internetu čije je korištenje besplatno za sve?

smještaj Šibenik

Popularne kuće za odmor u Šibenik

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Šibenik

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Šibenik

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Šibenik

Loading...

Kuće za odmor Šibenik

Za idealan boravak u Šibeniku potreban vam je udoban apartman ili kuća za odmor. NOVASOL apartmani i kuće za odmor u Šibeniku pružit će vam ugodan boravak. Ako ste ljubitelj kulturne baštine, UNESCO spomenici će vas oduševiti, ali i ljubitelji zabave i ljetnih manifestacija moći će uživati u bogatoj ponudi. Salsa festival, Festival animacije te brojni drugi glazbeni događaji u ljetnim mjesecima upotpunit će vaš odmor. Pogledajte NOVASOL ponuda smještaja i odaberite idealan apartman u centru grada ili kuću za odmor malo dalje od centra. Ovisno o vašim željama i potrebama odaberite idealan smještaj u Šibeniku.

Sport i rekreacija Šibenik

Podmorje šibenskog akvatorija je izuzetno interesantno za ronjenje jer ima mnoštvo podvodnih lokacija koje su dostupne svim kategorijama ronilaca (potopljeni brod Francesca Rimini i sl.). Ova se rivijera diči atrakcijom bungee skoka sa Šibenskog mosta tijekom visoke sezone: skok (visina 40 m, raspon luka 362 m). Posjetitelji rivijere se mogu zabaviti i paintballom koji se održava na Lozovcu (zaseok Bukići). Safari ture (Vrana, Krka, Dinara) su izuzetno zanimljive za istraživanje unutrašnjosti područja, jer se kroz golet krša i najvećim dijelom po makadamu (koji je kao stvoren za vožnju terencem) mogu istražiti slikovita i skrivena mjesta u moru sivog kamena i krša. Sam Šibenik, Zaton te nacionalni park Krka obiluju pješačkim ali i ponekom biciklističkom stazom. Ovo je odlično mjesto za aktivni odmor u Dalmaciji.

Smještaj Šibenik

Zabava Šibenik

Adriatic Boat Show koji se redovito odvije tijekom rujna nautički je sajam novih i rabljenih plovila s naglaskom na promociji male brodogradnje što ga čini jedinstvenim u Hrvatskoj i regiji. Nesumnjivu posebnost šibenske kulture i svojevrsni zaštitni znak Šibenika već više od četrdeset godina predstavlja Međunarodni dječji festival, u svijetu jedinstvena i afirmirana hrvatska kulturna manifestacija. Svaki četvrtak u srpnju i kolovozu u starom dijelu grada na prekrasnom trgu okruženom starim kućama održavaju se Večeri klapske pjesme. Za lude noćne provode obavezno posjetite klubove u Vodicama i Primoštenu koji su poznati u cijeloj Dalmaciji.

Putovanje Šibenik

Plaže Šibenik

Cijelo područje obiluje najrazličitijim stjenovitim plažama te razvedenom obalom. U samom Šibeniku postoji uređena šljunčana gradska plaža koja se zove Banj, a nalazi se u blizini gradskih bazena. Obalnim mjestima u okolici Šibenika kao što su poznata Rogoznica i Žaborić protežu se brojne šljunčane plaže. Nezaobilazne su pješčane plaže u živahnom mjestu Vodice, šarmantnom Pirovcu te lijepoj Grebaštici. Mala turistitčka mjesta ove regije oduševit će vas uređenim šetnicama kao i brojnim zabavnim sadržajima uz plaže. Obvezan je i posjet mjestu Skradin koje se nalazi na obali Krke i jedno je od najljupkijih mjesta u Dalmaciji. Posjetite li kompleks Solaris, možete uživatui na uređenoj pješčanoj plaži s brojnim zabavnim sadržajima. Prošećite prelijepim kanalom svetog Ante do tvrđave svetog Nikole koja se nalazi na poluotočiću. Radi se o jedinstvenoj renesansnoj građevini venecijanskog fortifikacijskog graditeljstva i iznimnom spomeniku svjetske kulturne i graditeljske baštine.

Znamenitosti

  • Slapovi Nacionalnog parka Krka

  • Riječni otok Visovac s franjevačkim samostanom Gospe od Milosti

  • Srednjovjekovni samostanski mediteranski vrt Svetog Lovre

  • Osim spomenutog svetog Nikole, tu su i tvrđave svetog Mihovila, svetog Ivana i tvrđava Barone u središtu grada

  • Arheološko nalazište Danilo Gornje

  • Šibenska Katedrala svetog Jakova – jedinstvena te u cijelosti izgrađena od kamena, bez uporabe ikakvog drugog materijala.

  • „4 bunara“ – nekadašnja javna gradska cisterna iz XV. stoljeća, danas gradska pozornica brojnih manifestacija

  • Sokolarski centar – Dubrava - jedinstveno mjesto gdje se posjetitelji mogu upoznati s tajanstvenim životom nebeskih lovaca - sokolova

  • Aquarium Šibenik nalazi se u kamenoj kući u staroj gradskoj jezgri

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, apartmana i kuća u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj na Šibenskoj rivijeri i provedite odmor iz snova u Dalmaciji!