Sinj, odmor u gradu alkara

Sinj je gradić u splitskom zaleđu približno pola sata vožnje od našeg najvećeg obalnog grada. Nalazi se na rubu plodnog Sinjskog polja koje se prostire s obje strane rijeke Cetine. Radi se o najvećem polju cijele Zagore koje bilo naseljeno otkad pamtimo. Stari grad je uzvisina u Sinju s koje puca pogled preko cijelog polja, a u vrijeme održavanja Sinjske alke, s njega pucaju i mačkule, imitacije topova mužara. Na njemu se danas uz ruševine nalazi samo zavjetna crkvica, a nekoć je tu bila tvrđava sagrađena na temeljenima drevne ilirske gradine.

Još se jedna utvrda nalazi i to upravo u središtu Sinja, a to je Kamičak s obrambenim zidovima i tornjem sa satom. Nekoliko koraka dalje nalaze se Alkarski dvori sa suvremenim Muzejom Sinjske Alke, a smješteni su u jednoj od rijetko očuvanih mletačkih vojarni za smještaj konjice u Dalmaciji. Nastavite li šetnju prema jugu, stižete do ulice s drvoredom kestena koja se početkom kolovoza preobrazi u alkarsko trkalište. Sinjska alka je vjerojatno nepoznatija viteška igra u Hrvatskoj. Alkari i njihovi momci mogu biti samo rođeni Sinjani, a oni i njihovi konji nose tradicionalne nošnje iz osamnaestog stoljeća odnosno vremena kada su se Sinjani zavjetovali Sinjskoj Gospi koja im je prema legendi pomogla da svladaju brojnijeg neprijatelja. Jeste li znali da se u zidu jedne sinjske kuće nalazi rimska stela iz prvog stoljeća, uspravna nadgrobna kamena ploča, s likom dječaka Gaja Liberija koji se igra loptom koju je FIFA priznala kao dokaz da se na ovom području prije dvije tisuće godina igrao neki oblik nogometa?

Putovanje Sinj

Popularne kuće za odmor u Sinj

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sinj

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Sinj

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Sinj

Loading...

Aktivni odmor Sinj

Cijela Cetinska krajina pa tako i grad Sinj oduvijek su vezani uz uzgoj i treniranje konja. Na sinjskom se području nalazi drugi najveći hipodrom u Hrvatskoj i čak četiri konjička kluba gdje postoji ponuda tečajeva jahanja kao i terapijskog jahanja te izleta u sedlu. Avanturisti će se okušati u paintballu, airsoftu ili na quadu. Uz konjičke tradicije lov je ovdje omiljena drevna razbibriga. Najbliža planina s markiranim stazama je Svilaja, a planinarski dom Orlove stine s bunarom nalazi se na 1065 metara nadmorske visine i uvijek nudi skloniše s nekoliko ležajeva. Kanjon Sutine odvaja Svilaju od planine Visoka s čijeg se vrha (892 m) mogu vidjeti Sinj, Sinjsko polje, okolne planine, dicmanjska kotlina, pa čak i srednjodalmatinski otoci. Sinj se može pohvaliti s dvije višekilometarske kružne biciklističke staze: Panj (27 km), koja vas vodi kroz sela sjeverno od Sinja, te Kroz Sinjsko polje (42 km), koja vam otkriva krajolike istočno od grada. Jeste li znali da na Cetini možete otići na kanu safari?

Svojim iznajmljivačima NOVASOL nudi 25 % popusta na iznos rezervacije – iskoristite tu priliku za svoj sljedeći odmor!

Sinj će vam ponuditi apartmane, vile s bazenom i kuće za odmor u zaleđu Dalmacije. Pregledajte našu ponudu smještaja i rezervirajte svoj sljedeći odmor još danas.

Sinj
Smještaj Sinj
Odmor Sinj