Luksuzne vile Kaprije

Tražite jedno od najljepših mjesta u Hrvatskoj za svoj odmor? Bilo da se radi o romantičnom ili obiteljskom odmoru, Kaprije je otok u Dalmaciji idealan za oboje.

Kaprije je otok u razvedenom šibenskom arhipelagu kojeg od pučine dijele samo otoci Kakan i Žirje.

Ime dobio po mediteranskoj biljci kaparu čiji pupoljci služe kao začin i koje je najvjerojatnije na otoku bilo u izobilju kad su otok naselili Šibenčani sklanjajući se od napada Turaka na Dalmaciju tijekom XVI. i XVII. stoljeća. Tada je sagrađena i kaprijska crkva sv. Petra. Tijekom XIV. i XV. stoljeća otok je pripadao šibenskim plemenitaškim obiteljima.

Na Kapriju postoji samo jedno naselje sa stotinjak stalnih stanovnika, poštom, ambulantom, trgovinom, te nekoliko ljetnih barova i restorana. Pristup automobilima je onemogućen, no tu se nalaze svi važni sadržaji.

Uvala Kaprija, prirodno zaštićena od svih vjetrova, često je postaja ili odredište nautičara.

Kaprije

Popularne kuće za odmor u Kaprije, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kaprije, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kaprije, otok

Loading...

Kako na Kaprije?

Kaprije je brodom povezan sa Šibenikom, a plovidba traje oko 45 minuta plovidbe te sa Žirjem, kamo se stiže za nekih 20 minuta, tako da se uz sam otok uvijek može posjetiti i ova dva predivna lokaliteta od kojih se osobito ističe Šibenik zbog svoje kulturne baštine. Kaprije je jedna od rijetkih oaza svježeg morskog zraka i kao da je ostalo zarobljeno u prošlosti daleko od modernog svijeta. Ovo je pogodovalo da na Kaprije dolaze prvenstveno oni posjetitelji željni baš takvog odredišta, bez buke, vreve ili sličnih smetnji i gdje je sve podređeno odmoru. Kako je Kaprije relativno velik otok, a najvećim dijelom nenaseljen, moguće su brojne aktivnosti u prirodi, od kojih je zasigurno najprivlačnije otkrivanje tihih uvala i uživanje u miru. Kad padne mrak, tada svi koji se tamo zateknu uživaju u pravoj otočkoj noći, malo promijenjenoj kroz stoljeća, s brojnim otočkim aktivnostima, od kojih su najpoznatije i svima najdraže tradicionalne balote uz vino, ribu i pjesmu. Kaprije je otok koji je kao stvoren za opuštanje daleko od briga modernog gradskog života. Prošećite nasadima maslina, vinove loze i kapara i dođite do panoramskih uzvisina s kojih možete vidjeti sve okolne otoke.

Provedite svoj odmor iz snova u Dalmaciji u nekom od apartmana ili kuća u ponudi NOVASOLa u Hrvatskoj!