Apartmani Mljet

Mljet je drugi najveći južnodalmatinski otok, a nalazi se u neposrednoj blizini Dubrovnika, Korčule i poluotoka Pelješca. Jedan je od najljepših i najšumovitijih otoka Dalmacije, jedan od najatraktivnijih i kulturno-povijesno najzanimljivijih bisera Mediterana, kojeg iz godine u godinu posjećuju sve brojniji ljubitelji jedinstvene ljepote i duha ovog otoka. Posjećuju ga zaljubljeni parovi, ljubitelji prirode, tragači za povijesnim pričama i legendama, istraživači daleke prošlosti i kulturno-povijesnih zanimljivosti. Poznat je po posebnosti životinjskog svijeta - jelen lopatar, divlje svinje te osobito po fenomenu mungosa donesenih 1910. radi istrebljenja zmija otrovnica - otok kao da je uvijek živio u legendi poput onih o boravku na otoku Odiseja, apostola Pavla ili cara Augusta. Tko ga jednom posjeti i upozna, postaje njegovim zaljubljenikom, i stalno mu se vraća!

luksuzni apartmani Mljet

Popularne kuće za odmor u Mljet, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Mljet, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Mljet, otok

Loading...

Kuće za odmor Mljet

Provedite nezaboravne trenutke na otoku Mljetu u potpuno opremljenim apartmanima i kućama za odmor. Mljet je odličan izbor za nezaboravan odmor. Pronađite idealan smještaj na Mljetu. Pogledajte ponudu NOVASOL apartmana i kuća za odmor. Na Mljet u ljetnoj polovici godine možete stići brzobrodskom (katamaranskom) linijom, a tijekom cijele godine trajektom iz mjesta Prapratno na poluotoku Pelješcu u Sobru na sjevernoj obali istočne stane otoka.

Sport i rekreacija Mljet

Uz obalu se nalaze bogata lovišta plave i bijele ribe, a podmorje je bogato i jastozima, rakovima i hlapovima. Najprivlačniji dio dalmatinskog otoka je njegov zapadni dio koji je pod zaštitom kao nacionalni park. U Nacionalnom parku Mljet možete posjetiti dva prekrasna prvotno slatkovodna jezera: Veliko i Malo jezero. Na sredini Velikog Jezera nalazi se otočić Sveta Marija na kojem je smješten benediktinski samostan iz XII. stoljeća. Nacionalni park, kao i cijeli zeleni otok čije su dvije trećine prekrivene gustim borovima, idealan je za šetnje, vožnje biciklom i plivanje. Osim šumama, Mljet obiluje poljima, vinogradima te najrazličitijim špiljama koje oduzimaju dah. Posjetite lijepu špilju Rikavica ili Jamu, uza koju se vjeruje da je bila dom Odiseju i nimfi Kalipso tijekom sedam godina, obje u središnjem dijelu otoka.

Zabava Mljet

Ovaj je otok destinacija za miran obiteljski ili sportski odmor u Dalmaciji. Tijekom ljeta ovdje se održavaju razne folklorne manifestacije u kojima će svako naći nešto zanimljivo. Na Mljetskom kulturnom ljetu nastupaju razni poznati glazbenici te se priređuju izložbe akademskih umjetnika, i ostali kulturno zabavni program. Tu je i blagdan Svetog Roka koji je proslava lokalnog blagdana popraćena procesijom. Nemojte propustiti Noć Sobre – pučku proslavu ovoga mjesta uz bogat kulturni program i folklorne nastupe. Posjetite brojne konobe koje će Vam ponuditi tradicionalne delikatese i okrijepiti Vas domaćim vinom. Osim Sobre tu su i druga mjesta sa svojim poljima koja će Vas očarati: Babino Polje, Prožura, Maranovići, Korita, Blato, Ropa i Goveđari. Za one željne mondenog noćnog provoda preporučujemo posjet Dubrovniku.

Plaže Mljet

Prilazite li Mljetu s juga srećete se s oštrim klifovima, dok biste se na istoku mogli naći na dugim pojasom pijeska. Dolazite iz smjera ponosite Korčule ili lastovske pučine stižete do njegovih zapadnih mekih perjanica, sa sjevera pak putovima ratničkih plemena do pitomih uvala od kojih svaka podsjeća na netom pronađeni dragulj visokog sjaja. Ovdje ćete naći pravo mjesto za sunčanje i također kristalno čisto more. Ako ste od onih kojima baš nije ugodno kupanje u otvorenom moru, mogu potražiti jednu od mnogih malih plaža na Velikom jezeru u kojem je zbog povezanosti s morem, slana voda. Na otoku Mljetu možete se kupati većim dijelom godine, jer se ovdje more prije zagrije a kasnije ohladi. Naročito u Malom jezeru gdje se može kupati već od početka travnja pa do listopada. Ostajete li u Lijepoj Našoj na svom odmoru, zašto ne posjetiti jedan od najšumovtijih otočnih bisera Dalmacije?

Znamenitosti Mljet

  • Nacionalni Park Mljet s ulazima u selima Pomena, Polače i Vrbovica

  • Vrh Mali Gradac (blizu Babinih Kuća) ima ostataka ilirske utvrde

  • Ruševine palača s prijelaza u rani Srednji vijek i starokršćanske bazilike u Polačama

  • Benediktinski samostan na otočiću Sveta Marija

  • Odisejeva špilja ili Jama na južnoj obali otoka, kod Babinog Polja, gdje je prema legendi Odisej bio sedam godina „zarobljen“ kod nimfe Kalipso