Novigrad dalmatinski, odmor na tri mora

Novigrad na sjeveru Dalmacije je gradić s nekoliko tisuća stanovnika udaljen pola sata vožnje od Zadra. Leži na obalama Novigradskog mora. Kada bi Novigradsko more bilo ruža vjetrova, ušće Zrmanje bilo bi istok, Maslenički most sjever, Posedarje zapad, a gradić Novigrad njegov jug. Zaljubljenici aktivnosti u prirodi provest će lijep odmor uživajući u zanimljivostima koja im se ovdje nude, jer je ovo područje biološki i geografski jedinstveno u Hrvatskoj. Jeste li znali da uz Jadransko i Novigradsko u Hrvatskoj nalazi i treće, Karinsko more? Iz Novigrada možete u nekoliko minuta vožnje otići na bilo koje od njih. Posebni dramatični štih pruža moćni Velebit sa sjevera u kontrastu s Ravnim kotarima koji se prostiru u smjeru juga. Čim stignete u Novigrad primijetit ćete utvrdu Fortica koja je nastala na temeljima ilirske gomile. Rimljini su je zvali Castrum Novum što je u prijevodu, a što drugo nego Novigrad, a neko su vrijeme u njemu bile zatočene hrvatsko-ugarska kraljica Elizabeta i njena kći, princeza Marija. Njima je Novigrad možda bio zatvor, ali će zato vama biti odlična destinacija za odmor.

apartmani novigrad dalmacija

Popularne kuće za odmor u Novigrad, Dalmacija

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Novigrad, Dalmacija

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Novigrad, Dalmacija

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Novigrad, Dalmacija

Loading...

Aktivni odmor Novigrad Dalmacija

Novigrad, poznati i kao Novigrad dalmatinski ili Novigrad zadarski, neiscrpno je vrelo ponudi aktivnosti na otvorenom, osobito adrenalinskih sportova. Uvijek možete uživati na nekoj od šljunčanih ili pješčanih plaža u blizini uz osobito svježe more malo manje slanosti zbog obližnje Zrmanje. Za one koji bi se radije bavili još nečim malo življim, možete se okušati u safariju terenskim vozilima po makadamima Velebita. Posjetite Cerovačke pećine, najveći spiljski kompleks u Hrvatskoj. Na Zrmanji možete uživati u raftingu ili safariju kajakom. Nacionalni park Sjeverni Velebit ponudit će vam više od trideset pješačkih staza različite zahtjevnosti. Ravne kotare se može razgledavati na biciklu, a izdržljivi i hrabri mogli bi čak stići do ornitološkog rezervata i parka prirode Vransko jezero koji je udaljen malo manje od četrdeset kilometara.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana u Novigradu i vjerujemo da ćete pronaći idealan smještaj za svoj sljedeći odmor. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Dalmaciji još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Lijepe naše.