Slivno i dolina Neretve

Slivno je općina prekrasne Neretvanske doline, a smještena je na samoj obali. Zahvaljujući svom geografskom položaju ona nudi razne aktivnosti i različite krajolike.

Njeno je nizinsko područje dio neretvanske delte, gdje je bogato tlo omogućilo intenzivan razvoj poljoprivredne djelatnosti, zahvaljujući kojoj ovdje ćete uživati u svježem voću i povrću, a u jesen i mandarinima. Obalni je pojas posebno privlačan i vaš boravak ovdje ostati će vam u posebno lijepom sjećanju. Bogata zaljevima, poluotocima i otočićima, ova je obala posebno slikovita i pogodna za sve uzraste. Obala se proteže dužinom čak 22 km stoga ćete lako pronaći baš svoju idealnu uvalu.  Osim nizinskog područja i obale, Slivnu pripada i prostoj vrijednog prirodnog krškog krajobraza, gdje će mnogi ljubitelji prirode i sportskih aktivnosti pronaći svoj idealan ambijent.

U općini Slivno posebno su se turistički razvila dva manja mjesta, zbog svojih prirodnih ljepota i izuzetno lijepe obale. Jedno od njih je Klek, smješteno u prekrasnoj uvali koja graniči s mnogim maslinicima. Nekad malo ribarsko mjesto danas će vam pružiti mnoge mogućnosti razonode. Klek ima također bogatu povijest pa ćete ovdje moći posjetiti Nonkovićevu kulu iz 17. stoljeća i ruševine Smrdan grada iz istog perioda.  Osim Kleka izdvaja se svojom ljepotom i Komarna, malo mjesto na samom jugu. Kristalno čisto more, lagani maestral, miris mediteranskog bilja, savršeni su sastojci vašeg odmora.

Smještaj u Slivnu obiluje apartmanima i kućama za odmor. Ova su mjesta rado na meti turista koji žele svoj mali kutak raja bez previše halabuke, stoga ako ste i vi jedan od njih rezervirajte jedan od apartmana ili jednu od kuća iz naše ponude. Iz odabranog smještaja biti će vam lako dostupne mnoge sportske aktivnosti, prekrasne uvale, brojni sadržaji ali i mnoga izletišta. Svakako posvetite jedan dan obilasku Dubrovnika do kojeg vam treba niti sat vremena, a možete posjetiti i susjedni Neum, kroz koji vas nezaobilazno vodi put do Dubrovnika. Izlet brodom upotpuniti će vaš doživljaj ovog prekrasnog kraja.

Lei feriehus i Slivno gjennom NOVASOL

Popularne kuće za odmor u Slivno

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Slivno

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Slivno

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Slivno

Loading...

Slivno - Dolina Neretve

Na području delte rijeke Neretve blizu kojeg se nalazi Slivno, nalazi se nekoliko močvarnih područja uvrštenih u Ramsarska područja i Područja značajna za ptice kao i Barcelonskom konvencijom Sredozemna posebno štićena područja. Ovo područje sadrži raznolikost staništa koji tvore prekrasan i izuzetan krajolik. Močvare, lagune, jezera, plaže, rijeke, humci (vapnenački brežuljci) te planine čine mozaik prirodnih staništa na području Doline Neretve. Šaš, močvarna polja, pješčane plaže, grebeni, krš i pećine pružaju dobro stanište raznim vrstama biljaka i životinja. Dolina Neretve uključuje pet zaštićenih područja ukupne površine 1620 hektara. Jezera Kuti i Parila predložena su kao ornitološki i ihtiološki rezervati. Mandarine iz Doline Neretve postale su popularne diljem bivše Jugoslavije. Osim voća, tipični proizvodi Doline Neretve su domaće vino, rakija i dalmatinski pršut.