Apartmani Dubrovnik

Dubrovnik je srednjovjekovni grad na hrvatskom dijelu jadranske obale i riznica kulturno - povijesnih spomenika koji su nastajali tijekom tisućljetnog razdoblja njegovog postojanja. U prošlosti je bio Grad-Republika, uz Veneciju jedno od najpoznatijih kulturno-gospodarskih središta na Sredozemlju. U novijoj povijesti je središte suvremenih kulturnih i turističkih zbivanja: Dubrovnik je grad ljetnog festivala, međunarodne smotre vrhunskih dostignuća glazbeno-scenskog stvaralaštva, grad muzeja i galerija. Te vrijednosti stvorile su od Dubrovnika prostor koji pruža bogati izbor raznovrsnih doživljaja i uzbuđenja, ali i potpuni odmor u tihom, umirujućem okolišu blage sredozemne klime i prekrasnih primorskih pejzaža Dalmacije.

Smještaj Dubrovnik

Popularne kuće za odmor u Dubrovnik

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Dubrovnik

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Dubrovnik

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Dubrovnik

Loading...

Sport i rekreacija

Dubrovnik je u sportskom smislu prije svega poznat kao grad plivanja, vaterpola i ostalih sportova na vodi, ali je u povijesti poznat i kao mjesto održavanja Šahovske olimpijade 1950. godine. Tražite li jedinstveni ronilački doživljaj, adrenalinom ispunjeno skijanje na vodi, mirniji odmor uz romantično jedrenje ili opuštanje u nekom od wellness centara u Dubrovniku ćete zasigurno pronaći nešto za sebe. Na većini gradskih plaža tijekom ljetnih mjeseci nude se razni sportsko-rekreacijski sadržaji (jedrenje na dasci, pedalini, kajak, banana…). Zašto ne biste zaveslali do špilje Bete na obližnjem otočiću Lokrumu. Tijekom posjeta Dubrovniku u Dalmaciji zanimljivo je biciklom upoznati obližnje elafitske otoke: Koločep, Lopud, Šipan. Najveći park za slobodno penjanje nalazi se u patku Prevlaka na samom jugu regije, gdje se možete zabaviti i uz paintball,biciklizam ili obilaskom labirinta tunela koji su nekoć služili vojsci. Teniski tereni u Dubrovniku nalaze se u sportskom centru u Gospinom polju, na Šetnici kralja Zvonimira u Lapadu. Kroz cijelu godinu posjetitelji su prilici upoznati ljepote dubrovačkog krajolika šetnjama i obilaskom pješačkih staza u Gradu i okolici.

Zabava u Dubrovniku

Otiđite u centar, posjetite Akvarij i Prirodoslovni muzej, obiđite gradske zidine. Osvježite se kavom ili sokom ispred Gradske kavane dok se djeca pod budnim okom igraju s ispred Crkve svetog Vlaha. Krenite na poludnevni izlet na obližnji otok Lokrum gdje se možete okupati u Mrtvom moru, prošetati šumovitim šetnicama kojima šeću paunovi i upoznati se s rijetkim biljnim vrstama u botaničkom vrtu. Dan provedite u Medenoj Dolini na brdu Srđ, a vaša djeca neka uzjašu ponija u ovom malom dječjem carstvu. Otkrijte ulične pjevače, klape, komorne glazbene ansamble, trubadure, pjevače serenada. U šetnji ulicama zateći će vas tonovi koji dopiru ispod arkada palače Sponza. Knežev dvor pozornica je svjetskih, ne samo hrvatskih, glazbenih veličina, a poljane i trgovi u vrijeme Dubrovačkih ljetnih igara postaju pozornice dramskih izvedbi. Desetak noćnih klubova u Gradu će se pobrinuti za one koje žele zabavu do sitnih sati.

Dubrovnik - plaže

Raznolikost je glavna odlika plaža u Dubrovniku i okolici: plitke pješčane ili šljunčane plaže za obitelji sa djecom, romantične i skrivene uvale, vrhunski opremljene poznate plaže sa zabavnim sadržajima i noćnim provodima ili sportskim programima, tihe uvale i hridi za ljubitelje ronjenja. Većina plaža na dubrovačkom području je šljunčana i kamenita, dok je manji broj pješčanih plaža. Najpoznatija pješčana plaža u okolici Dubrovnika je plaža Šunj na otoku Lopudu, a ACI marina Dubrovnika i niz dubrovačkih hotelskih plaža obilježene su Plavom zastavom, ekološkim priznanjem očuvanju čistoće mora i plaže, te opremljenosti i uređenosti plaža i marina. Plaža za naturiste nalazi se na otočiću Lokrumu, kojega još zovu i otokom zaljubljenih, na kojemu je niz skrivenih uvala i kutaka za ljubavnike. Šljunčana plaža Copacabana raspolaže liftom za osobe s invaliditetom koji omogućuje nesmetan prilaz moru. Stjenovita plaža Buža na koju stižete kroz same zidine jedno je od popularnih mjesta ljubitelja trendova. Prekrasan biser šljunka je plaža Banje koja leži neposredno zapadno od središta grada i Lazareta. Teško da ćete ovu plažu vidjeti praznu i zimi, a kamoli ljeti. Posjetite neke od najljepših plaža Dalmacije.

Znamenitosti

  • Povijesna jezgra pod UNESCOvom zaštitom s brojnim povijesnim i sakralnim kršćanskim znamenitostima (Knežev dvor, Mala i Velika Onofrijeva fontana, Orlandov stup, Crkva svetog Vlaha, Samostan svete Klare, Stradun, palača Sponza, …)

  • Gradske zidine koje okružuju povijesnu jezgru - jedan od najmonumentalnijih fortifikacijskih spomenika u Europi i primjer razvoja arhitekture tvrđava među kojima su Lovrijenac, Revelin, Sveti Ivan, Minčeta i Bokar

  • Riznica Katedrale - Dubrovačka stolna crkva Uznesenja Marijina je iz XVIII. stoljeća izgrađena u baroknom stilu na mjestu ranije romaničke Katedrale iz XII. stoljeća koja je stradala u velikom potresu 1667. godine

  • Sinagoga - barokna građevina iz 16. stoljeća nalazi se nekoliko desetaka metara od Straduna i plače Sponza s muzejem u kojem se nalazi veliki broj religijskih eksponata i povijesnih dokumenata

  • Pomorski muzej – otkrijte koji su brodovi činili moćnu flotu Republike i trgovali po svijetu noseći slavu Dubrovnika.

  • Mrtvo more na otočiću Lokrumu koji je sam posebni rezervat šumske vegetacije – slankasto jezero je poznati lokalni kraški fenomen

Vile, kuće i apartmani - Dubrovnik

Nudimo vam smještaj za vaše iduće putovanje u Dubrovnik. Ovdje ćete pronaći ne samo luksuzne vile i kuće s bazenom, već i apartmane za City Break. Predahnite na dva do tri dana ili na dva do tri tjedna. Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u ovom biseru Dalmacije i cijele Hrvatske.