Apartmani Omiš

Omiš je gradić u srcu Dalmacije i nalazi se na ušću rijeke Cetine. Omiš se nalazi 21 kilometar jugoistočno od najvećeg dalmatinskog grada Splita s kojim je jako dobro prometno povezan čestom autobusnom linijom. Povijest ovog malog gradića je duga i jako zanimljiva. Na tako malom lokalitetu možete razgledati mnoštvo kulturno-povijesne znamenitosti kao što su crkve koje datiraju od X. do XVIII. stoljeća, mnoštvo spomenika, tvrđava i muzej. Za vrijeme srednjeg vijeka, Omiš je bio ozloglašen zbog omiških gusara, koji su, koristeći se posebno sagrađenim brodovima zvanim Sagittae (Strijele) preko tri stotine godina vladali Jadranskim morem. Danas je Omiška rivijera okrenuta razvoju turizma i zahvaljujući prirodi koja ga okružuje, daje mu značajno mjesto u hrvatskom turizmu.

Smještaj Omiš

Popularne kuće za odmor u Omiš

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Omiš

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Omiš

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Omiš

Loading...

Kuće za odmor Omiš

U predivnom gradu Omišu  možete pronaći smještaj za sebe i svoju obitelj. NOVASOL ima veliku ponudu smještaja.  Volite li više luksuzne kuće ili tradicionalne rustikalne dalmatinske kuće za odmor? Odaberite smještaj upravo po svojoj želji. Možda ste više ljubitelj apartmana za odmor, nema problema! NOVASOL ima kompletnu ponudu koja će vam pružiti komforan odmor uz more i predivne plaže. Putovati znači živjeti punim plućima. Odlučite se za putovanje i odaberite predivan smještaj u Omišu!

Sport i rekreacija

Svi oni koji žele pobjeći od gradske buke na ovom području možete pronaći mir u prirodi i malim ribarskim mjestima na rivijeri. Oni koji žele aktivan odmor na pravom su mjestu (rafting na rijeci Cetini, slobodno penjanje, paragliding, ronjenje, jedrenje, odbojka na pijesku, tenis). Ukratko, možete uživati u svim sportovima na zemlji, na vodi i u zraku. Već nekoliko desetljeća redovito se organiziraju rafting aktivnosti na donjem toku Cetine, upravo na širem omiškom području. Postoje mirnije rute za sve koji više žele razgledati prekrasni kanjon ili žele povesti djecu sa sobom, dok se ozbiljniji brzaci za sve željne čistog adrenalina. Želite li se samo upustiti u avanturu, tu je kayaking kanjonom ove lijepe rijeke. Jeste li se ikad spustili niz zipline? Što sa ziplinom koji spaja dvije obale kanjona? Ovdje ćete pronaći i to. Možda ste čuli za canyoning. To je kombinacija raznih adrenalinskih aktivnosti koje uključuju i "šetnju" kanjonom, kupanje pod slapovima i svladavanje brzaca. Omišje jedna od dvije najbolje lokacije u Hrvatskoj za slobodno penjanje. Hiking i treking te tematske staze zadovoljit će i najzahtjevnije šetače i planinare. Da ne zaboravite da je more blizu, tu su i jedrenje na dasci kao i ronjenje podmorskim krajolikom kojim se izmjenjuju pijesak i stijene, a more je bogato životom jer se tu miješaju morska i riječna voda.

Zabava u Omišu

Omiš je doslovno pun dalmatinskih restorana, konoba i kafića. Mediteranska kuhinja - maslinovo ulje, riba i plodovi mora, domaće povrće, vino dio su tisućljetne tradicije ovog prostora i možda najizravniji način da osjetite istinski duh Mediterana. Omiško kulturno ljeto, Festival dalmatinskih klapa, Gusarske večeri i ostali glazbene, kazališne i gastronomske svetkovine su savršena prilika za upoznavanje ne samo ljepote Dalmacije, već i njene duše. Za one željne tradicionalne dalmatinske zabave tu su i fešte prilikom lokalnih svetkovina te ribarske večeri dok su beach barovi koji gravitiraju Omišu tu za sve one koji su modernije orijentirani. Obvezno kušajte soparnik, često slanu, a ponekad slatku delikatesu nekadašnje Poljičke Republike, danas omiškog zaleđa.

Kuće na plaži Omiš

Omiš - plaže

Na tom području od 30 kilometara, koliko je duga omiška rivijera, koje čine manja obalna tradicionalno ribarska, brodograditeljska ili ratarska mjesta Jesenice, Dugi Rat, Duće, Nemira, Stanići, Čelina Zavode, Lokva Rogoznica, Mimice, Medići, Marušići, Pisak te sam grad Omiš nalaze se sve vrste plaža koje postoje. Omiš i Duće diče se svojim dugim plažama od finog pijeska. Plaža Puna koju nazivaju i Velika plaža jedinstvena je jer nijedan drugi grad u zemlji nema u svom središtu tako veliku pješčanu plažu, a ujedno je to najveća pješčana plaža središnje Dalmacije. Nalazi se nekoliko koraka od stare jezgre.

Znamenitosti

  • Tvrđava Mirabela u Omišu – nekadašnja utvrda omiških gusara koja se nadvila nad gradom

  • Kanjon Cetine – osim posjeta izletišta s ponudom lokalnih specijaliteta u kanjonu se možete okušati i u raftingu

  • Stara gradska jezgra u Omišu oduševit će vas svakim korakom kojeg učinite ulicama punim klapske pjesma i osobitih suvenira

  • Stara sela u podnožju planine Mošnjica: Stare Duće, Zeljovići, Krug i Stare Jesenice s više od tri stotine dobro očuvanih starih kuća

  • Podmorski izvori slatke vode u spektakularnoj Vruji na krajnjem jugoistoku rivijere kojima se pristupa plovilom

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Omišu i uživajte na odmoru u Dalmaciji.