Apartmani Slovenija

Ova malena zemlja, smještena na prostoru između Alpa i Sredozemlja, ponosno ističe svoja prirodna blaga i raznolikost krajobraza. Za slovensku obalu Jadrana tipična je submediteranska klima, dok u unutrašnjosti ove zemlje na sunčanoj strani Alpa prevladava planinska tj. alpska klima. Ovaj kontrast čini Sloveniju osobitom destinacijom za odmor, koja u svako godišnje doba i za svačiji ukus, ima dosta toga za ponuditi. Stoga je individualno osmišljen odmor po vlastitom ukusu u jednoj od NOVASOL vila, kuća i apartmana za odmor idealan za upoznavanje ove prelijepe zemlje i njezinih prirodnih ljepota daleko od vreve masovnog turizma.

Apartmani Slovenija

Popularne kuće za odmor u Slovenija

Loading...

Kuće za odmor Slovenija

Naravno da ćete i u Sloveniji naći vile, kuće i apartmane s vlastitim bazenom, ali se niti slučajno ne smije propustiti uživanje na jednoj od mnogobrojnih plaža skoro 50 km duge slovenske obale Jadrana. Od Kopra preko Izole, pa sve do Pirana i Portoroža očekuju Vas božanstvene uvale sa prirodnim, šljunčanim ili pješčanim plažama, te uređenim lučicama i šetnicama uz obalu. Dodatnu čar pruža idilična slika sredozemnih gradića. Za ljubitelje sportova na vodi pružaju se izvanredne mogućnosti, dok za bicikliste svakako preporučujemo da za vrijeme hladnijih dana krenu duž obale, jer je gotovo cijeli pojas slovenske jadranske obale moguće proći i upoznati na dva kotača.

Sunčane Alpe

Varate se ako mislite da je ovaj maleni dio obale jedino što Slovenija ima za ponuditi. Tu su još tisuće tajnovitih i fascinirajućih špilja, impozantna brda, živopisne rijeke, vodopadi, kristalna jezera i bajkoviti dvorci, utvrde, te barokni gradovi poput Ljubljane i Maribora. Jedinstvene atrakcije su svakako i Kobilarna Lipica, ergela u svijetu čuvenih konja lipicanera u Lipici te Nacionalni park Triglav sa gotovo 3000 metara visokim vrhom, koji ujedno predstavlja najviši vrh Slovenije. Uživajte u prirodnim ljepotama u proljeće ili jesen na šarolikim i uređenim biciklističkim ili pješačkim stazama ili se pak opustite u jednoj od mnogobrojnih toplica poput one u Rogaškoj Slatini.

Kuće za odmor Slovenija

Toplice i lječilišta

Okrijepite svoje tijelo i duh. Na istoku Slovenije nekoć se prostiralo Panonsko more, a danas se tu nalaze prirodna lječilišta i toplice  koje vam nude sve što vam je potrebno za opuštanje i rekreaciju na odmoru. NOVASOL nudi brojne kuće i apartmane u blizini toplica i prirodnih lječilišta, a njima osobito obiluje istočni dio zemlje. Na istoku se nalaze termalni izvori, ali odličnu wellness ponudu ćete pronaći u svim dijelovima Slovenije, osobito glavnom gradu te poznatim ljetovalištima i zimovalištima.

Vinarska tradicija

Bogatu tradiciju vinogradarstva i vinarstva istoka Slovenije najbolje predstavlja najstarija vinova loza (Stara trta) na svijetu koja više od četiri stoljeća uspijeva u Mariboru na obali rijeke Drave. Njoj u čast svake se godine održava Festival Stare loze. Istražite kilometarske vinske ceste uz koje se nalaze seoska imanja i sela. To je područje najpoznatije po bijelim sortama vina i složenim i izvornim jelima koja će vam odlično odgovarati nakon duge biciklističke ture. Jugoistočna Slovenija također nudi odlična bijela vina, poznate zlatne muškate, ali i crna vina, poput metliške črnine, a najpoznatije je zaštićeno blago kiselo desertno vino cviček. Ako ste ljubitelj dobre vinske kapljice, ono što ne smijete propustiti je posjet goriškim Brdima. Tamošnja vina su nešto posebno.

Zimski odmor u vili, kući ili apartmanu za odmor

Slovenija, osobito poradi još uvijek povoljnih cijena, postaje sve više omiljena među poklonicima zimskog športa. Na raspolaganju je 12 skijališnih centara u kojima možete uživati u visokoj sezoni od prosinca do veljače i među kojima se Kranjska Gora i Rogla ubrajaju među top destinacije. NOVASOL vile, kuće i apartmani za odmor se često nalaze u blizini samih skijaških pruga na obroncima ili staza za skijaško trčanje.