Kvarner, odmor u kolijevci hrvatskog turizma

Kvarner ili Kvarnerski zaljev regija je u Hrvatskoj s najduljom tradicijom i kulturom turizma. Odmor na Kvarneru nikad ne predstavlja težak izbor jer se ovdje na relativno maloj udaljenosti može uživati u gradovima, mirnim zaseocima, otocima i planinama. U roku od nekoliko minuta vožnje s Velebita možete se ukrcati na trajekt za otok Rab. Kada se govori o putovanju na Kvarner, najčešće se misli na aktivni odmor u prirodi zbog iznimne raznolikosti reljefa, ali i bogatstva ponude aktivnosti na otvorenom, od planinarenja najvećim masivom Hrvatske do ronjenja u lošinjskom akvatoriju. S druge strane su tu rivijere poput Opatijske koje spajaju arhitekturu minulih stoljeća, mediteransku vegetaciju i sve što vam urbano okruženje može ponuditi dok se opuštate na odmoru, od muzeja i galerija do ugostiteljske ponude. Tako da imate priliku svoj odmor pretvoriti u adrenalinsku akciju u prirodi ili u jednostavno opuštanje u wellnessu svoje kuće za odmor ili apartmana nakon razgledavanja lokalne šetnice i parkova.  Posebnost odmora na Kvarneru leži i u tome što vam osim na nekim otocima većinom nudi brdovite krajolike, stoga ćete gotovo uvijek imati lijep pogled sa svoje uzvisine. Zimovanje na Kvarneru nešto je što se ne zaboravlja, jer nemate baš puno mjesta na svijetu gdje imate priliku gledati more dok vas žičara vuče na vrh skijališta. Na Kvarneru je pronađen možda najvažniji starohrvatski spomenik, Baščanska ploča, u crkvi svete Lucije u Jurandvoru kod Baške na otoku Krku, koji je značajan dokument za povijest hrvatskog naroda, jezika i razvitak glagoljice. Uz jezično i književno ima i povijesno značenje zbog prvog spominjanja vladareva imena na narodnome jeziku. Posebno vrijedan dio kulturne baštine velikaške obitelji Frankopana su njihovi kašteli, utvrde podignute na strateškim mjestima. Danas u ostacima ili obnovljeni plijene pozornost svojom osebujnom gradnjom i sadržajem diljem Kvarnera, osobito na Krku, u Novom Vinodolskom, Grobniku, Trsatu, Bakru, Kraljevici, Crikvenici, ali i drugim mjestima u Hrvatskoj.

Kvarner smještaj

Popularne kuće za odmor u Kvarner

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kvarner

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Kvarner

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kvarner

Loading...

Kvarner obala

Obala Kvarnera uključuje područja od obronaka Učke sve do Dalmacije: Opatijsko primorje, Rijeku s okolicom, Vinodol kojem pripadaju Crikvenica i Novi Vinodolski te Podvelebitsko primorje u kojem se nalaze Senj i Karlobag.

Opatijska rivijera kolijevka je turizma u Hrvatskoj smještena podno Učke. Već dulje od stoljeća i pol Opatija privlači posjetitelje svojom lijepom prirodom, parkovima, austro-ugarskom arhitekturom te odlično uređenim plažama i višekilometarskom šetnicom koja spaja sva njena obalna mjesta. Ovdje ne nedostaje festivala, koncerata, izložbi ni drugih kulturnih i sportskih događanja, a osim na plaži, odmor možete provoditi aktivno pješačeći označenim stazama parka prirode Učka koje vode od obale.

Rijeka je najveći grad regije koji se svojim sadržajima privlači goste ljeti i zimi. Riječki karneval najpoznatiji je pokladni događaj u Lijepoj našoj. Ljubitelji motociklizma i automobilizma mogu se okušati na obližnjem Grobniku. Posjetite lijepi povijesni Kastav, gradić koji je zemljopisno u Istri, a praktički je predgrađe Rijeke koje skriva kulturno naslijeđe svojih zvončara koji su se našli na UNESCO-vom popisu nematerijalne svjetske baštine. U Kostreni i Kraljevici čekaju vas lijepe šljunčane plaže.

Vinodolsko-crikvenička rivijera dobar je izbor za ljubitelje klasičnog ljetnog odmora: pješčane i šljunčane plaže, vinogradi i stara vina te restorani i konobe. U samo nekoliko minuta možete posjetiti i zeleno zaleđe s više biciklističkih i pješačkih ruta s vidikovcima s kojih pogled seže do najudaljenijih kvarnerskih otoka. Na vrhu brežuljka nadomak Crikvenice nalazi se naselje Kotor, a smatra se starom Crikvenicom, a bilo je naseljeno još za Ilira. Novi Vinodolski vuče svoje turističke korijene još iz 1878. kada su na njegovom pjeskovitom dnu postavljene prve drvene platforme za kupanje. U Crikvenici se, između brojnih uređenih plaža u središtu mjesta, nalazi jedna od najboljih plaža za kućne ljubimce u cijeloj zemlji.

Senj je najstariji grad „gornjeg“ Jadrana. Ilirsko pleme Japodi ovdje je živjelo prije čak tri tisućljeća. Naselje koje se prvotno nalazilo na uzvisini, tijekom stoljeća preselilo se na obalu. Simbol grada je kula Nehaj. Ta je utvrda bila sjedište uskoka koji su protjerani početkom sedamnaestog stoljeća nakon što su Habsburgovci sklopili mir s Mletačkom Republikom, a zanimljivo je da su ovamo stoljećima ranije došli s Klisa pred prodorom Turaka.

Karlobag je gradić u kojem nema masovnog turizma, a na svakom koraku možete naći mirnu uvalu. Manje šljunčane i brojne kamene plaže, strme obale te svježi zrak koji dolazi s Velebita ponudit će vam najbolje okruženje za uživanje u bistrom moru.

Kvarner putovanje

Kvarnerski otoci

Sjeverni otoci hrvatskog Jadrana kao stvoreni su za aktivni odmor, osobito za pješačenje i vožnju biciklom lokalnim panoramskim cestama.

Krk je naš najsjeverniji naseljeni otok koji je s kopnom je povezan mostom. Iz Valbiske možete trajektom otploviti na Cres. Frankopani su dugo bili vladari zelenog Krka te ujedno posljednji krčki knezovi. Festival krčkog folklora u Omišlju najstarija je manifestacija takve vrste u Hrvatskoj. Čak petnaest plaža na lijepom otoku krasi Plava zastava, a Marina Punat jedna je od najpoznatijih i najnagrađivanijih. Na zapadnoj strani uvale Klimno postoji plitka plaža s ljekovitim blatom i plitkim morem. Ljubitelji netaknute prirode moraju posjetiti ornitološki rezervat na sjeveroistoku otoka koji je najsjevernije stanište bjeloglavog supa.

Na Cres možete stići trajektom iz Brestove u Istri ili iz Valbiske na Krku. Dramatična je razlika između sjevera i juga otoka. Dok se na sjeveru nalaze strme litice i prekrasne hrastove šume, južni dio krase pašnjaci i goleti. Ovčarstvo je ovdje tradicija tisućljećima, a proizvodi od creske vune međunarodno su poznati. Jezero Vrana osobita je geološka zanimljivost kao neobična pojava slatkovodne mase na jadranskom otoku, a još leži ispod razine mora. Posjetite poznate plaže Lubenice i Martinščicu te povijesne znamenitosti poput Creske kule i palače Arsan.

Sa Cresa mostom stižete na Lošinj. Otok je poznat kao odredište zdravlja s više od tisuću vrsta biljaka od kojih je više od dvjesto ljekovito bilje. Imate priliku zaroniti do mjesta gdje je pronađen Apoksiomen, a sam kip se nalazi u palači Kvarner u Malom Lošinju. Otok je prekriven drvećem i drugim zelenilom, a budete li imali sreće, na izletu brodom vidjet ćete dupine u igri, jer se u Cresko-lošinjskom akvatoriju nalazi rezervat dobrih dupina. Jeste li znali da je Mali Lošinj najveći otočni grad Hrvatske? Južno od Lošinja leži otok Ilovik, dok se na otvorenom moru prema zapadu nalaze Unije i jedinstveni pješčani otok Susak.

Rab je otok duge turističke tradicije što nam govori da je uvijek bio lijepo mjesto na Jadranu. Stari Rimljani su ga nazivali otokom sreće, a bogata povijest i plaže od najfinijeg pijeska neće nikog ostaviti ravnodušnim. Rapska fjera je ljetni festival srednjovjekovne tradicije i pravi je spektakl koji se ne propušta.

Popularni Pag dobar je izbor za sve vrste odmora, bilo da tražite zabavu, romantiku, prirodu ili jednostavan obiteljski odmor. Sa sjevera na njega možete doći trajektom, dok je s juga povezan kopnenim mostom. Ono po čemu je Pag uvijek bio poznat su slavni paški sir i paška čipka. Pag je otok koji nije nalik na druge hrvatske otoke, s jedne strane zelen, s druge krševit, ali posvuda zanimljiv te kao najrazvedeniji otok u zemlji pun različitih uvala i plaža.

Kvarner plaže

Gorski Kvarner

Kvarnersko zaleđe skriva omiljena zimovališta, ali i izletišta Hrvatske. Gorski kotar i Velebit dom su nacionalnim parkovima Sjeverni Velebit i Risnjak te parku prirode Velebit. Svaki od parkova nudi veliki broj različitih označenih pješačkih staza i planinarskih puteva. Jeste li znali da mrežom biciklističkih staza i lokalnih cesta možete upoznati unutrašnjost Kvarnera sve od Risnjaka i srca Gorskog kotara sa staništima medvjeda, vuka, lisice i risa do rijeke Zrmanje. Na Velebitu se nalazi poznata Premužićeva staza, 57 kilometara dug planinarski put koji vas vodi od sjevera i planinarskog doma Zavižan, preko prijevoja Veliki Alan sve do Oštarijskih vrata. Zaljubljenici u planinarenje nazivaju je jednom od najljepših planinarskih izleta, dok joj stručnjaci daju najviše ocjene.

Otkrijte Kvarner na onaj način na koji želite, a mi ćemo vam pomoći ponudom apartmana ili kuće koja će vam biti odlično polazište, ali i lijepo utočište na kraju dana. Kvarner vam nudi luksuzne vile uz more, drvene kolibe u dubokoj šumi, apartmane s fantastičnim panoramskim pogledom, tradicionalne kamene kuće te wellness objekte sa svime što trebate za opuštanje na svom kvarnerskom putovanju.

Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte apartman ili kuću za odmor i iz svog privremenog doma saznajte koliko je vaša domovina čudesna.

Kvarner odmor
Kvarner apartmani
Kvarner kuće za odmor
Kvarner aktivni odmor