Seget, panoramske staze i šljunčane plaže

Seget je malena općina koja se sastoji od dva priobalna naselja i nekoliko zagorskih zaselaka istočno od Marine, zapadno od Trogira te sjeverno sve do granice sa Šibensko-kninskom županijom. Tako ovdje možete birati između apartmana i kuća za odmor izravno na obali te raskošnih vila s panoramskim pogledom na more i otoke središnje i sjeverne Dalmacije.

Seget Donji najveće je naselje općine, a nalazi se uz obalu i praktički je predgrađe Trogira niz iz njega čak plovi trajekt za otoke Drvenik Mali i Drvenik Veli. Segetski kaštel sagrađen još u šesnaestom stoljeću šarmantna je jezgra naselja i vrijedan spomenik dalmatinskog urbanizma. Osim dugih i pitomih šljunčanih plaža uz koje se protežu drvoredi alepskih borova i tamarisa, Seget Donji ima i lijepu šetnicu kojom stižete do naselja Medena na zapadu. Šumskim puteljkom možete nastaviti sve do Seget Vranjice. Naselje leži na poluotoku Vranjica, a nudi bujno zelenilo, maslinike, stoljetne vinograde te plaže od finog šljunka, ali i sunčanu stjenovitu obalu s betonskim platoima te stubama koje vode u more. Postoji brodska linija koja središte naselja povezuje sa centrom Trogira.

Kuće za odmor Seget

Popularne kuće za odmor u Seget

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Seget

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Seget

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Seget

Loading...

Aktivni odmor Seget

Seget se ponosi dvjema označenim brdskim stazama. Napoleonova staza stari je put utaban još u doba spomenutog cara. Naziva se još i Stazom zdravlja, a vodi pješake laganom šetnjom od Segeta sve do crkvice svetog Ilije ili do vrha Vlaška. Staza Panorama nad Segetom će vam, kao što joj ime govori, pružiti odlične vidikovce s kojih možete vidjeti Trogir, Split, Čiovo, Drvenike, Šoltu, Hvar pa čak i Vis. Za razliku od prethodne staze, ova je puno pogodnija i za brdske bicikle. Posjetite romaničku crkvicu svetog Vida pod impresivnom klisurom kod zaseoka Baradići u blizini koje su pronađeni srednjovjekovni stećci. Na plažama uvijek ima zabavnih sadržaja za djecu, ali i odrasle. Neće vam nedostajati ni kafića ni restorana, a obližnji Trogir će vam ponuditi sve ostalo.

​​

NOVASOL svojim iznajmljivačima nudi 25 % popusta na iznos rezervacije. Iskoristite tu odličnu priliku kod svoje sljedeće rezervacije.

Seget pored Trogira idealan je odabir za miran odmor u malom mjestu u središnjoj Dalmaciji, a opet blizu drevnog urbanog središta.

Seget Vranjica

Plaže Seget