Kuće za odmor Nizozemska

Nizozemska je raznolika i uzbudljiva zemlja za odmor, osobito za obiteljski odmor ili odmor s prijateljima. Toliko aktivnosti se nudi na svakom koraku da vam ovdje ne može biti dosadne bez obzira kojoj generaciji pripadate. Nizozemska vam nudi više stotina kuća za odmor, apartmane pa i kuće na vodi. Ovdje ste dobrodošli ako dolazite za vikend, cijeli tjedan ili više tjedana. Što dulje to bolje, jer Nizozemska je zemlja vrijedna otkrivanja, a NOVASOL vam može ponuditi smještaj za odmor u svim njenim dijelovima. Do Nizozemske možete doći automobilom, ali iz svih većih međunarodnih zračnih luka Hrvatske možete izravno ili s jednim presjedanjem stići do Amsterdama, Rotterdama, Groningena, Maastrichta i Eindhovena.

Apartmani Nizozemska

Popularne kuće za odmor u Nizozemska

Loading...

Nizozemska, što vidjeti?

Zašto ne biste iz svoje kuće za odmor otišli razgledati, recimo, Utrecht? Sam grad leži na približno jednakoj udaljenosti od Rotterdama, Haga, Tilburga, a Amsterdam mu je čak i bliže. Grad je „Nizozemska u malom“ s uskim kućama, ljupkim lokalima, kanalima obrubljenim drvoredima čije se krošnje mjestimice spajaju u svod nad vodom. Zaljubit ćete se u tržnice i mostove. Nizozemska vam nudi više od tri stotine dvoraca. Posjetite Palaču mira u Hagu, a onda poharajte odlične trgovine u blizini. Diljem Nizozemske vidjet ćete prelijepa uredna sela, pa čak i tradicionalne slamnate krovove i gredice cvijeća bez kojeg nema nizozemskog krajolika. Muzeji i galerije vas čekaju na svakom koraku. Pažljivo planirajte svoje izlete i obilaske da stignete vidjeti i doživjeti baš sve što mislite da biste trebali. Na lijepom jugu obvezno posjetite uređene plaže Scheveningena, a u blizini Amsterdama nepregledni pijesak Bloemendaala, dok u mjestu Lisse možete posjetite nevjerojatne vrtove Keukenhof.

Kuće za odmor Nizozemska

Nizozemska i njene regije

Kao cilj putovanja u Nizozemsku možete izabrati bilo koju njenu pokrajinu. Obale Nizozemske, otoci u Vadenskom moru, ali i njena unutrašnjost, gradovi i seoski krajolici mogu vam ponuditi lijep odmor pun zabavnih sadržaja i doživljaja. Svaka pokrajina u Nizozemskoj ponudit će vam različite kuće za odmor. Među omiljenima su Zeeland, Utrecht, Groningen, Limburg i Flevoland. Nizozemci vjeruju u očuvanje okoliša, ulažu puno sredstava u održavanje nasipa što se odražava ljepotom diljem ove nizinske zemlje. Većina močvara je isušena, ali su sačuvane one koje su značajni prirodni krajolici. Zbog odlične infrastrukture, možete cesto ili vlakom otići u obilazak fantastičnih gradova poput Amsterdama, Haga, Rotterdama, Maastrichta ili Utrechta, a onda se vratiti u svoju udobnu kuću za odmor ili lijepi apartman.

Nizozemska pješčane plaže

Nizozemska – čarobni krajolici

Iako možda mislite da je Nizozemska samo ravnice, vjetrenjače i tulipani, ali ona je puno više od toga. Radi se o raznolikoj zemlji čiji se veliki dio nalazi ispod razine mora. Savršena je za izlete biciklom, pješačenje uz cvjetna polja i šetnje romantičnim gradićima i selima. Razne ustave i brane uokviruju krajolike i pružaju im poseban šarm. Ne propustite obilazak brane odnosno nasipa Afsluitdijk (nastao u projektu Zuoderzee) koji služi kao cestovni most koji spaja Friesland i Sjevernu Holandiju, a odvaja Vadensko more od sada zatvorenog IJsselmeera. Na jugu imate priliku razgledati čudo niskogradnje koje Nizozemci nazivaju Deltawerken (Projekt Delta), kompleksnu niskogradnju sastavljenu od brana, ustava, nasipa, kanale i pregrade koja štiti veliki dio obale mora i riječne doline delta Rajne, Meuse i Scheldta. Danas se, zajedno s gore spomenutim projektom Zuiderzee, smatra jednim od Sedam svjetskih suvremenih čuda. Sve ovo možete ne samo vidjeti već i posjetiti tijekom svog putovanja u Nizozemsku dok boravite u svojoj kućici ili apartmanu za odmor.

Seoski prizori, obale i kultura

Možete birati: više od 250 kilometara pitoreskne obale, vijugavih kanala, nevjerojatna i nepregledna polja tulipana, nacionalni parkovi i omiljeni kozmopolitski gradovi Europe. Dođete li u Amsterdam, ono što ne smijete propustiti jest posjet Rijksmueumu gdje se čuva Rembrandtova Noćna straža i muzeju Vincenta van Gogha. Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme, jer možda ne znate da se tamo ulaznice kupuju na nekoliko sati, dakle dođite na vrijeme i iskoristite svoje vrijeme u muzejima u kojima ćete zaboraviti da ono postoji. Utrecht ne zaostaje puno, a možda će više odgovarati onima kojima je glavni grad previše dinamičan za miran odmor. Ono što vam možda nismo rekli jest da diljem Nizozemske postoje brojni zabavni tematski parkovi. Nizozemska obiluje dvorcima, a imate ih priliku posjetiti u stotinama. Nema regije u kojoj ih ne postoji nekoliko što znači da nikad nećete biti od njih udaljeni dulju vožnju. Ima li boljih sjećanja na odmor od nasmijanih lica vaše obitelji ili prijatelja?

Putovanje Nizozemska

Nizozemska gastronomija

Dobrodošli u svijet nizozemskih poslastica. Otkrijte bogat izbor delikatesa, od kroketa punjenih govedinom, preko mesnih okruglica „bitterballen”, vafla, palačinki pa sve do sireva, fantastičnih nizozemskih sireva. U gradovima ćete pronaći sve vrste restorana, tradicionalne, ali i mondene međunarodne ponude. Zašto se ne biste okušali u pripremi nekih poznatijih ili izvornih nizozemskih jela u svojoj kući za odmor ili apartmanu nakon što sve lokalne namirnice nabavite na obližnjoj tržnici. Napravite juhu od graška i otkrijte što su ‘stamppot’ i ‘hutspot’. Ljeti ne propustite organizirati roštilj za sve, jer većina kuća za odmor nudi odlične uvjete ne samo za roštiljanje već i druženje na lijepoj terasi ili vrtu.

Nizozemska – odmor s obitelji

Osim što će se vaša djeca odlično zabaviti na pješčanim plažama i u zabavnim parkovima, postoje i muzeji koje sigurno neće zaboraviti. Odvedite ih u NEMO, muzej znanosti i tehnologije u Amsterdamu, Prirodoslovni muzej u Maastrichtu, muzej CORPUS u Leidenu u blizini Haga u kojem možete ući u ogromni model ljudskog tijela. U Utrechtu se nalazi Željeznički muzej i prelijepi zoološki vrt Ouwehands.

Otkrijte i upoznajte Nizozemsku kao zemlju za odmor. Provedite odmor u potpuno namještenim kućama ili apartmanima ovih čarobnih nizina. Na vama je samo da rezervirate, doputujete, opustite se i doživite lijepu zemlju koja se zove Nizozemska.