Obrovac - odmor od svakodnevnice

Obrovac ima iznimnu poziciju. Smješten je na sjeveru Dalmacije na rijeci Zrmanji podno Velebita, a nije previše udaljen od Zadra, niti Starigrada, a još manje od Novigradskog mora. Obrovac je manji gradić gdje će vam boravak biti ugodan i relaksirajući.

Obrovac Zrmanja

Popularne kuće za odmor u Obrovac

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Obrovac

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Obrovac

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Obrovac

Loading...

Odmor u skladu s prirodom

Smještaj u Obrovcu nudi vam mogućnost aktivnog i relaksirajućeg odmora, zbog njegovog položaja. Odmaknut od većih gradova nudi i veći mir, no svejedno je blizina turistički poznatijih odredišta poželjna za sve ljubitelje gradske vreve. Obrovac vas kao destinacija neće razočarati, jer i bez posjeta ovim većim gradovima ovdje možete ugodno provesti vrijeme, odmarajući ili istražujući ovo područje koje živi u skladu s prirodom. S obzirom da se nalazi na samom toku rijeke Zrmanje, obavezan je posjet kanjonu iste, gdje se pustolovi rado upuštaju u popularan rafting. Vodostaj rijeke varira, stoga će i vaš izlet na rijeku biti drugačiji ovisno o godišnjem dobu. Rafting za vrijeme visokog vodostaja pružit će vam nalet adrenalina, a ako ste ljubitelji mirnijih sportova, onda se upustite u vožnju kanuom, pješačenje ili biciklizam. Organizirani su i mnogi izleti brodom koji će vas provesti neslućenim prirodnim ljepotama. Tok rijeke Zrmanje prekrasno je područje koje možete istražiti na zabavan način i ako se upustite u organizirani Jeep Foto Safari.

Mala naselja od kojih se sastoji ova općina niću ovdje još u stoljećima prije Krista na brdašcima, a život se ovdje sastajao od obrade zemlje, ribolova i lova. Grad Obrovac razvio se oko srednjovjekovne utvrde na brežuljku i vremenom je prerastao u važnu točku koja je povezivala unutrašnjost sa obalom, a posebno zbog trgovine paškom solju, drvom, mesom i vunom.  Cesta preko Velebita otvorena je svečano još davne 1832. a u IXX st. postojala je i parobrodska linija sa Zadrom i Rijekom. Čini se da je danas Obrovac mnogo mirnije mjesto, ali blizina većih gradova čini ga dovoljno atraktivnim i za one željne zabavnih večeri i mnogobrojnih kafića na rivi.

Obrovac - mogućnosti kupanja i razonode

Ljetni mjeseci ovdje su svakako živahni, a Zadar je udaljen tek 45 kilometara. No ne morate u Zadar na kupanje, prve su vam plaže dostupne već u zaljevu kojeg zovu Novigradsko more, a koje je udaljeno niti desetak kilometara; Karin Donji ili Karin Gornji, s druge strane Maslenica, pružiti će vam utočište od ljetnih vrućina. Duže i posjećenije plaže nalaze se prema Starigradu ili Ražancu, a s te je strane i prekrasan Nacionalni park Paklenica. Mogućnosti izleti ovdje vam ne fali. Cjelodnevni posjet parku gotovo je obavezan s obzirom na malu udaljenost. Svakako će vas oduševiti i mnoge mogućnosti izleta brodom iz Zadra. Mnoštvo otoka i otočića, te cestovno povezan otok Pag pružaju mogućnost da se svaki dan kupate na drugoj plaži, ovisno o tome da li volite pijesak, kamenčiće, oblutke, stijene ili šljunak.

Također ćete ovdje naići na mnoštvo apartmana i kuća za odmor od kojih većina raspolaže s bazenom te je smještena u mirnom i zelenom okruženju koje nudi idealan ugođaj i iskonsku relaksaciju.  Boravite li ovdje i samo nekoliko dana, pronaći ćete odmor koji nam je svima nužno potreban, a ovo je mjesto idealno i za kratak bijeg od svakodnevnih obaveza. Zašto Hrvatska ne bi bila vaše sljedeće odredište za putovanje?