Italija - odmor iz snova

Provedite godišnji odmor u kući za odmor u Italiji; Italija je stil života, ona je sinonim za prirodne ljepote i ljudska dostignuća, za sve vrste umjetnosti i kulturu, zabavu i šoping, gastronomiju i tradiciju, kamo god da putujete.

Italija, zemlja iz snova

Popularne kuće za odmor u Italija

Loading...

Kuća za odmor u Italiji - odmor iz snova

Kuća za odmor u Italiji idealan je odabir za godišnji odmor u intimnoj, privatnoj atmosferi, ako to želite, no isto tako imate na raspolaganju apartmane u talijanskim metropolama ili gradićima, koji će vas očarati svojim stilom i ambientom. Započnite Vaš obilazak i otkrivanje Italije direktno iz privatnog smještaja, koji je netko uredio baš po vašoj mjeri. Pronađite korisne informacije o putovanju u Italiju i ne zaboravite da uz sve prirodne ljepote i znamenitosti, ono što će Vas dodatno obradovati, sigurno je šoping u Italiji.

Putovanje u Italiju - odabir destinacije

Najveći dio Italije čini Apeninski poluotok, najveći poluotok Sredozemnog mora, koje zajedno s otocima Sardinijom i Sicilijom stvara zasebna mora; Jadransko na sjeveroistoku, Jonsko na jugoistoku, Tirensko more na jugozapadu i Ligursko more na samom sjeverozapadu. 

Jedinstvena pozicija, poseban reljef, raznolikost klime - Alpske na sjeveru, Mediteranske na jugu - čine Italiju pogodnom za putovanja u bilo koje godišnje doba. Putovanje u Italiju, zaista je ono što svatko mora barem jednom doživjeti. Odabir destinacije neće biti lagan, Italija se proteže od srca Alpi do srca Mediterana. Osim što je omeđuju četiri mora, omeđena je na sjeveru Dolomitima i Alpama, koje se spajaju s Apeninima - gorskim lancem koji se proteže duž čitavog poluotoka. Na sjeverozapadu graniči s Francuskom, na sjeveru sa Švicarskom i Austrijom te na sjeveroistoku sa Slovenijom. Planinski masivi i brojne doline na sjeveru Italije, ostaviti će vas bez daha, a osim prirodnih ljepota Italije (5 % površine čine nacionalni parkovi), ne možete preskočiti neki od svjetski poznatih gradova kao što su Rim, Venecija, Milano, Đenova, Napulj, Verona... svaki je od njih samo maleni dio prekrasne kulture i povijesti koju morate doživjeti.

Odmor u Italiji

Otkrijte i upoznajte Italiju kao zemlju za odmor. Vile, kuće i apartmani za odmor u Italiji opremljeni su talijanskim stilom, koji daje vašem odmoru posebnu čar. Mnogobrojni pisci, slikari i umjetnici potječu iz Italije, a njihova se dijela odražavaju i na uređenje domova i okoliša. Italija je po mnogočemu poznata i slavna, a tome ćete svjedočiti na svakom koraku vašeg boravka: Rimsko Carstvo je ostavilo svoje tragove u gotovo svim mjestima ne samo Italije, već i Europe, a ovdje je osjećaj veličine zapravo sveprisutan. Čak i najmanji gradići imaju po neku znamenitost, a tragovi prošlosti ponosno su čuvani diljem Italije.

Italija: Zemlja mode i dizajna

Danas se Italija razvija usporedno s ostalim zemljama Europe, posebice njen sjever, gdje su neki od najbogatijih gradova ove zemlje. Imat ćete napokon priliku zaviriti u svjetski poznate butike. Spremni za šoping? Italija je pravo mjesto za to. Tradicija obrade kože utjelovljena je u skupocjenim torbicama i mekanim cipelama, a talijanski modni dizajneri i njihove kreacije vidljivi su u na svakoj trećoj ženi u svakom većem gradu. Ovdje se puno pažnje pridaje odjeći i vanjskom izgledu, torbicama, cipelama i modnim dodacima, posebno ako živite u Lombardiji, čiji je glavni grad Milano, u Venetu, Pijemontu ili Furlaniji, gdje se nalaze Trst i Palmanova.

Prekrasni krajolici i plaže

Na jugu je situacija malo drugačija. Atmosfera je opuštenija, ljudi žive malo laganijim ritmom. Promijena se primijeti ako krenete od sjevera prema jugu svakim kilometrom. Ljudi su svugdje veoma srdačni i društveni, pa ćete se svugdje ugodno osjećati. Prekrasni krajolici pratiti će vas od vrha Alpi na sjeveru pa sve do najjužnije točke i otoka. Očaravajuće planine s jezerima, pretvaraju se u brežuljke koji se strmoglavo spuštaju sve do mora, a duge, pješćane plaže nemaju kraja. Idealna je destinacija za ljetni odmor pun zabave, sporta, rekreacije ili relaksacije na toplom pijesku. Djeca će ovdje posebno uživati, a vi ćete se napokon opustiti, jer kamo god krenuli, sigurni su. Dugačke pješćane plaže obilježja su mnogih talijanskih regija: Veneta, Emilije-Romagne, Marka, Abruzza, Molisa i Puglia odnosno Apulija duž Jadranskog mora, Ligurije na Ligurskom moru, Toskane, Lacija, Kampanije i Kalabrije na obali Tirenskog mora.

Kulturna baština Italije

Italija je znamenita, osim zbog prirodnih ljepota, i zbog svoje umjetnosti, kulture i brojnih spomenika, od kojih je teško navesti najslavnije, međutim dva najveća su sigurno kosi toranj u Pisi i Koloseum u Rimu. Firenza, Bologna i Venecija mogu se smatrati gradovima muzejima, jer gdje se god okrenete naići ćete na nekakvo znamenito arhitektonsko djelo. Afreski krase najpoznatije crkve i katedrale, a talijanski umjetnici, arhitekti, pisci i slikari, zaslužni su za europsku renesansu 14. i 15. stoljeća. Svoj pečat na svjetkom nivou ostavili su pjesnici Dante i Petrarca, pisci Boccaccio, Casanova, Macchiavelli i Castiglione, slikari Leonardo, Raffaello te slikar, kipar, arhitekt i pjesnik Michelangelo Buonarotti, arhitekti Bernini, Palladio, Donatello, skladatelji Vivaldi, Paganini, Puccini, Rossini i Verdi, filozofi Giordano Bruno, fizičar Allesandro Volta i poznati matematičar, fizičar i astronom Galileo Galilei, a svakako treba napomenuti i velikane sedme umjetnosti, odnosno filma, redatelje Antonionija i Fellinija.

Gastronomija

Vašem ugođaju na putovanju Italijom pridonijeti će fantastična talijanska kuhinja. Jednostavnost talijanskih jela i njihovih sastojaka zapravo utječe na njihovu originalnost. Neki od najboljih talijanskih recepata nastali su iz neimaštine, ugodne klime i plodne zemlje, koja je na raspolaganje ljudima stavljala sastojke kao što su rajčice, bosiljak, masline, žitarice, a more je dodalo svoje plodove. Jednostavan život okrenut prema uzgoju domaćih životinja i poljoprivredi doprinijeo je nastanku odličnih suhomesnatih proizvoda, specifične porchette, mozzarelle, parmizana, a nebrojeni su recepti fantastičnih tjestenina i rižota. Obavezno okusite i izvorni tiramisu', a ukoliko se nalazite na Siciliji, najfinije cannole. Od sjevera do juga uzgajaju se i vrhunska vina, najćešće bijele sorte grožđa na sjeveru, a crne na jugu, gdje količina sunca utječe na njihovu slatkost i jačinu.

La bella Italia tijekom cijele godine

Italija ima toliko toga za ponuditi, da će biti teško odlučiti se za jednu regiju ili za samo jedno mjesto. Za ljubitelje skijanja i zimskih sportova sjever Italije nudi mnoge mogućnosti smještaja i vrhunskih skijališta. Skijanje u Italiji sve je češće omiljen sastojak zimskih praznika, a tko još nije posjetio skijališta u Cortini D'Ampezzo, Madonni di Campiglio, neka provjeri smještaj u regijama Veneto, Trentino - Južni Tirol, Pijemont, Lombardija i Valle d'Aosta i rezervira već sada svoje zimovanje u Italiji. No sjever nije samo snjeg. On je prepun događanja i nudi mnoga iskustva i u proljeće, ljeto i jesen. Svjež planinski zrak odabir je mnogih usred ljetnih vrućina, a šetnice i biciklističke staze, planinarski putevi i prekrasne rijeke i jezera u bilo koje doba godine pravi su melem za dušu svojih posjetitelja. Odmor, rekreacija ili potpuno relaksacija zagarantirana je. Mnogobrojni parkovi prirode i beskrajni brežuljci skrivaju ugodne kuće i vile u kojima ćete se osjećati na zasluženom odmoru i upijati svaki trenutak. La bella Italia nezaboravan je doživljaj koji ćete htjeti često ponavljati.