Baška Voda - vile, kuće i apartmani

U podnožju planine Biokovo, na zapadu Makarske rivijere smjestila se Baška Voda. Nekoć se radilo o poljodjelskom i ribarskom mjestu, a danas je to suvremeno ljetovalište koje obiluje lijepim plažama, restoranima i zabavnim sadržajima za sve generacije. Takva ljepotica mogla je samo biti smještena u srcu Jadrana i Dalmacije.

Baška Voda, Baško Polje i okolna sela Topići, Bast, Krvavica, Bratuš i Promajna prekrasna su mjesta okružena alepskim borovima i vinogradima. No ovo područje nije samo pjesma cvrčaka, miris borova i lijepih kuća i apartmana za odmor. Ovdje vas čeka odlična gastronomija, jednako dobre mogućnosti rekreacije, ali i povijesna nalazišta koja datiraju čak u rimsko razdoblje. Sigurno biste trebali posjetiti Crkvu sv. Lovre iz osamnaestog stoljeća i Crkvu sv. Nikole iz devetnaestog stoljeća.

Baška Voda

Popularne kuće za odmor u Baška Voda

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Baška Voda

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Baška Voda

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Baška Voda

Loading...

Baška Voda - aktivnosti

Ljubitelji aktivnosti na otvorenom i zimi mogu uživati u usponima na planinu Biokovo na kojoj se nalazi i istoimeni park prirode. Cijela planina je duga 36 kilometara, a posebice slikovit dio je ovaj koji se nadvio upravo nad Baškom Vodom. Najviši vrh, Sveti Jure (1762 m), dok su nad Baškom Vodom Sveti Ilija i Šibenik. Biokovo je svojevrsna barijera između pravog kontinentalnog zaleđa i sredozemnog primorja. Biokovu možete zahvaliti osvježavajuće noćne povjetarce ljeti i oštru buru zimi koja donosi svježinu koju poznaju samo oni koji su ju doživjeli. Planina možda s južne strane nalikuje golom krajoliku no to je daleko od istine. U nižim dijelovima možete pronaći bjelograb, hrast medunac i klek. Dok se uspinjete i uživate u pogledu na sve srednjodalmatinske otoke dolazite do stabala bukve, javora, jele, lipe i dalmatinskog crnog bora. Budete li pažljivi, možda ugledate i neke od zaštićenih endemskih vrsta poput bikovskog zvonca i biokovske zečine. Koristite pješačke staze, odjenite se i obujte za pravo planinarenje, jer Biokovo je prava planina.

Osobita zanimljivost Baške Vode su isklesane ženske glave koje ukrašavaju pročelje kuće obitelji Jurišić iz 1921. Autor je samouki kipar Ivan Jurišić Zane, a njegovo je stvaralaštvo dijelom predstavljeno u Muzeju naivne umjetnosti u našem glavnom gradu, a njegov se kip nalazi u Kapelici sv. Ilije na spomenutom vrhu Sv. Ilija nad selom Bast.

Baška Voda ponudit će vam odličan odmor u Dalmaciji, a sve što trebate je rezervirate svoj apartman ili kuću za odmor.

Baška Voda