Kornati | Kuće za odmor i apartmani

Kornati su prelijepa otočna skupina u Dalmaciji između zadarske i šibenske regije, a tijekom toplijih mjeseci s kopnom su povezani brodskom vezama iz Murtera. Jeste li znali da su Kornati najgušći arhipelag na cijelom Sredozemlju? Zato što ne postoje savršeno jasni kriteriji o definiciji otoka, ne možemo točne reći o kojoj se brojci radi. Zato se smatra da se u akvatoriju nalazi približno stotinu i pedeset otoka.

Apartmani Kornati

Popularne kuće za odmor u Kornati

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Kornati

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Kornati

Loading...

Kornati i nacionalni park

Kornat je najveći otok skupine, kojeg Murterani nazivaju i Kurnat. Murterani su najbrojniji među vlasnicima posjeda na otoku. Najviši vrh mjeri samo 235 metara. Kornate najčešće prepoznajete na fotografijama iz zraka, a ta prepoznatljivost je upravo u manjim otocima. Svoj gotovo lunarni izgled otoci su dobili stvaranjem pašnjaka i obradivih površina. Vlasnici posjeda palili su obraslo područje i zato ima jako malo grmlja, ali su se ponegdje zadržali šumarci koji su namjerno očuvani, obično uz neke građevine. Otoke obilježavaju suhozidi koji su dijelili pašnjake, a protežu se od obale do obale preko cijelih otoka. Upravo su te visine da ih ovca ne može preskočiti, a toliko široki da ih bura ne sruši. Još jedna zanimljivost su četverokutni maslinici ograđeni suhozidima, a možete ih vidjeti na najneobičnijim mjestima, kao da sami Kornati nisu neobični. Iako su otoci privatno vlasništvo većinom stanovnika mjesta Murter, Betina i otočića Žirje, čak 89 otoka se nalazi unutar Nacionalnog parka Kornati. Na nekoliko većih otoka možete naći i sezonske restorane s vrhunskom ponudom domaće ribe. Namirnice biste trebali nabaviti na kopnu odnosno na Murteru.

Aktivni odmor

Na Kornatima ćete vrijeme provoditi uživajući u kristalno čistom moru, tišini i pjesmi cvrčaka. Ovi su otoci idealni za romantični bijeg udvoje ili jednostavno uživanje u jednostavnom odmoru daleko od civilizacije i buke prometa. Na otocima nema prometnica ni vozila i zato će se vaša djeca i ljubimci bezbrižno igrati kamo god da ih povedete. Područje je idealno za izlete brodom ili čamcem te ronjenje koje je dozvoljeno samo u organiziranim skupinama. Uz prethodno nabavljenu ribolovnu dozvolu, smijete sami uhvatiti svoju večeru.

Pretražite našu ponudu smještaja i pronađite vilu, kuću ili apartman za odmor na lijepim Kornatima i uživajte u najvećem otočnom nacionalnom parku Hrvatske.