Starigrad Paklenica | Vile, apartmani i kuće za odmor

Smješteno nedaleko od nacionalnog parka Paklenica, 45km južno od Karlobaga, Starigrad je mjesto i lučica na obali Velebitskog kanala. Gradić se prvi puta spominje još u antici, a danas je središte Pakleničke rivijere, dijela obale dugog 20 km gdje se dodiruju najveća hrvatska planina i more. Ako igdje u Dalmaciji ima prilika za aktivni odmor na otvorenom, tada je to upravo ovdje.

Kuće za odmor Maslenica, Starigrad Paklenica

Popularne kuće za odmor u Starigrad

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Starigrad

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Starigrad

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Starigrad

Loading...

Sport i rekreacija

Teniski tereni, ostala sportska igrališta i rekviziti za sportove na vodi dostatno su jamstvo za pravi aktivni odmor. Alpinisti kao i planinari amateri mogu uživati u planinskim masivima Velebita i Paklenice, a skupljači bilja i hodači naći će prekrasne šetnice na obroncima nacionalnog parka. Kanuing i rafting na brzacima gornjeg toka rijeke Zrmanje i najvećeg avanturista ostavljaju bez daha. Uputite se Velebitom na planinskom biciklu ili se upustite u off-road avanturu i krenite u razgledavanje u sklopu programa Tragovima Winnettoua. Planina Velebit obiluje spiljama, a u speleo-avanturu povest će vas stručni vodiči. Ne propustite odlične prilike za aktivni odmor u ovoj dinamičnoj regiji između Dalmacije u ostatka Hrvatske u sjeni njene najveće planine.

Starigrad

Zabava

Budući ovo područje pripada redu tradicionalno poljoprivredi okrenutih mjesta, u gostionicama i restoranima zateći će Vas specijaliteti s domaćim uljem, sirom, janjetinom i medom, te ribom iz voda Velebitskog kanala. Posjetite neku od lokalnih svetkovina koje predstavljaju posebni gastronomski i kulturni doživljaj ovog dijela Dalmacije. Tijekom srpnja i kolovoza održavaju se glazbeni programi i folklorne večeri.

Plaže

Starigrad je, zahvaljujući osobitosti svog položaja između gorskog masiva i morske obale, zanimljiv kupačima i planinarima podjednako. Zbog šljunčanih plaža koje se protežu kilometrima, rivijera je prikladna za ljetovanja obitelji s djecom, a zbog blizine Velebita uvijek dolazi malo svježine.

Starigrad - znamenitosti

  • Nacionalni park Paklenica veličanstven je kraški fenomen s brojnim spiljama od kojih je najpoznatija Manita Peć (duga 175m)

  • Cijeli masiv Velebita proglašen je parkom prirode, a u njegovu jugoistočnom dijelu osobitom se ljepotom ističu Tulove grede nad kanjonom rijeke Zrmanje

  • Antičko mjesto Argiruntum (Starigrad-Paklenica)

  • Crkva svetog Petra - srednjovjekovna crkva smještena uz samu Jadransku magistralu između Starigrada i Selina, izgrađena u predromaničkom starohrvatskom stilu, vjerojatno na prijelazu iz IX u X stoljeće.

  • Rt Kula na najljepšoj starigradskoj plaži gdje se nalaze ruševine Većke kule

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana u Hrvatskoj, rezervirajte svoj smještaj u Starigradu Paklenici i doživite odmor iz snova u Dalmaciji!