Trpanj, šljunčane i ljekovite plaže sjevernog Pelješca

Trpanj je malo mjesto i trajektna luka na sjevernim obalama poluotoka Pelješca. Ovdje nećete pronaći mase turista i blistava svjetla velegrada već mirnu luku u svakom pogledu. Trpanj je odličan odabir ljubiteljima mirnog odmora u prirodnom, mediteranskom okruženju. Iz Trpnja se pruža pogled na otok Hvar na zapadu, jug Makarske rivijere na sjeveru i deltu rijeke Neretve na istoku. Upravo zbog Neretve ovdje su zrak i more svježi i za najvećih ljetnih vrućina. Trpanj je poseban i po peloidnom blatu odnosno tamnom mulju koji možete pronaći u uvali Blace. Sadrži kemijske i mehaničke osobine koje ga čine ljekovitim. Šire trpanjsko područje odlično je za vožnju biciklom i pješačenje. Šetnica „oko mora“ duga je dva kilometra i, kao što joj ime govori, upoznat će vas s uvalama sjeverno od Trpnja. Staza Trpanjski puti maslinovog ulja duga je 6 km dobra je i za bicikliste, a vodi kroz maslinike uz suhozide do Velike Prapratne. Planinsko brdska staza Miloševica će vas odvesti na istoimeno brdo s odličnim vidikovcima. Uz još nekoliko označenih brdskih staza tu su i Putevi ljekovitog bilja idealni za pješački izlet. Ovo je kratka i miomirisna staza uz koju ćete imati priliku vidjeti i drvene ilirske gomile. Budući da nekoliko trajektnih linija dnevno povezuje grad Ploče i Trpanj, možete lako otići na izlet u deltu Neretve, a do Orebića je manje od dvadeset kilometara pa tamo možete automobilom ili biciklom. Iz Orebića plovi trajekt za Korčulu pa možete i onamo skoknuti jer plovidba traje jedva petnaest minuta.

Apartmani Trpanj

Popularne kuće za odmor u Trpanj

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Trpanj

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Trpanj

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Trpanj

Loading...

Plaže Trpanj

Osim spomenute uvale Blace s plažom od ljekovitog mulja, u Trpnju ćete pronaći lijepe i pretežno šljunčane uvale. Sva kupališta u okolici nude hladovinu borova, tamarisa i česmine. Pozora je plaža s beach barom i dugim plićakom odličnom za bezbrižnu dječju igru u središtu mjesta. Na istočnom ulazu u grad u istoimenoj dubokoj i mirnoj uvali leži plaža Luka sa svojim beach barom. Poželite li još više mira, sjednite na bicikl ili u automobil i dođite u fantastičnu šljunčanu uvalu Divna desetak kilometara izvan Trpnja s istoimenim otočićem 70 m od obale. U istom se smjeru dolazi i do sela Duba s još jednom dugom šljunčanom plažom. Pravi mir čeka vas u netaknutoj divljini do koje nema puta, osim morskog. 1 km od Dube leži plaža jezero do koje je najbolje doći brodicom, a široka i duga obala prekrivena oblucima filmski je prizor.

Svojim iznajmljivačima nudimo 25 % popusta na iznos rezervacije. Zašto to ne biste iskoristili za svoj sljedeći odmor?

Trpanj na najvećem poluotoku Dalmacije idealan je odabir za miran odmor u blizini neke lijepe plaže. Apartmani i kuće u Trpnju čekaju vam ponuditi idući odmor u Hrvatskoj.

Kuće za odmor Trpanj