Apartmani Krapanj

Jeste li čuli za lijepi Krapanj? U potrazi ste za apartmanom ili kućom za odmor u Hrvatskoj? Možda biste voljeli provesti odmor na lijepom otoku u Dalmaciji?

Krapanj je otočić šibenskog arhipelaga, udaljen od kopna na tom dijelu samo 300 metara širokim Šibenskim kanalom, kojim svakodnevno prometuje brodska linija iz naselja Brodarica. Najmanji i najniži naseljeni jadranski otok s najvišom točkom od samo 1,25 m obrastao je šumom, grmljem i travom, ispresijecan suhozidima, a na otoku nema automobila. Stanovnici otoka Krapnja se tradicionalno bave vađenjem spužava i koralja i po tome su poznati diljem Hrvatske, a na otoku se nalazi i rafinerija spužava. Jadranska spužva je vrlo cijenjena zbog svoje ljepote i kvalitete. Tradicionalno se lov na spužve vršio ostima, no danas taj posao obavljaju ronioci. Na otoku se u sklopu samostana Sv. Križa nalazi i muzej jadranske flore i faune sa zbirkom amfora. Plaže su šljunčane i prikladne za bezbrižnu dječju igru, a unajmljenim plovilom možete istražiti kupalište i uvale u okolici. Otok Krapanj nudi veliku gastronomsku ponudu u restoranima, a osobito se preporučaju školjke koje mještani i ribari vade iz nezagađenih morskih dubina. Tražite li miran i tih odmor u malom mjestu raznolike ugostiteljske ponude, ovo je mjesto za vas.

Krapanj

Popularne kuće za odmor u Krapanj, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Krapanj, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Krapanj, otok

Loading...

Krapanj i spužvarstvo

Upravo je Krapanj poznat po ovoj tradicionalnoj otočnoj djelatnosti. Iako su se stanovnici njome bavili više od tri stoljeća, prva za spužvarska zadruga osnovana krajem devetnaestog stoljeća. Svi žitelji Krapnja vam mogu reći da sezona spužvarstva počinje netom prije proljeća, a završava malo prije jeseni tako da ćete sigurno vidjeti koju spužvarsku brodicu na svom odmoru na otoku Krapnju. Sve što trebate napraviti jest rezervirati svoju kuću za odmor ili apartman i uputiti se na ovaj lijepi otok šibenskog arhipelaga koji će vam ponuditi mirni jadranski odmor. Posjetite muzej ronilaštva gdje možete vidjeti staru ronilačku opremu pa i barokomoru iz 19. stoljeća. 

Pregledajte NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana na Krapnju i rezervirajte smještaj za svoj odmor iz snova u Dalmaciji!