Murter, odmor na vratima Kornata

Murter je jedan od otoka sjevernodalmatinske skupine, najgušćeg arhipelaga na cijelom Mediteranu. Možda niste znali da se u njemu nalazi više od trećine svih hrvatskih otoka. Zahvaljujući stoljetnoj brizi Murterana za svoje prekomorske posjede, Murter je postao središte čak 189 otoka, otočića i hridi. Otok je od kopna udaljen samo šest metara, a ta je udaljenost premoštena pokretnim mostom u mjestu Tisno, što otok čini lako pristupačnim, a Tisno tako leži na otoku i na kopnu. Na otoku prekrivenom maslinama, smokvama i borovima nalaze se četiri naselja.

Kuće s bazenom Murter

Popularne kuće za odmor u Murter, otok

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Murter, otok

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Murter, otok

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Murter, otok

Loading...

Murter zanimljivosti

Murter je najstarije naselje na istoimenom otoku u Dalmaciji. Smješten je na plodnoj zemlji između uvala Slanica koja je kupalište s idiličnom pješčanom plažom, naročito draga ljubiteljima picigina, i uvale Hramina koja je sigurno sidrište manjim brodicama, jer leži u prirodnoj zavjetrini sigurnoj od jakih jadranskih vjetrova. U Hramini se nalazi i odlična istoimena marina s brojim zabavnim sadržajima. Izuzetno vrijedni arheološko nalazište rimskog naselja Colentum, podno brda Gradina, mpžete ne samo razgledati već se na njemu i okupati: to je naime prva hrvatska arheološka plaža. Privlačne plaže i široka lepeza usluga, samo su djelić onoga što Murter već godinama čini jednom od najposjećenijih odredišta regije. Možda ugledate komadić amfore dok na biciklu otkrivate Murter i okolicu.

Jezera su dobila ime po jezercima koja nastaju najesen, uslijed kiša što se slijevaju u krške udoline. S prvim proljetnim sunčevim zrakama jezera nestaju. Iznad uvale izdiže se brdo Mortar po kojem je navodno cijeli otok dobio ime. Neki tvrde da je ime složenica ilirskih naziva za kulu i more dok drugi tvrde da je ime poteklo od latinske riječi za smrt.

Tisno se odlikuje suvremenom infrastrukturom, a obiluje kulturnim i ugostiteljskim sadržajima. Duge plaže uz hladovinu borovih šumaraka, dodatno su jamstvo ugodnog odmora. Od kulturne baštine mjesta vrijedno je spomenuti župnu crkvu sv. Duha iz šesnaestog stoljeća. Tisno nudi dugu šetnicu s pokojim ugostiteljskim objektom i brojnim mjestima za kupanje.

Betina je smještena u lučici na poluotoku. Osim tradicionalnih djelatnosti, ribarstva i poljoprivrede, stanovnici Betine poznati su i kao vrsni brodograditelji. Zato ćete imati priliku vidjeti sve vrste brodica: od blještavih suvremenih do elegantnih tradicionalnih drvenih. Naravno da ćete i ovdje pronaći marinu u kojoj ima svega što tražite.

Smještaj Murter

Plaže i aktivni odmor Murter

Otok je poznat po predivnim pješčanim i šljunčanim plažama. Osim najpoznatijih Slanice, Kosirine, Čigrađe, Podvršaka i Lovišća tu su i brojne male uvale, skrivene od očiju i daleko od vreve velikih plaža. Škrta zemlja danas postaje atrakcijom, a puste pješčane uvale postaju najposjećenije plaže, dok obližnji Kornati s nacionalnim parkom kao jedan od najljepših ekološki očuvanih krajolika čekaju vašu posjetu. Od doseljenja stanovnici Murtera prošli su put od ratara i stočara, ribara i vinogradara do suvremenih domaćina. Najviša točka Murtera leži na samo 125 metara nad morem pa je otok relativno lako obići na biciklu. Za otok Murter i kopneni dio Tisnog vezuje se deset laganih i srednje teških biciklističkih staza različite duljine, od čega je šest na otoku Murteru.

Pretražite našu ponudu vila, kuća i apartmana na otoku imena Murter i vjerujemo da ćete pronaći idealan smještaj za svoj sljedeći odmor. Iznajmljivači koji surađuju s NOVASOLom samo nam se trebaju javiti prije rezerviranja i dobit će čak 25 % popusta na rezervaciju.

Postanite iznajmljivač

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u mjestu Murter još danas i iz svog privremenog doma saznajte koliko ljepote ima u ovom dijelu Lijepe naše.

Apartmani Murter

Putovanje Murter

Apartmani Murter

smještaj Murter

Putovanje Murter