Kuće za odmor Švedska

Pješčane plaže Ölanda, Skane i Hallanda, grebeni Bohusläna, bajkovite hridi istočne obale kod Stockholma, planine sjevera, prekrasni otoci Ölanda i Gotland - među raznolikim pejzažima svako može naći po nešto za sebe – sve to i puno više od toga je Švedska. Izaberite i rezervirajte NOVASOLove vile, kuće i apartmane u Švedskoj kojih u našoj ponudi ima nekoliko tisuća. Vile, kuće i apartmani u Švedskoj idealni su za provod godišnjeg odmora u intimnoj, privatnoj atmosferi i ambijentu. Započnite Vaš obilazak i upoznavanje Švedske direktno iz jedne od naših vila, kuća ili apartmana. Pročitajte koje aktivnosti i ponude za vrijeme godišnjeg odmora možete koristiti i rezervirajte vilu, kuću za odmor ili apartman u Švedskoj. Ne možemo garantirati da će vas posjetiti losovi u vilama, kućama i apartmanima, ali za vrijeme šetnje je itekako moguće da sretnete pokojeg četveronožnog diva koji pase. Otkrijte i upoznajte Švedsku kao zemlju za odmor. Provedite svoj odmor u potpuno namještenim vilama, kućama i apartmanima Švedske. Većina kuća za odmor i apartmana njihovim vlasnicima služi kao kuća za bijeg od svakodnevice, opuštanje, ribolov, lov ili boravak u prirodi. Zato vjerujemo da ćete se i vi u njima osjećati kao u svojoj drugoj kući što boravak u Švedskoj čini osobitim doživljajem.

Švedska kuće za odmor

Popularne kuće za odmor u Švedska

Loading...

Apartmani Švedska

Švedska je posebna zemlja na mnogo načina. Ovdje imate odličnu ponudu mogućnosti izleta koji su više od malog putovanja. Radi se o kulturnim ekskurzijama, obiteljskim danima i istraživanju čudesnih švedskih krajolika. Odlučite li se na boravak u nekoj od kuća za odmor u ili u blizini Stockholma, imat ćete prilike lako razgledati i urbano lice Švedske, s fascinantnim spomenicima, drevnim građevinama i svim vrstama muzeja. Cijela Skandinavija već desetljećima obožava Švedsku kao svoje odredište za odmor, a sada i vi možete otkriti njene pješčane plaže, stjenovite obale, gostovo sto tisuća velikih jezera, nepregledne šume i planine, divljač, zvijeri, pivovare, tradicije, kulturu, a o gastronomiji da ne govorimo. Prošećite ljupkim gradićem Boras s odličnim zoološkim vrtom ili Ullaredom, od kojih se oba nalaze u blizini sveučilišnog grada Göteborga. Posjetite Glasriket (kristalno kraljevstvo) u pokrajini Smaland gdje možete nabaviti suvenire koji će uz divljenje izazvati i ozbiljnu zavist.

Švedska umjetnost i kultura

Šveđani su poznati kao smireni i uravnoteženi, nešto suprotno od sredozemnog temperamenta. Čim dođete u Švedsku, osjetite ćete dio te harmonične smirenosti već u svojoj kući za odmor. Vaša kuća za odmor bit će idealno ishodište ne samo za upoznavanje švedskih ljepota već i dobru zabavu za cijelu obitelj, poput one u parku losova Laganland u mjestu Lagan u središnjoj Švedskoj ili velikom zabavnom parku Gröna Lund u Stockholmu. Ivanjski krijes (Midsummer) se u Švedskoj slavi sredinom lipnja i tada se cijela zemlja i svi njeni ljudi ogrnu veselim ruhom za ispraćaj proljeća i doček novog ljeta. To je nacionalni praznik i možete vidjeti brojne priredbe i proslave na otvorenom. Posjetite neki od festivala suvremene umjetnosti u Stockholmu. Čuli ste za Pipi Dugu Čarapu? Jeste li znali da je ona plod pera švedske književnice Astrid Lindgren i da možete posjetiti Astrid Lindgrens värld (Svijet Astrid Lindgren), najveći švedski muzej na otvorenom? U Stockholmuj se nalazi jedan od najimpresivnijih pomorskih muzeja na svijetu, Vasa, ali i muzej grupe ABBA.

Švedska – obiteljske aktivnosti

Nitko ne može poreći da je priroda Švedske jedinstvena. Gotovo 70 % švedskog teritorija je prekriveno šumama. No to nije sve što Švedska nudi. Postoje brojni zabavni parkovi koji će biti zanimljivi svim uzrastima bez obzira na to boravite li u suvremenom apartmanu u Stockholmu ili tradicionalnoj crvenoj švedskoj kući na rubu sanjivog sela. Tu su zabavni tematski park Liseberg u Göteborgu, Kolmarden safari park i zoološki vrt u blizini Norrköpinga, vodeni park Skara Sommarland u blizini južnih obala jezera Vänern, tematski park o Djedu Mrazu Tomteland (Santaworld) u mjestu Mora u Dalarni, nevjerojatni morski akvarij Havets Hus u Lysekilu, zoološki vrt Nordens Ark u Hunnebostrandu kamo se dovode spašene divlje životuinje iz cijele Skandinavije. Švedska je također puna lijepih plaža na kojima ćete uživati za toplijih mjeseci.

Omiljena švedska odredišta za odmor

Jeste li znali da je Šveđani obožavaju provoditi odmor upravo u Švedskoj? Možda biste i vi željeli saznati zašto je tome tako. Većina Šveđana voli potražiti mir od užurbane svakodnevice i gradske vreve u lućama za odmor koje se nalaze u prirodi odnosno seoskim krajolicima. S druge se strane ponude za odmor nalazi kozmopolitski Stockholm, metropola čija svjetla ne zaostaju za ostalim svjetskim središtima. Bude li prilike, provedite svoj odmor na Gotlandu, najvećem švedskom otoku, a ujedno i najvećem otoku Baltičkog mora, gdje možete vidjeti srednjovjekovne ostatke bogate povijesti, netaknutu prirodu, pitoreskna sela te nevjerojatno lijepe i pitome plaže.

Švedska gastronomija

Hrana se u Švedskoj većinom proizvodi lokalno, a poznata je upravo po malim lokalnim tradicionalnim proizvođačima. Janjetina, srnetina, perad i školjke ovdje su nevjerojatni. Kušajte ovo što volite pa čak i ono što možda mislite da ne volite u lokalima, restoranima i barovima, možda ćete se iznenaditi. Možda biste mogli pokušati napraviti tradicionalnu švedsku večeru ili ručak za svoju obitelj ili prijatelje koji s vama provode odmor u Švedskoj. Meso, riba i povrće – ovdje ćete pronaći sve domaće što vam treba. Neka od tipičnih jela su mesne okruglice u umaku od vrhnja, meso laponskih sobova na sjeveru, kuhani krumpir, razno ukiseljeno povrće ali i svježe voće te kremasti kolači. Ne zaboravimo na dimljenog lososa, juhu s okruglicama, kobasice ni mesna variva.

Kuće za odmor u prirodi

Pješčane plaže Ölanda, Skånea i Hallanda, hridi Bohusläna i fantastični arhipelag istočne obale Švedske iznimno su raznoliki i lijepi u svim godišnjim dobima tako da se ovamo možete doći i kupati i skijati. Na jugu Švedske ćete biti okruženi jezerima, farmama, plažama i gradićima, dok će vam na sjeveru susjedi biti litice, šume, planine, a ponekad ćete sresti divlje životinje poput jelena, vukova ili medvjeda. Ne zaboravite ih fotografirati sa sigurne udaljenosti, a onda se vratite u svoju udobnu kuću za odmor u Švedskoj.